• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »
Stella Avery

Stella Avery
Urokliwa wiolonczelistka
to piekło - nie raj, to tutaj się kończy świat
krew
genetyka
zawód
Stella mierzy 165 centymetrów wzrostu, należy raczej do szczupłych kobiet. Buzię ma okrągłą, posiada pucułowate policzki, które dodają jej uroku. Oczy ma w kolorze orzechowym, włosy długie, jasne, najczęściej nosi je rozpuszczone. Ubiera się bardzo starannie, dba o to, aby zawsze wyglądać nienagannie. Pachnie cytrusami.

Stella Avery
02.11.2022, 19:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.03.2024, 18:04 przez Eutierria.)  

Stella Avery

Urodzenie: 29.02.1948, ryby, numerologiczna 8
Stan cywilny: panna
Nazwisko panieńskie: Avery
Krew: czysta, w 1/4 wiła (po babce od strony mamy)
Zamieszkanie: Mieszkanie w kamienicy przy ulicy Pokątnej.
Pochodzenie: Stella jest córką Jacoba Avery'ego i Elli z domu Macmillan. Ojciec Stelli jest znanym malarzem, a matka zajmuje się głównie organizacją sabatów.
Kształtowanie: ◉○○○○
Rozproszenie: ◉○○○○
Transmutacja: ◉○○○○
Zauroczenie: ◉◉◉◉○
Nekromancja: ○○○○○
Translokacja: ◉○○○○
Percepcja: ◉○○○○
Aktywność fizyczna: ○○○○○
Charyzma: ◉◉◉○○
Rzemiosło: ◉◉◉○○
Wiedza przyrodnicza: ◉◉○○○
Wiedza o świecie: ◉◉◉○○
Poziom spaczenia: 1 - nie skrzywdziłaby muchy
Różdżka: Włos z głowy wili, 10 cali, giętka, leszczyna
Zwierzę totemiczne: kormoran
Aura: niebieska, aczkolwiek ostatnio zmienia barwy na coraz bardziej szarą
O zdolnościach: Stella od zawsze interesowała się sztuką. Została wychowana w domu, w którym była ona najbardziej istotna. Rodzice nie przejmowali się tym, jak radzi sobie z innymi dziedzinami magii - ważne było to, że pogłębiała zdolności odziedziczone w genach i dokładnie tak było. Stella od najmłodszych lat malowała, w Hogwarcie z nauką radziła sobie średnio, w zasadzie potrafiła połączyć kropki - zrozumieć dlaczego coś działa tak, a nie inaczej, nigdy jednak nie była wybitna.
Obrazki trójwymiarowe: - Członkowie rodziny Avery mogą malować obrazy ruchome, do których ram można wejść. Ich ramy działają tak samo jak zabezpieczenie Odbicie, lecz zamiast lustra obserwatorowi pokazuje się naprawdę piękny pejzaż.
Ulubieniec tłumu III: - Potomek wili jest w stanie użyć tkwiącego w nim czaru, aby zwrócić na siebie uwagę otaczających go osób.
Tworzenie dzieł sztuki II: - Stella od dziecka przyglądała się ojcu, kiedy tworzył obrazy. Szybko sama sięgnęła po pędzle i stało się to również jej pasją.
Popularność: - Od zawsze towarzyszyła rodzicom podczas wystawnych bankietów. Obracała się w środowisku znanych i szanowanych czarodziejów. Ostatnio zrobiło się o niej głośno po tym, kiedy jej siostra, kilka tygodni po ślubie z Martinem Crouchem popełniła samobójstwo. Podobno to ona znalazła jej ciało.
Sztuki plastyczne I: - Stella jest malarką. Od dziecka to jej największa pasja, wiedziała, że będzie zajmować się tym zawodowo.
Muzyka I: - Stella była wychowana w artystycznej rodzinie. Matka stwierdziła, że dobrze by było, gdyby poza malowaniem zajmowała się czymś jeszcze. Gdy miała pięć lat została jej zakupiona wiolonczela oraz opłacony prywatny nauczyciel.
Występowanie I: - Panna Avery jest zwierzęciem scenicznym, kiedy pojawia się przed publiką nie boi się niczego. Ma ogromny dar do grania przed tłumem.
Numerologia I: Zafascynowała się numerologią, kiedy przeczytała książkę Vakela Dołohova - Portret numerologiczny 11 22 33 44. Od tego momentu rozwija się w tym temacie.
Bezsenność II: Odkąd zobaczyła ciało swojej siostry nie potrafi zasnąć.
Lęk przed wodą II: Odkąd znalazła ciało siostry w wannie ma uraz do wody. Panicznie się jej boi.
Słabe płuca I: Nigdy nie było jej po drodze ze sportem, nie znosi biegać, ani w jakikolwiek sposób się przemęczać. Jest w stanie przebiec tylko kilkanaście metrów bez zadyszki.
Uczelenie I: Avery jest uczulona na orzechy włoskie.
Brak ruchu III: Nie jest stworzona do sportu. Nigdy tego nie ukrywała, że brzydzi się jakąkolwiek aktywnością fizyczną.
Edukacja: Hogwart, Ravenclaw
Stella należała do domu Ravenclaw. Nie była wybitnym uczniem. Jedynym przedmiotem, na którym się wyróżniała były uroki. Zdecydowanie większą wagę przywiązywała do swojej działalności artystycznej, należała do szkolnego chóru. Jakimś cudem udało jej się ukończyć edukację ze średnimi wynikami. Nie przywiązywała wagi do nauki, bo to ścieżka artystyczna miała być jej wyborem.
Doświadczenie: Stella właściwie zajmuje się głównie malowaniem obrazów, uczyła się tego od ojca, który przekazywał jej wiedzę, którą nabył przez lata.
Aktualne miejsce pracy: Pracuje w domu, czasem gra na wiolonczeli podczas kowenów i uprzyjemnia inne wydarzenia swoją grą.
Cechy szczególne: Ponadprzeciętna uroda.
Rozpoznawalność: V - stała bywalczyni salonów. Znana ze swojej aktywności artystycznej.

Wskazówki dla Mistrza Gry

Stella stara się odnaleźć w świecie, w którym brakuje jej starszej siostry. Tragedia życiowa, która ją spotkała przysłania jej cały świat. Nie potrafi sobie z tym wszystkim poradzić.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
07.11.2022, 23:25  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.09.2024, 00:18 przez Baba Jaga.)  

Skrytka bankowa

Łącznie zdobytychDo wykorzystania
PD PD

[+]Bonusy
brak

[+]Przedmioty
brak

Wiosna 1972

Wosną Stella Avery nie robiła nic ciekawego. Narysowała kilka obrazów, które sprzedała za słuszne pieniądze. Pojawiła się na pogrzebie pani Malfoy, gdzie umilała gościom ten smutny czas. Zagrała też kilka razy dla ważnych osób z ministerstwa. Jej wuj zaproponował jej aby pełniła pieczę nad galerią sztuki, jednak gdzieś przepadł. Zawróciła w głowie Theonowi Yaxleyowi - zupełnie przypadkiem, przez co w Beltane trochę namieszała w swoim życiu.

[+]Dokonania fabularne
Nic nie zmieniło się w życiu panny Avery. Zajmowała się tym, co zawsze. Była zaproszona na kilka spotkań towarzyskich, gdzie grała na wiolonczeli. Robiła to, co potrafi najbardziej. Nadal nie pozbierała się do kupy po śmierci swojej starszej siostry. Egzystuje sobie po prostu.

[+]Rozliczenia
Malowała, grała. Oczarowała Yaxleya z którym w Beltane połączył ich rytuał. Pokłóciła się ze Stanleyem, zdążyli się pogodzić. Wszystko wróciło więc do normy.

