• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Pyskówka - Kruk Louvaina

Pyskówka - Kruk Louvaina
Hajs, hajs suko
Nasiono rzucone w suchą glebę
krew
genetyka
zawód
Drobna kobietka, z twarzy może być mylona ze starszą nastolatką. Czarne włosy sięgające do łopatek, oczy równie ciemne. Lekko oliwkowa cera pozbawiona skaz. Często wbija wzrok w określony punkt lub podłogę. Daphne mierzy zawrotne 165 centymetrów. Z głosu sprawia wrażenie nieśmiałej i niezdecydowanej.

Daphne Lestrange
07.03.2025, 01:02  ✶  
3 września 1972

Drogi Lou,

Przesyłam w kopercie to o co prosiłeś. Nie było prosto, ale udało mi się to zdobyć.

Daphne

W kopercie znalazły się złożone pergaminy zawierające informacje o byłych i obecnych pracownikach Departamentu Przestrzegania Prawa Czarodziejów
Czarodziejska legenda
She should be sure in her soul that the most terrifying thing in the forest was her.
krew
genetyka
zawód
Wiedźma, która mieszkała w domku stojącym na kurzych nogach. Jadła dzieci na śniadanie — i prawdopodobnie na obiad i do herbaty.

Baba Jaga
25.03.2025, 14:57  ✶  
10 września 1972

Szanowny Panie Lestrange,

W związku z napiętą sytuacją, jaka ma miejsce w Londynie, a także Dolinie Godryka, gdzie znajduje się nasz sklep i warsztat, zmuszona jestem poinformować o przesunięciu terminu odbioru zamówionego przez Pana przedmiotu. Nowy termin to 23 września. Za utrudnienia przepraszamy.

Z wyrazami szacunku,
Hannah Bagshot

la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
sława
III
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
uzdrowicielka w lecznicy dusz
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
28.04.2025, 23:26  ✶  
9 września 1972

[Obrazek: harry-potter-hermione-granger.gif]

Lulu, skarbeńku nasz, CI POPIERDOLENI LUDZIE PRACUJĄCY DLA TEGO LORDA BEZ ZIEMI POSTANOWILI SPALIĆ NAM DOM. TAK, SPALILI CAŁY NASZ DOM W DOLINIE GODRYKA, ROZUMIESZ TO??? SPŁONĘŁY WSZYSTKIE MOJE RZECZY I PREZENTY, KTÓRE KUPIŁAM DLA WAS W PARYŻU, A JA DOPIERO CO DOSTAŁAM PRACĘ W LECZNICY DUSZ. JAK MNIE WPUSZCZĄ DO JEDNEGO POMIESZCZENIA Z TYMI WARIATAMI, TO ROZETNĘ IM SKALPELEM TĘTNICE UDOWE, NO PO PROSTU NIE WYTRZYMAM. Bardzo cię proszę, zorganizuj mi jakieś świstokliki z mieszkania Victorii do Doliny Godryka, bo CI CHORZY PSYCHICZNI LUDZIE ROZWALILI TEŻ SIEĆ KOMINKÓW I NIE MOGĘ SOBIE TAK PO PROSTU IŚĆ DO PRACY A NIE MOGĘ SIĘ TELEPORTOWAĆ LOUVAIN JA UMIERAM, USYCHAM. Pozdrów Lorcię, buziaki, paaa.

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
your new trauma
unbothered. moisturized. happy. on diagon alley, killing innocent people. focused. flourishing.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
szmalcownik
Ścigany przez prawo, lecz nie każdy czarodziej od razu skojarzy jego twarz. Błękit intrygująco pięknych oczu, tak jasny jak wiosenne niebo, zdaje się skrywać pod sobą coś innego - ciemność, jakiej nie da się uchwycić słowami. Jego postura, choć nie wykazuje nadmiernego umięśnienia, emanuje przekonaniem o własnej wyższości. Niezbyt wysoki (mierzy 175 centymetrów wzrostu), ale z pewnym nieuchwytnym urokiem, nosi ze sobą aurę tajemniczości, której źródło ukryte jest w zakamarkach przeżartej melancholią duszy. To, co sprawia, że spojrzenia przylgną do niego jak dźwięki do ciszy, to nie tylko atrakcyjność zewnętrzna, ale coś w nim, co przyciąga i odpycha jednocześnie. Nie jest stary, ale jego oblicze nosi na sobie wyraźny ciężar czasu.

Umbriel Degenhardt
05.05.2025, 11:12  ✶  
9.9

Wkurwiłem przypadkiem lidera Whitecroft. Kiedyś pieprzyłem się z jego żoną i powbijałem mu kilka szpilek. Jak mi się go uda zastraszyć to dam znać, ale jeżeli nie, to wywróć stolik, możecie zawsze ugrać to tak, że jak spełni wasze żądania, to będziecie trzymać Degenhardta daleko.

Pozostawione w skrytce w umówionym miejscu.

they should be
t e r r i f i e d
of me
Lord Voldemort
There is no good and evil. There is only power, and those too weak to seek it.
krew
genetyka
zawód
Swąd czarnej magii aż gryzie w gardło. Obecność tego czarnoksiężnika wzbudza niepokój nawet w najsilniejszych czarodziejach.

Czarny Pan
18.05.2025, 22:35  ✶  
Nie otrzymałeś listownej odpowiedzi, jednak poczułeś to – twój Mroczny Znak zapłonął, ale ten ból przyniósł ci niewyobrażalne poczucie ulgi.

Dobrze się spisałeś…

Jego szept przeszył twój umysł mimo wprawienia w magii, która miała chronić cię przed jego wpływami.

Kiedy będziesz gotów, przybądź. Nauczę cię czegoś nowego.

Proszę o podsumowanie działań w moim temacie konsultacji (Eutierria). Możesz tam również wyrazić chęć rozegrania sesji z Czarnym Panem.
Czarodziejska legenda
She should be sure in her soul that the most terrifying thing in the forest was her.
krew
genetyka
zawód
Wiedźma, która mieszkała w domku stojącym na kurzych nogach. Jadła dzieci na śniadanie — i prawdopodobnie na obiad i do herbaty.

Baba Jaga
04.07.2025, 01:35  ✶  
02 września 1972

Louvainie,

Ostatni czas był dla naszej rodziny zwyczajnie trudny. Zbyt wiele plotek, szczególnie tych nieprzychylnych, tak samo jak i zbyt wielka nieudolność twojego brata doprowadziły mnie do podjęcia ciężkiej decyzji. Nasz ród potrzebuje kogoś, kto rozumieć będzie wagę tradycji i poświęceń, jakich ona wymaga. Zaangażowania - którego brak tak wielu osobom. Nigdy nie pokładałem w tobie zbyt wielkich nadziei, ale niestety, może okazać się że jesteś najmniej uwłaczającą mi opcją jeśli chodzi o kogoś, kto godnie zadbałby o naszą rodzinę.

William mnie zawiódł, kolejny już raz wzbraniając się przed wywiązaniem z nadanej mu roli i obowiązków, tak samo aktualnych jak i przyszłych. Tym razem jednak postanowiłem wziąć sobie jego słowa do serca i wreszcie zadbać o to, by żadna odpowiedzialność z tytułu bycia przyszłą głową rodu Lestrange, nie została przez niego zaprzepaszczona.

Tu pojawiasz się ty.

Piszę te słowa z ciężkim sercem, gdyż oboje zdajemy sobie sprawę z tego, jak wiele brakuje ci jeszcze życiowego doświadczenia i ogłady. Teraz jednak chcę być przekonany, że może jest to moja krótkowzroczność lub jesteś w stanie naprawić wszelkie niedociągnięcia swojego życia.

Po pierwsze, twoja narzeczona. Zbyt długo tkwicie już w zawieszeniu, nieustannie przekładając decyzję o związania się węzłem małżeńskim. Jest to niedopuszczalne, szczególnie kiedy jeszcze przed momentem, o twojej siostrze krążyły tak obmierzłe plotki. Przynajmniej ty powinieneś dać przykład, że jesteś gotowy poprowadzić naszą rodzinę w przyszłość. Ożeń się. Jeśli nie z tą, to znajdź inną. Czas masz jednak do końca roku.

