I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana.
Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie.
W tłumie łatwo może zniknąć.
Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.
4.10 w kuchni w Księżycowym pojawiło się parę kawałków domowego, dyniowego ciasta, z podpisem Smacznego.
Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Czarodziej
Opowiem Ci historię
Jest daleki i zaczarowany świat
Kiedyś do niego znałam drogę
W dobrą pogodę i grad
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
Auror
Gdy na nią spojrzysz, możesz odnieść wrażenie, że byle podmuch wiatru jest zdolny ją przewrócić. Przy wzroście 169 cm, waży 59 kg. Dość filigranowa, szczupła sylwetka dodaje jej delikatności, podkreślonej tylko przez jasną cerę oraz delikatne piegi, którymi opsypana jest cała jej twarz, ramiona i dekolt. Szare oczy spoglądają na świat bystro, ale i całkiem wesoło. Jasnorude włosy najczęściej związuje dla własnej wygody w luźny warkocz bądź kucyk. Poza pracą uwielbia nosić eleganckie sukienki oraz spódnice.
chciałam Cię zaprosić na jakąś domówkę w związku z moimi zbliżającymi się urodzinami, ale niestety, dom poszedł z dymem, wszystkie moje rzeczy poszły z dymem i ja prawie też poszłam z dymem. Nie wiem, kiedy się odbuduje, o ile w ogóle mi się to uda, dlatego mogę zaproponować jedynie wyjście do jakiegoś pubu bądź kawiarni. Nie wiem, co jest lepsze do świętowania okrągłej rocznicy swojej starości?
Cassandra
nerd and proud
jednym okiem w przyszłość, drugim w zaświaty
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
Asystent, "Prawa Czasu"
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko.
Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.
Millie,
zamieszkał u mnie Dægberht Flint, który również stracił lokum, lecz znajdzie się jeszcze jeden wolny pokój. Cassandra może go zająć. Mama tymczasowo pozostaje w Lecznicy, więc nie będzie ich niepokoić. Jak się miewa Cassandra? Czy poza stratami materialnymi wszystko u niej w porządku?
Oczywiście pamiętam o Szeptusze, choć obawiam się, że nasza wizyta będzie musiała poczekać, aż nieco się zregeneruję.
Dziękuję za troskę. Raczej niczego mi nie trzeba. Mam to szczęście, że mogę liczyć na Prawa Czasu i przyjaźń Vakela.
Bardzo starałem się przeżyć, więc cieszę się swoim przeżyciem równie zajebiście. Boję się pytać, czy i Ty się podobnie mocno starałaś o siebie, czy podążyłaś za instynktami… Kiedyś zapytam, ale tak, żebym mógł ci patrzeć w oczy, gdy będziesz odpowiadać.
Czekam na dalsze informacje
Peregrin
źródło? objawiono mi to we śnie
Czarodziej
Opowiem Ci historię
Jest daleki i zaczarowany świat
Kiedyś do niego znałam drogę
W dobrą pogodę i grad
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
Auror
Gdy na nią spojrzysz, możesz odnieść wrażenie, że byle podmuch wiatru jest zdolny ją przewrócić. Przy wzroście 169 cm, waży 59 kg. Dość filigranowa, szczupła sylwetka dodaje jej delikatności, podkreślonej tylko przez jasną cerę oraz delikatne piegi, którymi opsypana jest cała jej twarz, ramiona i dekolt. Szare oczy spoglądają na świat bystro, ale i całkiem wesoło. Jasnorude włosy najczęściej związuje dla własnej wygody w luźny warkocz bądź kucyk. Poza pracą uwielbia nosić eleganckie sukienki oraz spódnice.
Wiesz co, bimber + klify + ty + ja = coś szalonego, jak tańczenie nago w falach morza przy blasku księżyca. A ja nie jestem pewna, czy akurat tak chcę świętować. Chociaż alkoholem nie pogardzę.
A jak ty się trzymasz? Wszystko w porządku? Nie potrzebujesz jakiejś pomocy?
Cass
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.
Najmilsza moja,
mam taki jeden strasznie uciążliwy przedmiot, którego nie jestem w stanie się pozbyć. Czarnomagiczny, trzymający się jak rzep psiego ogona i niestety, z pewnych względów nie mogę się z nim zgłosić do nikogo kogo znam i mógłby sobie z nim poradzić. Mam nadzieję, że mnie za to nie wyklniesz, że coś takiego w ogóle mam, ale też piszę to z dobrą wolą bo chcę się go pozbyć. Znasz wiesz może jakiegoś klątwołamacza albo eksperta od zaklętych przedmiotów? Zaufanego, dyskretnego... Ah no i niestety, ale przedmiot musiałby zostać obejrzany w pakiecie ze mną.
Całuski,
Rosie
she was a gentle sort of horror
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.
Śnił mi się ostatnio śnieg, Mills. Padał grubymi płatkami, przysłaniając obraz i zaścielając wszystko dookoła. Padał, ale mimo tego dało się zobaczyć za tą zasłoną sylwetkę, a po paru krokach doszło do mnie, że to ty tam stoisz. Wiesz co znaczy padający śnieg, wiem że wiesz. Dlatego proszę żebyś na siebie uważała.