ŹródłoZmiany w PD
07.11.22 - utworzenie karty postaci1000
07.11.22 - Początkowe wydatki-300
05.03.23 - Zmiany w kp-300
19.04.23 - Nastał czas ciemności30
26.05.23 - Ogniska, wino i wianki40
20.08.23 - Nobby Leach powinien gryźć piach, Marsz Praw Charłaków60
29.08.23 - Ziewnięcie to bezgłośny krzyk, Piszę, więc jestem180
01.09.23 - Przygoda się rozpoczęła, W poszukiwaniu straconego czasu I40
5.119.23 - Rozliczenie wiosny 1972200
— Link do spisu sesji —

Lato 1972

Kwartał w trakcie

[+]Dokonania fabularne

[+]Rozliczenia

ŹródłoZmiany w PD
[/url]
[url=/]-
— Link do spisu sesji —
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
07.11.2022, 23:26  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.11.2023, 00:50 przez Morrigan.)  

zebrane odznaki

Nastał czas ciemności
Dopełniony rytuał miłosny z Theonem
Ogniska, wino i wianki
Nobby Leach powinien gryźć piach
Marsz Praw Charłaków
Ziewnięcie to bezgłośny krzyk
Piszę, więc jestem
Przygoda się rozpoczęła
W poszukiwaniu straconego czasu I
Izba pamięci - Pierwszy plebiscyt SoL
Izba pamięci - Patrzę na to, jak kwitniecie
Urokliwa wiolonczelistka
krew
genetyka
zawód
Stella mierzy 165 centymetrów wzrostu, należy raczej do szczupłych kobiet. Buzię ma okrągłą, posiada pucułowate policzki, które dodają jej uroku. Oczy ma w kolorze orzechowym, włosy długie, jasne, najczęściej nosi je rozpuszczone. Ubiera się bardzo starannie, dba o to, aby zawsze wyglądać nienagannie. Pachnie cytrusami.

Stella Avery
07.11.2022, 23:26  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.08.2023, 21:30 przez Stella Avery.)  
[Obrazek: d4660cfeb5fdc42078632aed09b2039539c3e2b6.gif]

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę Siebie z wiolonczelą na scenie przed wielkim tłumem
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę Mojej zmarłej siostry leżącej w wannie
♦ Amortencja pachnie mi konwaliami, kawą, gorzką czekoladą
♦ Moje ulubione zaklęcie to Avis
♦ Mój patronus przyjmuje formę kormorana
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie niesamowicie fascynująca dziedzina magii
♦ Czarna magia? Cóż nie interesuje mnie
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam to, że zostałam artystyką
♦ Stoję po stronie oficjalnie żadnej, chociaż skłaniam się ku jedynej słusznej
♦ Moje serce należy do Stanleya Borgina
Urokliwa wiolonczelistka
krew
genetyka
zawód

Stella Avery
31.03.2023, 13:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.09.2024, 00:19 przez Baba Jaga.)  

o przeszłości

Tutaj opisujesz przeszłość postaci. Możesz również umieścić tutaj link do wpisu ze spisem swoich retrospekcji oraz biografią.
Urokliwa wiolonczelistka
krew
genetyka
zawód

Stella Avery
31.03.2023, 13:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.09.2024, 00:18 przez Baba Jaga.)  

Wiosna 1972

rozgrywki

21.03.1972 • Spotkała mnie siostra, a ponoć nie żyje
07.04.1972 • Oczarowałam Theona Yaxleya
15.04.1972 • Z Darcym łapaliśmy dziwnego kota
26.04.1972 • Wujek Robert miał dla mnie propozycję
01.05.1972 • Poszłam z Theonem na Beltane
02.05.1972 • Pobeltanowe konsekwencje
Urokliwa wiolonczelistka
krew
genetyka
zawód

Stella Avery
31.03.2023, 14:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.08.2023, 09:46 przez Stella Avery.)  

Wspomnienia i sny

najważniejsze wspomnienia

Pole freeform. Tutaj możesz opisać biografię postaci w formie opowiadania lub punktów.

rozgrywki

03.01.1969 • Nobby Leach
06.1969 • Marsz charłaków
06.1969 • Ktoś ją w nocy nawiedził
06.1969 • Poranek po odwiedzinach
21.06.1969 • Poszukiwanie kwiatu paproci
15.07.1969 • Prawie umarłam (3razy)
16.071969 • Przezywam to, że prawie umarłam
03.08.1969 • Niedzielny obiad
31.08.1969 • Byłam na meczu
28.09.1969 • Spotkaliśmy dziewczynkę z zapałkami
01.1970 • Zasypał nas śnieg i gralismy w prawdę bez wyzwania