Po drugie, twoja kariera. Kariera podrzędnego urzędnika w Biurze Świstoklików nie jest czymś, czym można by się pochwalić przed kimkolwiek. Tolerowałem twój brak zainteresowania rozwojem kariery, ale w tym momencie ten stan zawieszenia powinien się zakończyć. Efektów twojej ciężkiej pracy oczekuję do końca jesieni. To wystarczająco dużo czasu na rozwój w jakimkolwiek kierunku.

Po trzecie, Mulciberowie. Zajmij się nimi.

Możesz uznać to za swoje trzy próby. Kiedy je spełnisz, będziemy mogli porozmawiać o twojej przyszłości jako następnej głowy rodu.

Anthony Lestrange
Ten Inny
Musicie mnie zaakceptować, bo nie mam zamiaru dla nikogo się zmieniać.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Brązowooki, ciemnowłosy brunet, z minimalną ilością siwych kosmyków, mierzy 183cm wzrostu. Zawsze ubiera się elegancko, odpowiednio do sytuacji.

Laurence Lestrange
09.07.2025, 14:44  ✶  
List został wysłany w dniu jego napisania. Jednakże odległości robią swoje i mógł dotrzeć dwa, trzy dni później. Napisany charakterem pisma Laurenca i zabezpieczony.

Paryż, 10 września 1972r.

Drogi Bracie, Louvainie,

Nie informowałem wcześniej, lecz odczułem potrzebę zmiany miejsca otoczenia. Wziąłem miesięczny urlop i wraz z synem, pojechałem do Francji.

Jednakże podczas swojego krótkiego pobytu, dotarły do mnie niepokojące wiadomości, dotyczące nocnego ataku w Londynie.

Napisałbym do ojca, ale obawiam się, że może nie udzielić mi odpowiedzi, lub w inny sposób się do mnie odnieść. Stosuję zatem pytania do Ciebie.

Czy wszyscy jesteście bezpieczni?

Czy w rodzinie nikt nie ucierpiał?

Laurence Lestrange

@Louvain Lestrange
Czarodziejska legenda
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
krew
genetyka
zawód
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
15.07.2025, 11:49  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.07.2025, 11:52 przez Dearg Dur.)  

—27/09/72—

Dział Administracji Wizengamotu
Departament Przestrzegania Prawa Czarodziejów
Biuro Naczelnej Maginii Wizengamotu S. Crouch
Londyn, 27.09.1972

Do rąk własnych: Pan Louvain Lestrange
Dotyczy: Tymczasowa zmiana przydziału służbowego i obowiązujące procedury przejściowe

Szanowny Panie Lestrange,

na mocy decyzji podjętej przez Biuro Naczelnej Sędziny Wizengamotu, zatwierdzonej przez Wydział Koordynacji Zasobów Ludzkich Ministerstwa Magii, informuję, iż z dniem 2 października 1972 r. zostaje Pan tymczasowo przeniesiony z Departamentu Transportu Magicznego do struktur Departamentu Przestrzegania Prawa Czarodziejów, celem pełnienia obowiązków stażysty sądowego przy Biurze Sędziny Wizengamotu, Pani Lorien Mulciber.

Z uwagi na odmienny charakter zadań powierzanych w nowej jednostce oraz związane z nimi standardy tajności i odpowiedzialności proceduralnej, zobowiązuje się Pana do niezwłocznego dopełnienia niżej wymienionych czynności administracyjnych:

1. Zwrot materiałów identyfikacyjnych i służbowych:
Złożenie dotychczasowej przepustki w Biurze Bezpieczeństwa Wewnętrznego (pok. 24A, piętro II), najpóźniej do dnia 29 września 1972 r., godz. 16:00;

Złożenie pieczęci ewidencyjnej, jeśli takowa została wydana przez Departament Transportu;

Przekazanie wszelkich niewyjaśnionych raportów podrzędnych, które pozostają w toku lub w wersji roboczej.

2. Uzyskanie nowego dostępu:
Pobranie nowej przepustki działowej typu C z przypisaniem do Departamentu Przestrzegania Prawa; numer identyfikacyjny osobisty (ID-L.496.208) zostaje zachowany;

Podpisanie klauzuli poufności oraz oświadczenia o zapoznaniu się z aktualnymi protokołami operacyjnymi Sekcji Pomocniczej Wizengamotu (formularze PZ-11 i WH-3), zgodnie z Ustawą o Przetwarzaniu i Ochronie Materiałów Magicznych z dnia 3 marca 1962 r.;

Obowiązkowe stawiennictwo na instruktaż proceduralny w dniu 2 października br. o godz. 9:00 (sala 3C, piętro II, skrzydło wschodnie).

3. Zakres tymczasowej delegacji:
Przydział służbowy ma charakter czasowy i może podlegać weryfikacji po upływie dwóch miesięcy lub wcześniej, w przypadku decyzji Sędziny nadzorującej;

Zakres uprawnień zostaje ograniczony do poziomu przysługującego stażyście; wszelkie wcześniejsze uprawnienia funkcjonalne i dostęp do sieci międzydepartamentalnej zostają zawieszone na czas trwania delegacji;

Każde wystąpienie publiczne, udział w postępowaniu lub sporządzanie materiału dowodowego wymaga uprzedniego zatwierdzenia przez Sędzinę nadzorującą.

Zobowiązuje się Pana do zachowania najwyższych standardów rzetelności, bezstronności i poufności, zgodnie z Kartą Etyki Urzędnika Czarodziejskiego oraz wewnętrznym regulaminem Wizengamotu.

W przypadku pytań dotyczących obowiązków lub logistyki pracy, proszę o kontakt z Sekretariatem Biura Sędziny (wewn. 731).

Z poważaniem,

M. Vantier
Asystentka administracyjna
Biura Naczelnej Sędziny Wizengamotu

Odpowiedź na to podanie.
Proszę o aktualizację miejsca w pracy w tym temacie.

dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
22.07.2025, 22:12  ✶  

Martesie,

Dla dobra spraw Kromlechu, nie przywiązywałbym do niej większej wagi czy nadziei. Pojawia się i znika, prześladując duże leśne skupiska na terenie kraju, idąc tam gdzie porwie ją wiatr. Podczas Spalonej Nocy spotkałem ją w okolicy Maida Vale, może sprowadził ją tam popiół albo sam ogród - potrzebowaliśmy jednak kogoś, kto w razie czego odnowiłby nasze siły, a zgodziła się pomóc. Legenda głosi, że jeśli stanie się pośród głuszy i krzyknie 'kurza chatko' trzy razy, to pojawi się po chwili.

Draconis

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
femininomenon
I'm never gonna please the crowd
Even if they told me how
I came into this world too loud
And that's the way I'm going out
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
dla rodziny głównie
Nie da się Mewy opisać, bo jest metamorfomagiem. Nikt nie wie, jak tak naprawdę wygląda, bo zmienia wygląd jak rękawiczki. Nie tylko wybitnie często podszywa się pod innych, ale też manipuluje aparycją nawet gdy pozostaje przy własnej tożsamości, bo chce w oczach innych utrzymać pewne wrażenie. W jej codziennym wyglądzie da się znaleźć kilka cech wspólnych: azjatyckie rysy, zwykle czarne włosy średniej długości, chłopięcy ubiór. Nosi się - i poniekąd zachowuje - jak bad boy, ewidentnie nie próbując nigdy być damą. Zawsze da się ją poznać po zadziornym spojrzeniu oraz ostrym sposobie wypowiedzi. No i tej bezczelnej pewności siebie.

Maeve Chang
03.11.2025, 13:24  ✶  
Pewnego jesiennego wieczoru dociera do ciebie zawiniątko przyniesione przez białego ptaka, który zwinął się tak szybko, jak się pojawił - po rozpakowaniu czerwonego papieru wysuwa się z niego znajomy ci medalik. Kiedy jednak próbujesz go otworzyć, żeby zobaczyć wewnątrz zdjęcie swojej siostry, dociera do ciebie, że była to dziecinna iluzja i w ręku nigdy nie miałeś naszyjnika - zamiast niego w rękach trzymasz przełamane wpół ciastko z wróżbą, z którego wysuwa się poniższa wiadomość:

nie zgubiłeś czegoś?

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny