• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Pogrom - sowa Septimy

Pogrom - sowa Septimy
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
08.02.2024, 08:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.03.2024, 13:53 przez Morpheus Longbottom.)  
Odpowiedź przyszła w środku nocy, a pismo było nieco mniej wyraźne, niż zazwyczaj, ale nadal czytelne; najbardziej widoczny był fakt uciekających prostych linii wersów, które zwykle stały niczym żandarmy, a teraz lekko krzywiły się w dół.

Warownia, 29 VII 1972

Najdroższa Septimo!

Będzie więc nas dwoje, ale jakże dobrze mieć dobre towarzystwo do rozmowy! Mówię tu oczywiście o Tobie, Septimo. Widzisz, większość zaproszonych osób, to znajomi i współpracownicy Brenny, więc osoby w znacznie lepszej kondycji, niż ja. I nie pragnę ucieczki z tego zaproszenia, oczywiście, że jesteś adresatką. 

Stąd również moja sugestia o sukience, nie jako podejściu, że wolałbym, żebyś wyglądała, jak ja, ale żebyś użyła ich jako zbroi. Moja rodzina jest bardzo wścibska, a ich detektywistyczna smykałka wpędza ich (oraz zainteresowanych) w więcej kłopotów, niż to komukolwiek potrzebne. To fortel, taktyka, abyś mogła się dobrze bawić, wiedząc, że masz moją protekcję i osłonę przed ich analizą. Możesz pokazać, to co chcesz, nie co z Ciebie wyciągnął swoimi sztuczkami. I nie mówię tutaj o celowym działaniu. Tacy już są.

Nie martw się, nie wypuszczę Cię z rąk i nie wystawię na pastwę losu.

Bardzo mi miło, że założyłaś, że prócz tango i walca umiem tańczyć cokolwiek innego. Powiedzmy, że tak jest, aczkolwiek sprawdzimy w rzeczywistości. Nie miałem ostatnio okazji do tańca. 

W kwestii magipsychiatry. Sam chodzę do Perseusa Blacka w Lecznicy Dusz. Nie mam w planach powiedzieć mu o tej sytuacji, więc myślę, że to może być i Twój kandydat na medyka. Co do wina, napitek będzie zapewniony, ale nikt się nie obrazi, jeśli weźmiesz swój własny. Pewnie część alkoholi dostarczanych przez organizatorów będzie z dodatkowymi efektami, wątpię jednak, by było to coś takiego, jak we Włoszech.

Bądź bezpieczna i wybacz, jeżeli Cię obudziłem.

[Obrazek: pde6aMt.png]

PS
Przeszedłem milę w Twoich butach, stąd te trzewiki. Są zaklęte, aby zawsze dobrze się w nich chodziło.

attempting to do some shibari stuff with the red string of fate

The Tempest
11.02.2024, 07:53  ✶  
czerwiec 1972

Szanowna Panno Ollivander,

Dziękuję, wisiorek jest idealny. Niezmiernie wdzięczna jestem, ze podjęła się pani jego wykonania!
Mam jednak dodatkowe pytanie, tylko orientacyjne: czy byłaby w stanie wykonać pani taki krzyż w wersji oryginalnej? Może nie oryginalnej, bo nie jestem pewna, jakie to są dokładne wymiary, ale załączam znowu ilustrację poglądową. W każdym razie, dałoby radę czy lepiej zgłosić się do jakiegoś magicznego tartaku?

Z wyrazami szacunku,
L. Bell

[Obrazek: 751171499c5d9c8db3608d595f4fe1a76854b718.jpg]
orphic
sky above
earth below
and peace within
sława
—
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
snycerz
Jest już stary i ubiera się, jakby był z innej epoki, na pewno nie dasz mu mniej lat, niż ma w rzeczywistości, a może nawet dodasz mu kilka, bo siwiejące czupryna i broda Garricka twardo przypominają o nieuchronnym upływie czasu. Zadbany, ale nie w sposób przesadny - czuć od niego luz i swobodę. Widać, że w swoich ubraniach czuje się dobrze i jest mu wygodnie. Ciężko wyobrazić go sobie w innym wydaniu. Ma metr siedemdziesiąt wzrostu i obawiam się, że już nie urośnie.

Garrick Ollivander
11.03.2024, 16:02  ✶  
Timmy, znajdź dla mnie trochę czasu dziś wieczorem, lub w jakiś inny dzień, jeżeli musisz gdzieś wyjść. Więcej niż mniej. Potrzebuję z Tobą porozmawiać.

Tata

Zostawianie córce notatek nie było dla Garricka niczym niezwykłym, ale ta jedna... Ta jedna powiązana była z głębokim uczuciem niepokoju.

no rain,
no flowers
.
god (self-diagnosed)
shitposting comes to me
in divine visions
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, rektor
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
30.05.2026, 09:25  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.05.2026, 09:26 przez Vakel Dolohov.)  
23.10.72

Warsztat Ollivanderów
Ulica Pokątna 1

Szanowni Państwo,

piszę w celu złożenia zamówienia na cztery szkatuły na rytualny proch. Możliwie wysokiej jakości, zabezpieczonych lakierem uniemożliwiającym spłonięcie. Bardziej niż na wysokiej estetyce zależy mi na poręczności, gdyż jest to nasze narzędzie pracy. Proszę o przesłanie kosztorysu, pokryjemy całość kosztów wykonania z góry.

V. Dolohov
Prawa Czasu

Odkryj wiadomość pozafabularną
Ola błagam zrób mi biore na fakture
- jedna dla mnie
- jedna dla Peregrinusa
- jedna dla cury
- jedna dla Lany
chyba, że Lana nie będzie chciała to edytuję list.
Jak ci nie wyjdzie to idziemy do Gregorowiczów.
@Septima Ollivander

with all due respect, which is none
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
31.05.2026, 03:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.05.2026, 03:11 przez Leviathan Rowle.)  
23.10.1972

Moja droga,
Miałabyś może chwilę, żeby skonstruować dla mnie pojemnik w którym można by przetrzymywać proch z rytualnych ognisk rozpalanych podczas Samhain? Z chęcią też przyjąłbym od ciebie lampion, który można podczas sabatu rozpalić.

Levi

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
31.05.2026, 04:43  ✶  
09.09.1972

Droga Timmy,
Czy wszystko dobrze? Czy ostatniej nocy nie spotkało cię nic złego? Czy jesteś cała?

Levi

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
oceanic feeling
I have always loved foolishly --
like oceans love the moon:
with a pull too strong to soothe,
with tides that bruise.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum – czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
02.06.2026, 10:43  ✶  
Septimo,

Po powrocie do Anglii próbowałem się z Tobą spotkać, ale ojciec Twój powiedział, że Ty ze swojej podróży nie wróciłaś jeszcze.

Mieszkam teraz z Vioricą i Scyllą w mieszkaniu z Horyzontalnej, numer 33, nazwisko na etykiecie Zamfir.

Flinty

@Septima Ollivander wysłane jeszcze przed powrotem do Anglii, przy zaznaczeniu – to mieszkanie z listu to teraz ruina, a Flint mieszka z Peregrinusem, mieszkanie Vior nie przetrwało Spalonej

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
03.06.2026, 04:43  ✶  
26.10.1972

Pani Ollivander,
W związku ze zbliżającym się Samhain, chciałbym złożyć zamówienie na pudełko na prochy rytualne, które można zebrać z ognisk.

Z wyrazami szacunku,
Atreus Bulstrode
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
15.06.2026, 14:52  ✶  
7 września

Szanowna Panno Ollivander,
piszę do Panienki z pytaniem najwyższej wagi. Do Pani, nie do ojca, bo Pani taka młoda, to tak pomyślałem, że więcej w Pani ducha innowacji. Zresztą, zawracać głowę Mistrzowi nie wypada!
Otóż, droga Pani, ja w szkole żem był pałkarz i do dziś się z pałką w dłoni czuję pierwszorzędnie. Czy Szanowna Panienka myśli, że by była w stanie stworzyć pałkę magiczną, co ją można w dwójnasób wykorzystać: jako różdżkę i do bicia łajdactwa po pustych czerepach?

Ślicznego dnia życzy i chyli kapelusza
Woody Tarpaulin

piw0 to moje paliwo
wodzirej
Marzenia chyba zawsze mają swój koniec. Nie wznoszą się, lecz opadają.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
snowidz
zawód
keyboardzista
Zenek ma 1.84m wzrostu. Jest zbudowany proporcjonalnie do wzrostu i dość atletyczny przez noszenie walizki, ale generalnie jest bardziej szczupły i smukły. Nad instrumentem się garbi, na kanapie rozciąga albo kurczy. Twarz ma jak pies rasy chartowatej, to znaczy pociągłą i szczupłą. Z ciekawszych jej cech wybijają się długi nos i jasne brwi. Włosy ma brązowe, oczy też. Skóra całym rokiem trzyma ciepły koloryt, a jego dłonie są po prostu ładne. Długie palce i szczupłe nadgarstki to atuty klawiszowca. Jeśli o ubiór chodzi, to nosi się po mugolsku, gdzieś pomiędzy zdobyczami z targu a ciuchami z metką. Głos ma ciepły, dość głęboki. Chrypi, gdy się stresuje. Gdyby śpiewał, to basem.

Zenon Kozioł
29.06.2026, 03:49  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2026, 03:59 przez Zenon Kozioł.)  

dzień, miesiąc, rok
25 października 1972 wieczorem

Adresat
Septima Ollivander

Treść. Septimo, czy możesz mi proszę zrobić takie pudełko na popiół? Ja wiem, że ty umiesz. Jesteś super bez względu na odpowiedź.

Zenek Kozioł
nadawca

I miss the kiss of treachery, the shameless kiss of vanity.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa