• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Aktualizacje Zmiany koloru grupy

Zmiany koloru grupy
Czarodziej
I won’t let you down
krew
genetyka
zawód
Czarodziejka nie wysoka, może zginąć w tłumie, ale jej nie lekceważ. Gdy jednak zobaczysz jej pełen uroku, życzliwy uśmiech na pewno go nie zapomnisz! Aby poznać Lucy musisz ją spotkać!

Lucy Longbottom
14.10.2025, 02:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2025, 17:41 przez Morrigan.)  
Uprawnienia Strażnicy
Stanowisko: Bojówka ZF
Sesje fabularne: Pierwsze ataki Śmierciożerców, Nadszedł czas ciemności

adnotacja moderatora
Uprawnienia nadane i wpisałam na listę @Lucy Longbottom
Technically Alive
Pod dłutem nie umiera,
tylko zmienia imię.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
ghoul
zawód
rzemieślnik
Wygląda jak ktoś, kto zapomniał, że kiedyś żył. Jego skóra ma barwę chłodnego popiołu, a rude włosy, splątane i matowe, płoną w świetle świec jak zgaszona miedź. Twarz szczupła, o ostrych rysach, przypomina bardziej wyrzeźbione drewno niż ludzką tkankę, a duży, wyrazisty nos nadaje jej uporu i charakteru. Oczy ma jasne, blade jak poranny dym, patrzą uważnie, lecz jakby z innego miejsca niż reszta jego ciała. Ruchy są ostrożne, ciche, niemal bezgłośne, jakby bał się, że każdy dźwięk mógłby coś obudzić. Dłonie ma chude, z drobnymi nacięciami, zawsze pachną drewnem, woskiem i kurzem. Ubrany skromnie, w ciemne tkaniny przesiąknięte zapachem warsztatu, wygląda jak cień rzemieślnika, który nigdy nie odszedł z miejsca pracy. W jego postawie jest pokora, ale i ciężar. Nawet w bezruchu widać w nim napięcie, które nie zna ukojenia. Kiedy zaś podnosi wzrok, ma się wrażenie, że widzi więcej, niż ktokolwiek chciałby, by zobaczył.

Savaš Gregorovitch
17.10.2025, 19:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.10.2025, 20:10 przez Morrigan.)  
Nowy kolor grupy: Poza Schematem
Powód: Savaš to aspołeczne indywiduum trzymające się mocno na uboczu. Posiada zawadę "Poza schematem I".

adnotacja moderatora
Zmienione @Savaš Gregorovitch
Czarodziej
“People will forget what you said and what you did, but people will never forget how you made them feel.”
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Wiecznie uśmiechnięta dziewczyna o dużych, czekoladowych oczach i dołeczkach w polikach. Ma niecały metr siedemdziesiąt wzrostu oraz szczupłą, względnie wysportowaną sylwetkę. Wyróżnia się charakterystyczną dla Turcji urodą na Londyńskich ulicach — ciemniejszą karnacją, długimi i gęstymi włosami, ciemnymi rzęsami. Zwykle odstaje ubiorem i zachowaniem od typowo angielskich dziewcząt. Mówi dużo i wyraźnie, ale gdy wpada w słowotoki, czasem przebija się odrobina akcentu. Jest bardzo bezpośrednia, uwielbia się śmiać.

Pandora Prewett
03.11.2025, 22:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.11.2025, 01:01 przez Morrigan.)  
Uprawnienia Strażnicy
Stanowisko: Przyjaciel
Sesje fabularne: 1
2

adnotacja moderatora
Przyjęłam Serduszko powinnaś mieć już uprawnienia @Pandora Prewett
Czarodziej
sława
III
krew
czysta
genetyka
wampir
zawód
Prywatna detektyw
160 cm / 55 kg / kasztanowe włosy i zielone oczy

Lucy Rosewood
06.11.2025, 21:56  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.11.2025, 23:21 przez Morrigan.)  
Nowy kolor grupy: Czarodzieje
Powód: Według opisu wynaturzenia są to postaci:

Pozbawieni możliwości zawitania do dzielnic mugolskich ze względu na nietypowy wygląd lub nieprzewidywalne klątwy. Wyjątkowo paskudne wampiry
Lucy nie ma żadnych dodatkowych cech wampirzych (poza obowiązkową szarawością skóry), które czyniłyby ją wyjątkowo paskudnym wampirem

adnotacja moderatora
Zmieniłam Serduszko @Lucy Rosewood
Lightning in a bottle
Polizałem.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
Borgin&Burkes - sprzedawca, rzeczoznawca, klątwołamacz
Stosunkowo wysoki, bo mierzący sobie 187 centymetrów wzrostu. Szczupły, stosunkowo wysportowany, o burzy kręconych, ciemnobrązowych włosów. Na świat patrzy ciemnymi, niemal czarnymi oczami. Posiada bliznę biegnącą przez prawy łuk brwiowy, na pierwszy rzut oka od jakiegoś rozcięcia. Oprócz tego na całym ciele można dostrzec charakterystyczne blizny od porażenia elektrycznością.

Zachary Burke
04.12.2025, 11:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.12.2025, 21:46 przez Morrigan.)  
Nowy kolor grupy: Upadek moralny
Powód: Wydaje mi się że zasługuje, bo w sumie to siedzę na tym Nokturnie w Borgin&Burke, macam czarnomagiczne przedmioty i mam wspomniane w KP, że rodzina wyznaczyła mnie na ambasadora interesów na Podziemnych Ścieżkach

adnotacja moderatora
Zmieniłam Serduszko @Zachary Burke
hiraeth
You think I’ll be the dark sky so you can be the star?
I’ll swallow you whole.
sława
V
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
jubiler, kaletnik
182cm, niebieskie oczy, wąskie źrenice, splamienie gadzią chorobą, dobrze zbudowany jak na kalekę, nosi widoczną biżuterię, w tym kolczyki w obu uszach

Seisyll Rowle
17.01.2026, 19:44  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.01.2026, 20:02 przez Morrigan.)  
Nowy kolor grupy: wynaturzenia
Powód: wydaje mi się, że Seisyll też powinien mieć, bo tutaj Leviathan dostał (smocza łuska)

adnotacja moderatora
Zmienioned Serduszko @Seisyll Rowle
hiraeth
You think I’ll be the dark sky so you can be the star?
I’ll swallow you whole.
sława
V
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
jubiler, kaletnik
182cm, niebieskie oczy, wąskie źrenice, splamienie gadzią chorobą, dobrze zbudowany jak na kalekę, nosi widoczną biżuterię, w tym kolczyki w obu uszach

Seisyll Rowle
31.03.2026, 17:08  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2026, 22:12 przez Morrigan.)  
Uprawnienia Kromlechu
Stanowisko: Śmierciożerca, a imię furrasa poproszę Lutra
Sesje fabularne:
jedna
druga

adnotacja moderatora
Nadałam uprawnienia i wpisałam na listę Serduszko @Seisyll Rowle

walijski #5e7f63
Salazar #7f4242
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (8): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8