• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kruk Elliotta

Kruk Elliotta
Łamacz Klątw i Naukowiec
krew
genetyka
zawód
Najbardziej cywilizowany z rodu Flintów. Mierzy 176 cm wzrostu, niebiesko-zielone oczy, pokazuje się zawsze gładko ogolony. Nie podnosi głosu, mówi spokojnie i ma problem z utrzymaniem kontaktu wzrokowego.

Castiel Flint
06.01.2023, 19:20  ✶  
Elliot,

Potwierdzam swoją obecność, będę obowiązkowo. Nie potrafię wyobrazić sobie przez co przechodzisz. Jeśli potrzebujesz czegokolwiek, co mógłbym Ci zaoferować - wystarczy, że powiesz słowo.
W tak trudnym czasie nie powinno się być samemu.

Trzymaj się,
Castiel
Pani doktor
Don't touch my crown with your flithy hands
krew
genetyka
zawód
Jasne, krótkie włosy okalają wręcz niezdrowo baldą twarz. Patrzą na ciebie szarozielone oczy, zwykle wyrażające znudzenie, choć potafią czasem rozbłysnąć, gdy ich włąścicielka uzna coś za interesujące. Wąskie wargi rzadko kiedy zdobi usmiech, szczególnie ten szczery. Jest szczupła, doś wysoka, ma 170 centymetrów wzrostu. Zwylke ubrana elagancko, acz wygodnie. Woli spodnie od sukienek czy spódnic, z drugej strony częsciej dojrzy się ja w koszuli i marynarce niż w swetrze. Wybiera raczej ciemne oraz stonowane kolory. Wielbicielka delikatnej biżuterii, szczególnie tej wykonanej ze srebra i pereł. Unois się za nią zpach ziół, a także ciężkich perfum o nucie opium.

Annaleigh Dolohov
06.01.2023, 20:20  ✶  
Drogi Elliocie,
składam kondolencje z powodu waszej straty.

Jednocześnie gdybyś czegoś potrzebował, w kwestii organizacji pogrzebu, rozmowy, czy rozwiązania innych problemów wynikających z odejscia twojej małżonki, pisz bez wahania.

Wraz z mężem pojawię sie oczywiście na uroczystościach żałobnych by uczcić cześć Simone.

Nie zwariuj z tymi wszytskimi krewnymi, którzy będą was teraz nachodzić.

Annie
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
07.01.2023, 11:43  ✶  
(W odpowiedzi na wiadomość odnośnie pogrzebu.)

Drogi Elliocie,

myślę, że znam kogoś odpowiedniego. Wszystkim się zajmę i zadbam, aby wypieki zostały dostarczone na czas.

Pozdrawiam

Brenna.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
07.01.2023, 11:54  ✶  
(W odpowiedzi na wiadomość o zaproszeniu na obiad)

Drogi Elliocie,

cieszę się, że zdecydowałeś się przyjąć nasze zaproszenie. Jestem pewna, że nikt nie będzie miał nic przeciwko, jeżeli będziesz rozmawiał z Erikiem - jego koledzy ze szkoły zawsze są w naszym domu bardzo mile widziani. Druga połowa kwietnia to idealna pora na wizytę, poinformuj nas tylko proszę parę dni wcześniej o konkretnej dacie. Upewnię się, że Erik nie będzie miał wtedy dyżuru w pracy, na pewno byłby bardzo rozczarowany, gdyby przegapił waszą wizytę.

Z pozdrowieniami
Brenna Longbottom

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
07.01.2023, 15:34  ✶  
Szanowny Pani Malfoy,
Proszę przyjąć moje wyrazy współczucia związane ze stratą, jaką przyszło Panu doświadczyć.

Pojawimy się z rodziną na ceremonii, jeśli Pańska rodziną potrzebuje czegoś w tym trudnym czasie proszę o informację, chętnie pomożemy.

Najszczersze kondolencje,

Geraldine Yaxley
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
07.01.2023, 18:55  ✶  
Najdroższy Przyjacielu,

Możesz liczyć na naszą obecność i wsparcie. Jestem cały do Twojej dyspozycji.

Perseus

Do lakonicznego listu dołączona była druga karteczka, która podobnie jak ta przesłana Perseusowi, ujawniła swą treść tylko pod wpływem dotyku adresata, a zaraz potem zamieniła się w popiół w dłoniach Elliotta.

JESTEŚ NAJGORSZYM CZŁOWIEKIEM JAKIEGO ZNAM, PRZYSIĘGAM

Całuję i ściskam,
P

P.S. Mam nadzieję, że szampan się już się chłodzi?

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
07.01.2023, 23:41  ✶  

—30/03/1972—

zapieczętowany woskiem list pojawił się na biurku Elliotta w późnych godzinach popołudniowych

Dolina Godryka, 30.03.1972r.

Drogi Elliocie,

To bardzo miłe z Twojej strony, że wysłałeś mi taki prezent. Muszę przyznać, że w pierwszym odruchu pomyślałem, że zapomniałem o swoim własnym zamówieniu z kawiarni, jednak prawda okazała się dużo ciekawsza. Bardzo dziękuję za to, że o mnie pomyślałeś.

Domyślam się, jakie nieprzyjemności miała zaleczyć zawartość tego pakunku i mogę potwierdzić, że tak się również stało. Ostatnia pełnia nie należała do najmilszych doświadczeń, jednak teraz będzie mi o niej dużo łatwiej zapomnieć.

Pozdrawiam,

Erik

PS. Nie wiem, czy moje słabe serce zniesie utratę tej jednej bezy. Mimo to, cieszę się, że udało Ci się spróbować jednego z przysmaków Nory.

PPS. Czy to znaczy, że powinienem Ci na dniach wysłać deser?

odpowiedź na wiadomość

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Widmo
krew
genetyka
zawód

Lysandra Lestrange
08.01.2023, 10:27  ✶  
Szanowny Panie Malfoy,

Z przykrością przyjmuję wiadomość o śmierci Simone oraz składam kondolencje na Pana ręce. Oczywiście pojawię się w kaplicy, żeby razem z innymi żałobnikami ostatni raz pożegnać Panią Malfoy.
Jeśli będzie potrzeba pomocy przy organizacji pogrzebu, oczywiście może Pan liczyć na moją pomoc.

Z wyrazami szacunku,

Lysandra Lestrange
Widmo
The bodies in my floor all trusted someone.
Now I walk on them to tea.
krew
genetyka
zawód

Eunice Malfoy
08.01.2023, 15:22  ✶  
Najdroższy bracie,

oczywiście że się pojawię. Daj znać, gdybyś potrzebował pomocy z czymkolwiek.

Ucałuj ode mnie Nicholasa.

E. Ma

E. Black
Wścibska dziennikarka
Granica między fantazją, a rzeczywistością była u mnie zawsze beznadziejnie zamazana.
I
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Daisy to ładna dziewczyna o rozmarzonych, zielonych oczach. Kiedy na kogoś patrzy, tej osobie może się wydawać, że nagle stała się całym światem dla młodziutkiej dziennikarki. Na tle innych czarownic wyróżnia się gęstymi, kręcącymi się rudo-brązowymi włosami. Chętnie nosi je zaplecione w kucyk. Nie jest ani przesadnie wysoka (mierzy ok. 165 cm wzrostu), ani krzepko zbudowana. Choć lubi ładnie wyglądać, ceni sobie wygodę. Zazwyczaj można ją spotkać albo z aparatem fotograficznym u szyi, albo z notatnikiem i piórem w ręku. Pojawia się na większości istotnych, publicznych uroczystości w Ministerstwie Magii.

Daisy Lockhart
10.01.2023, 02:42  ✶  
List został przyniesiony przez niewielką sowę pocztową. Został zapakowany w kopertę z pieczęcią z inicjałami: D.L. Poza zapisaną zamaszystym charakterem pisma wiadomością, w środku znalazłeś numer Proroka Codziennego oraz powiększone zdjęcie przedstawiające ciebie i Erika Longbottoma na balu charytatywnym.
19 marca 1972
Elliocie!
Na wszelki wypadek przesyłam najnowszy numer Proroka Codziennego. Załączam do niego również zdjęcie, które zrobiłam tamtego wieczoru Tobie i Erikowi.
D. Lockhart
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (8): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa