• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Departament nadgryzionych ołówków Konsultacje z Mistrzem Gry Mirabella Plunkett

Mirabella Plunkett
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
22.07.2024, 09:21  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.07.2024, 09:24 przez Brenna Longbottom.)  
Pytanie o miesiąc równości.
Jest tam zadanie z wampirem, który kogoś wypija - dzieciaki właśnie mi zgłosiły, że kogoś niemal zabił, a potem zaatakował je, więc postać przez te parę godzin wolnych w kalendarzu będzie go szukać, bo nie zignoruje czegoś takiego (portret pamięciowy, sprawdzenie czy znają go w wydziale odpowiednim w MM, oględziny okolic, gdzie doszło do zdarzenia etc itd). Czy ja to powinnam jakoś tutaj zgłaszać, meldować poczynania, czy po prostu mogę sobie coś uznać w rodzaju, że powiedzą, że tak, znają go, robił już drobne kłopoty albo że nikt nie zna, nie wie, zapadł się pod ziemię etc?

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Czarodziejska legenda
Lost in the serenity
Found by the water
Mirabella była czarownicą nieznanego statusu krwi, która zakochała się w trytonie i zamierzała wziąć z nim ślub, czemu głośno zaprotestowała cała jej rodzina. Rozczarowana tym kobieta zamieniła się w rybę (plamiaka).

Mirabella Plunkett
22.07.2024, 09:25  ✶  
Cytat:Czy ja to powinnam jakoś tutaj zgłaszać, meldować poczynania, czy po prostu mogę sobie coś uznać w rodzaju, że powiedzą, że tak, znają go, robił już drobne kłopoty, etc?

Nie musisz nic meldować - zadanie zostało napisane w taki sposób, żeby nie był to za każdym razem ten sam wampir, więc na resztę zadań to nie wpłynie: więc jak chcecie pchnąć to dalej (czemu kibicuję), to możecie to rozegrać tak, jak chcecie. Pamiętajcie tylko, żeby uwzględnić to, co było napisane w zadaniu i to, co Wam mówił (czyli że była to zgoda z obu stron i po prostu trochę się zapędził). Możesz ofc założyć że w MM go już znają i to nie pierwszy raz Serduszko
Landrynka
She could make hell feel just like home.
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
07.10.2024, 21:40  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.10.2024, 22:33 przez Mirabella Plunkett.)  
Chciałam zgłosić wykonania zadania po sesji w sadzie Abbottów

cyk

adnotacja moderatora
PD przyznane @Nora Figg - jeżeli chciałabyś kolejną wskazówkę w tym temacie, możesz rozegrać dowolną sesję z tym kwiatem w dowolnym terminie (kwartał lato lub jesień) i oznaczyć mnie podczas sprawdzania jego właściwości Serduszko
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
11.10.2024, 18:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.10.2024, 12:49 przez Mirabella Plunkett.)  
Chciałbym zgłosić rozpoczęcie jasnowidzenia w związku ze Złotym Kwiatem tutaj. Xoxo

adnotacja moderatora
Odpowiedziałam w temacie

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
04.11.2024, 00:36  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.11.2024, 09:23 przez Mirabella Plunkett.)  
Zgłaszam ukończenie sesji związanej ze Złotym Kwiatem.

adnotacja moderatora
PD przyznane @Morpheus Longbottom

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
19.11.2024, 16:44  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2024, 11:15 przez Mirabella Plunkett.)  
Zgłaszam krytyczny sukces na Wiedzę o Świecie w związku z jeziorem Nyos (Złota Jabłoń - badania) w TYM poście. Poprosimy o  informację co się z nim aktualnie dzieje.

Odpowiedziałam w tym poście @Anthony Shafiq
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
21.11.2024, 23:37  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.11.2024, 23:50 przez Mirabella Plunkett.)  
Zgłaszam ukończenie drugiego etapu Złotej Jabłoni przeze mnie oraz Isaaca Bagshota.

Badanie tematu z Isaaciem. (oboje pełna sesja)

Pióro w ruch do pana dyrektora Uagadou
Szczypta jojczenia Morpheusowi i dźganie go, żeby przekazał info o skutecznych sposobach zwalczania tej konkretnej anomalii aurorom

PD przyznane @Anthony Shafiq @Isaac Bagshot
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
27.11.2024, 15:40  ✶  
Dzień dobry wieczór, przychodzę w sprawie tego scenariusza  Słodziutki Skoro Linda jest pacjentką Lecznicy, to jak dużo na jej temat wie Perseus? Z jakiego powodu tam trafiła, na co choruje, jaki jest jej stan?

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Czarodziejska legenda
Lost in the serenity
Found by the water
Mirabella była czarownicą nieznanego statusu krwi, która zakochała się w trytonie i zamierzała wziąć z nim ślub, czemu głośno zaprotestowała cała jej rodzina. Rozczarowana tym kobieta zamieniła się w rybę (plamiaka).

Mirabella Plunkett
27.11.2024, 20:28  ✶  
Wątek obmyślała Eutierria, ja tylko wrzuciłam posta (sorry za zmyłkę), proszę zapytaj w jej temacie Serduszko

@Perseus Black
evil twink
Sup ladies? My name's Slim Shady
I'm the lead singer of Kromlech
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
18.05.2025, 20:56  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2025, 08:29 przez Mirabella Plunkett.)  
Zgłaszam wykonanie zadania od Czarnego Pana w tym wątku. Dodatkowo list od Hannah z potwierdzeniem realizacji zamówienia oraz potwierdzenie zapłaty od Louvaina.

Ogarnięte - zgłoszone do Eutierrii
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa