• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Rozmowy z Vakelem

Rozmowy z Vakelem
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
02.10.2025, 00:04  ✶  
Departament Tajemnic

Vakelu

Ogień nie pozwolił powiedzieć mi wielu rzeczy. Prawdę powiedziawszy, spodziewałem się, że Twoja córka sama z tego zrezygnuje. Podczas Muzy doszło do wielu niedociągnięć, które sprawiły, że osoba którą rzeczywiście mianowałem protegowanym, nie została do tego w ogóle zakwalifikowana, natomiast od Lyssy zakupiłem obraz, ponieważ miałem gołe ściany i był ładny.

[Obrazek: acWcAUw.png]

Poniżej, jeżeli Vakel się przyjrzał, dało się zauważyć odbicie po wcześniejszej wersji tego listu, z kilkoma przekreśleniami oraz nieco zbyt wyraźnym, żeby pozostawienie odbitki było przypadkowe: grozisz czy obiecujesz?

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
02.10.2025, 00:07  ✶  
Departament Tajemnic, 15 IX 1972

Vakelu,

Czy wybierasz się na zaślubiny Panny Yaxley i Pana Greengrassa? Chodźmy tam razem.

List nie był podpisany, ale adresat aż nadto znajomy.

A bird  in your teeth
the end is here
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
03.10.2025, 18:46  ✶  
[Obrazek: 4ssvMRe.jpeg]
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny

Morpheus Longbottom
02.12.2025, 14:16  ✶  
Departament Tajemnic, 30 IX 1972

Jakie będziesz miał przebranie? Pytam zupełnie bez powodu.

A bird  in your teeth
the end is here
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
04.01.2026, 15:21  ✶  
8.10.1972

Szanowny Panie Dolohov,

ostatnio przyszło mi doświadczyć pewnej rzeczy, która zaprząta moje myśli i chciałbym skonsultować ją z kimś posiadającym światowej klasy doświadczenie. Mianowicie; jakiś czas temu zostało mu zasugerowane, że jeśli zdecyduję się na powiększenie rodziny, powinienem zaczekać do przełomu lutego i marca, aby zrodzone w tym czasie potomstwo przeznaczone było do wielkich rzeczy. Osoba, która podzieliła się ze mną tą wizją, powiedziała że wyczytała to z gwiazd, więc nie jestem pewien czy chodziło o przepowiednię czy może jest to coś, co zostało zapisane językiem faktów w obiegu planet. Nie posiadam też żony, dlatego może pan wyobrazić sobie tylko moje zmieszanie, jeśli to o czym piszę mogło okazać się prawdą.

Niezwykle zależy mi na Pana opinii w tym temacie. Jako też, że w całość podobno zaangażowane były planety, pomyślałem że odpowiednie będzie podzielić się już teraz datą mojego urodzenia: 26 października 1946.

Z wyrazami szacunku,
Thomas Edgars
Bimbonierka
"boo hoo she stole the diamonds/killed a man" yeah, and? maybe he deserved it. the diamonds look great w her outfit. you just hate to see the girlboss winning.
sława
VI
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
Urzędniczka, zastępczyni szefa Departamentu Skarbu
Długie za pas, ciemnobrązowe włosy, zwykle starannie wystylizowane w nisko upięty kok, zdobny w połyskliwe świecidełka. Przerażająco głębokie, czarne oczy. Zawsze starannie ubrana: ustrojona w przepyszną, diamentową biżuterię, nosi drogie, wysokiej jakości szaty, najczęściej w odcieniach czerni, czerwieni, różu i fioletu, skrojone tak, aby podkreślić wszystkie atuty jej sylwetki. Porusza się z gracją godną tancerki. Choć jest niskiego wzrostu (mierzy dokładnie 1,55 m) dodaje sobie tych parę centymetrów więcej butami na obcasach. Bije od niej aura wyższości i pewności siebie.

Anastasia Dolohov-Burke
28.01.2026, 23:33  ✶  
Wrzesień 1972 roku. List do Vakela został ostęplowany bardzo dużą ilością Bardzo Ważnych Pieczęci Departamentu Skarbu, sugerując, że w środku koperty znajduje się Bardzo Ważna Korespondencja dotycząca Bardzo Ważnych Spraw wagi państwowej.

A to był tylko list od Anastazji.

Vasiliy, Vasya, Vasyenko,

Ja chyba umieram. Jest tak źle, że ja chyba potrzebuję porady wróżbity, a nie magomedyka. Postaw mi rozkład, nim odejdę na łono Wszechmatki.

Anastasia

Please don't go
I'll eat you whole
nerd and proud
jednym okiem w przyszłość, drugim w zaświaty
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
Asystent, "Prawa Czasu"
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
02.03.2026, 11:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2026, 20:47 przez Peregrinus Trelawney.)  
Notatka parę dni przed wyjazdem.

Nie będzie mnie krócej, niż zamierzałem. Coś się nie udało, plany się zmieniły. Zamiast pirenejskiego szlaku jest hotelik w Lamezia Terme, na sam weekend 12-14 października. Nie marzę o basenach z syrenami, jak pewnie wiesz, ale pomyślałem, że skoro zarezerwowałem czas, skorzystam. Znajdzie się na pewno w okolicy coś do zwiedzenia, a przy okazji przypomnę sobie włoskie powietrze.
P.

źródło?
objawiono mi to we śnie
Czarodziejska legenda
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
krew
genetyka
zawód
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
04.03.2026, 00:37  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2026, 00:38 przez Dearg Dur.)  

noc z 11 na 12 października

Łopot skrzydeł niósł ze sobą woń ozonu. Postać w zasięgu wzroku stała tyłem pośród wiekowych ruin obrośniętych bluszczem. Kędzierzawa aureola, ciepło roznoszące się w sercu, ukłucie tęsknoty. Nie było złudzeń czyja to sylwetka, po którą chciało się sięgnąć by znów być blisko. Tymczasem twoje ręce okazały się widmowe, półprzezroczyste, zachłanne w swojej niematerialności. Perspektywa gwałtownie zmieniła się na dużo bliższą, na wyciągnięcie ramion, na dłonie zaciśnięte na głowie.

…jest łagodny, a droga łatwa: ale powrócić i ujrzeć radosne niebiosa, w tym tkwi…

Słowa wybrzmiały nim ziemia rozstąpiła się pod nogami maga, emanując ostrym niebieskim światłem, wypełniając uszy dźwięcznym kobiecym śmiechem, wybudzającym z wizji swą intensywnością.

Gratuluję udanego rzutu na proroctwo. Twoja wizja przyszła w noc poprzedzającą poranną wyprawę członków Cutty Sark do Lamezia Terme.

@Vakel Dolohov
nerd and proud
jednym okiem w przyszłość, drugim w zaświaty
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
Asystent, "Prawa Czasu"
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
12.03.2026, 22:05  ✶  
Peregrinus 13 października wczesną porą wysłał Vakelowi z Włoch list oraz kartę Księżyca ze swojego tarota.

13.10.1972, Lamezia Terme

Wyciągnąłem ją dziś z samego rana i zobaczyłem w niej tęsknotę za powrotem do rzeczywistości. Opowiadałeś, że śniłeś o powrocie i wybrałeś dla mnie akurat księżyc.
Trudno mi uwierzyć, że to przypadek. Przetrzymaj do powrotu mój Księżyc. Chcę wiedzieć, że jest w rzeczywistości.
Jeśli zobaczę go w talii, będę wiedział, że mnie ona zwodzi.
P.

źródło?
objawiono mi to we śnie
Moon Maiden
old things have strange hungers
sława
III
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
badaczka historii magii
Drobna (163 cm) kobieta o wschodnioeuropejskich rysach, czarnych włosach i piwnych oczach. Zawsze elegancko ubrana, jak na czarownicę z dobrego domu przystało.

Lana Dolohov
08.04.2026, 09:15  ✶  
Odpowiedź przekazano do prywatnych pokoi Vakela tego samego dnia (11 października)

Vasiliju,

dziękuję Ci za tę wiadomość. Ciężko wyrazić w jednym liście wdzięczność za to, jak Ty oraz twoja rodzina wspieraliście mnie po pożarach. Jak dobrze wiesz, przez ostatni miesiąc byłam pogrążona w żałobie i brakowało mi energii na bardziej wymagające przedsięwzięcia. Niedawno jednak postanowiłam zmienić ten stan rzeczy, próbując zaangażować się w jakieś dodatkowe aktywności.

Niezmiernie mi więc miło, że pomyślałeś o uwzględnieniu mnie w swoich planach. Znając Twoją przezorność oraz gust estetyczny, gabinet z pewnością będzie stanowił idealne miejsce do pracy (już nie mogę się doczekać otwarcia tych drzwi). Nie wiem jeszcze, ile obowiązków będę mogła wziąć na siebie, lecz postaram się wypełniać powierzone zadania jak najlepiej.

Z wielką chęcią porozmawiam na temat twoich idei oraz przyszłych planów. Wiedz, że moja korespondecja jest zawsze otwarta.

Życzę Tobie a także Peregrinusowi udanej i bezpiecznej podróży.

Lana

She was like a star,
nothing but a beautiful echo of death.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa