• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Funeralia Epistularia ex Necronomicone

Funeralia Epistularia ex Necronomicone
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
24.08.2025, 22:55  ✶  

Lorraine,
Może to zabrzmi dziwnie ale czy łowiłaś kiedyś ryby? W sensie nie te takie ryby zoo... zodiakalne? Bo nie chodzi o podrywanie, ani nic, czy tam łowienie dobrych sztuk wśród wód. Chodzi mi o takie klasyczne łowienie, wiesz, karp, łosoś, kalmar, owoce morze, karp (bo nie wiem czy już wymieniłem) - taka kreatura wodna co ją Fląderka zajada ze smakiem.

Daj znać

pozdrawiam
Stanley

List dotarł gdzieś w drugiej połowie września, wieczorową porą.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Ogórkowy Baron
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
14.09.2025, 16:27  ✶  

Droga Lorraine,
Przekaż proszę załączony list do rąk własnych panienki Fridy.

Stanley

List dotarł do Lorraine w godzinach wieczornych dnia 19 września. W kopercie znajdował się drugi list, który został podpisany: "DO RĄK WŁASNYCH PANIENKI FRIDY. NIE OTWIERAĆ JEŻELI NIE JESTEŚ PANIENKĄ FRIDĄ"

Drugi list:
[+]Spoiler
[Obrazek: s9oC8cF.png]

"Riddikulus!"

Badacz wróżbiarstwa
Hiding alone,
a prison is home
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
14.09.2025, 16:39  ✶  
Ptak wrócił z dwoma listami.
Jeden w kopercie adresowanej do Fridy:

Droga Panno Frido,
nie wypada bywać w święta zajętym czym innym niż celebracją. Z wielką przyjemnością złożę więc świąteczną wizytę.
Serdecznie dziękuję za zaproszenie.
Peregrinus Trelawney

Druga dla Lorraine:

Lorraine,
Frida jest tak uroczą dziewczynką. Nie mógłbym odmówić. Powiedz mi tylko, o której godzinie mogę przyjść. Nie chciałbym Wam w niczym przeszkodzić.
Gdybyś zdradziła mi jej ulubiony kolor i wymiary, być może przyniosę ze sobą coś drobnego dla małej królewny z Necronomiconu :)

Peregrin

źródło?
objawiono mi to we śnie
Ogórkowy Baron

Stanley Andrew Borgin
14.09.2025, 20:49  ✶  

Lorraine,
Potrzebuję porady. Powiedz mi proszę jedno - jak należy się zachować przy Fridzie? Czy są jakieś tematy, których lepiej nie poruszać? Jakieś zachowania, których nie lubi? Coś na co należy uważać?

Stanley

PS.
A może ma już ulubione kwiaty jak na młodą damę przystało?

List dotarł 21 września

"Riddikulus!"

Ogórkowy Baron

Stanley Andrew Borgin
01.10.2025, 21:49  ✶  

Lorraine,
Jesteś blondynkom, co nie?
Hipotetyczna sytuacja. Pomyśl, że cofnęło Ciebie do ustawień fabrycznych, czyli do czasu zanim spotykałaś się z Atreusem.

Wyobraziłaś to sobie? Wiem, że może być ciężko ale postaraj się, proszę, to mega ważne.
To teraz oceń tekst, bo próbuje coś powymyślać.

"Jesteśmy jak piękna i bestia, bo piękna jesteś ty, a the best ja"

Ocenka?

Stanley

List przyszedł gdzieś w środku nocy jakiegoś wrześniowego dnia. Autorowi musiało się ewidentnie nudzić

"Riddikulus!"

Lady Historian
old things have strange hungers
Drobna (163 cm) kobieta o wschodnioeuropejskich rysach, czarnych włosach i piwnych oczach. Zawsze elegancko ubrana, jak na czarownicę z dobrego domu przystało.

Lana Dolohov
02.10.2025, 14:29  ✶  
Po kształcie liter widać było, że list został napisany trochę trzęsącą się ręką.
12.09.1972

Droga Lorrie,

jak Twoje zdrowie? Mam nadzieję, że pożar oszczędził zarówno Ciebie jak i zakład pogrzebowy.
Wybacz, że piszę tak późno oraz w tak lakoniczny sposób. Wydarzenia ostatnich dni pozbawiły mnie jakiejkolwiek siły do życia.
Proszę, odpisz bo bardzo się o Ciebie martwię.

Niech Matka ma Cię w swojej opiece.

Lana

She was like a star,
nothing but a beautiful echo of death.
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
08.10.2025, 20:26  ✶  

—09/09/72—

Ręcznie napisana notatka na papierze pochodzącym z Necronomiconu. Bez laku. Pozostawiona wieczorem.

Lorraine,

zapewniono mnie, że przetrwałaś pożogę a list, który teraz naprędce piszę dotrze w Twoje białe ręce.
Chcę pomóc. Chcę dać coś od siebie ludziom, o których dbasz tak zapamiętale. Proszę. Daj mi szansę.

Spotkajmy się.

A.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (12): « Wstecz 1 … 8 9 10 11 12

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa