• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kelpiea - sowa Stanleya

Kelpiea - sowa Stanleya
Królowa Nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.

Victoria Lestrange
04.10.2023, 23:55  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.10.2023, 23:56 przez Victoria Lestrange.)  
27.06.1972, Dolina Godryka

Stanleyu,

dobrze się czujesz? Od kiedy niby zostałam Szanowną Panią Victorią? Będziesz się tak do mnie zwracać też w pracy i w ogóle wszędzie gdzie się przypadkiem (lub nie przypadkiem) spotkamy? Chcę to zobaczyć.

Cieszę się, że Twoje ogórki wyrosły zdrowe i silne. To również chętnie zobaczę na własne oczy.

Do zobaczenia,
Victoria
Kapryśny Dziedzic
"Have some fire. Be unstoppable. Be a force of nature. Be better than anyone here and don't give a damn about what anyone thinks."
Anthony jest wysokim i dobrze zbudowanym facetem, schludnym i przeważnie elegancko ubranym, zważywszy na swoją pozycję.. Ma burzę brązowych, niesfornych włosów - delikatnie kręconych i duże oczy. Gdy się uśmiecha, czasem pojawiają mu się dołeczki w polikach i ma ten charakterystyczny, zadziorny wyraz twarzy. Lubi nosić zegarki, na palcu ma sygnet rodowy. Jeśli nie korzysta z teleportacji, spotkać go można na motorze.

Anthony Ian Borgin
08.10.2023, 18:56  ✶  
Wychodzi na to, że Twoje plany są moimi planami. Cokolwiek masz do załatwienia, zajmiemy się tym.
Będę.
A.
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
08.10.2023, 19:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.10.2023, 19:16 przez Sauriel Rookwood.)  
2 czerwca 1972
ok

[Obrazek: klt4M5W.gif]
Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
- Spierdalaj. - odparł beznamiętnie Kocur i oddalił się z godnością.
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
10.10.2023, 13:04  ✶  
list dotarł 26 czerwca 1972
Stanley
jakoś mi tak ciężko
mogę wpaść i posiedzieć? przyniosę rudą

Czarny Kot

Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
10.10.2023, 14:39  ✶  
27.06.1972
Stanleyu,
Doszło do moich uszu, że znaleziono sposób na złamanie rytuału z którym męczysz się po Beltane. Jedną z osób, która robi takie rzeczy, jest moja siostra i w sumie to nie jest to żadna reklama, a zwyczajnie pewność, że przeprowadzone przez nia łamanie do tej pory nie odbiło się nikomu czkawką. Do wiadomości załączam zestaw świec, które należy przygotować przed rytuałem.

Trzymaj się,
Atreus
hold me like a grudge
and what an ugly thing
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
10.10.2023, 16:58  ✶  
27.06.72
Stan,
Na co ci niby ten drugi zestaw? Jeden do rytuału wystarczy.

Atreus
Urokliwa wiolonczelistka
to piekło - nie raj, to tutaj się kończy świat
Stella mierzy 165 centymetrów wzrostu, należy raczej do szczupłych kobiet. Buzię ma okrągłą, posiada pucułowate policzki, które dodają jej uroku. Oczy ma w kolorze orzechowym, włosy długie, jasne, najczęściej nosi je rozpuszczone. Ubiera się bardzo starannie, dba o to, aby zawsze wyglądać nienagannie. Pachnie cytrusami.

Stella Avery
10.10.2023, 21:07  ✶  
27.06.1972, Londyn

Stanley,

Nawet nie wiesz, ile radości sprawił mi Twój list. Zaczynało mi już brakować nadziei, że to wszystko się skończy. Spróbuję się skontaktować z osobą, o której wspomniałeś w korespondencji. Dziękuję za zaangażowanie.

Jesteś kochany, że też udało Ci się nawet załatwić te świece. Bardzo Ci dziękuję, bo pewnie mi samej odnalezienie właściwych zajęłoby sporo czasu.

PS. Mam nadzieję, że niedługo mnie odwiedzisz, znaczy kiedy wszystko wróci do normy, chciałabym sprawdzić, czy faktycznie udało się pozbyć klątwy.

Pozdrawiam serdecznie,
Stella
hold me like a grudge
and what an ugly thing

Atreus Bulstrode
11.10.2023, 00:32  ✶  
27.06.72
Nie czepiam, tylko interesuję moim drogim przyjacielem, ale jak ci to przeszkadza, to mogę przestać.
Atreus
do listu został łączony zestaw świec
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.

Sauriel Rookwood
27.10.2023, 09:28  ✶  
Wiadomość dotarła 3.07.1972

to może być jutro, jak się ściemni

Kapryśny Dziedzic
"Have some fire. Be unstoppable. Be a force of nature. Be better than anyone here and don't give a damn about what anyone thinks."
Anthony jest wysokim i dobrze zbudowanym facetem, schludnym i przeważnie elegancko ubranym, zważywszy na swoją pozycję.. Ma burzę brązowych, niesfornych włosów - delikatnie kręconych i duże oczy. Gdy się uśmiecha, czasem pojawiają mu się dołeczki w polikach i ma ten charakterystyczny, zadziorny wyraz twarzy. Lubi nosić zegarki, na palcu ma sygnet rodowy. Jeśli nie korzysta z teleportacji, spotkać go można na motorze.

Anthony Ian Borgin
01.11.2023, 17:22  ✶  
Podsyłam Ci adresy kilku domów w Dolinie Godryka i Little Hangleton, mógłbyś rozsiać kilka plotek w swoich departamentach i w miejscach, gdzie bywasz na ich temat? Potrzebuję zaniżyć ich wartość i zmniejszyć nimi zainteresowanie. Na pewno pomogłoby szepnięcie kilku słówek o znalezieniu tam kilku ciał, atakach Śmierciożerców, przeklętych obiektach lub ewentualnie o tym, że mieszka tam wyjątkowo złośliwy duch.
Będę wdzięczny.
Tony

List jest napisany pismem kobiecym i delikatnym, jedynie literka "T" w podpisie jest typowa dla Anthonyego. Po przeczytaniu, ulega zniszczeniu i zostaje sama notatka z adresami.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (20): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 20 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa