• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Auror Aaron A. Moody

Auror Aaron A. Moody
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
08.09.2025, 17:58  ✶  
7 września — dostarczono skrawek perfumowanego papieru, na którym naszkicowano kutas — naszkicowano, bo choć nieco nieudolny, to posiada anatomiczne szczegóły oraz cieniowanie, a także buja się lekko — to zaklęty kutas.

piw0 to moje paliwo
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
18.09.2025, 20:01  ✶  
07/09

Psst
Psst
Ja w sprawie druczka R-66.
Właściciel lokalu Biały Wiwern nie złożył wniosku o rejestrację domowego ducha natury złośliwej jako członka gospodarstwa domowego.
A POSIADA

piw0 to moje paliwo
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
04.10.2025, 13:49  ✶  
10.09

potrzeba mety dla jednego z naszych z fiolki cztery osoby będę tam o 3
Kwintesencja kobiecości
wpisano zdradę w pocałunek
w czułe spojrzenia, w szlachetny trunek
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
właścicielka antykwariatu
Co widzi się jako pierwsze po zauważeniu Tessy na ulicy? Na pewno to, że jest dosyć wysoka — ma w końcu 178 centymetrów wzrostu — a całe wrażenie potęgują buty na małym, ale wciąż!, obcasie. Po drugie, przenikliwe spojrzenie, które zdaje się równocześnie spoglądać prosto w duszę za twoimi oczami, a także patrzeć prosto przez ciebie. Jakby jednocześnie widziała wszystko i nic. Po trzecie, przy wizytach w mugolskim Londynie ubiera się dosyć stonowanie; świetnie skrojony komplet lub zwyczajna koszula, wciśnięta w dopasowane spodnie garniturowe. Kiedy, jednak, jest w zaciszu własnego domu lub wybiera się z wizytą do rodziny czy przyjaciół, pozwala wyjść na wierzch swojej nieco bardziej kolorowej, czarodziejskiej stronie. Po czwarte, a także, nareszcie, ostatnie, Tessa zawsze trzyma w ręku długą, staromodną lufkę z papierosem, nawet jeśli nie ma w intencji go odpalać.

Quintessa Longbottom
26.10.2025, 21:26  ✶  
List dotarł 23 września, ale, o dziwo, po południu. Była to szybka wiadomość, ale wykaligrafowana starannie, jak na panią Longbottom przystało.

Moody,
Pytanie. Ale nie pytaj, bo to pytanie ode mnie. Więc pytam — czy zauważyłeś może, aby w ostatnim czasie Woody się z kimś... spotykał?
Quin

It's such an ancient pitch
But one I wouldn't switch
'Cause there's no nicer witch than you
Dama z gramofonem
And the violence, caused silence
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce. Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść. Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
11.11.2025, 22:09  ✶  
21. września nad ranem Aaron zastał siedzącego na biurku Paula, który w dziobie trzymał... Wyrwaną stronę tytułową z porannego wydania Proroka Codziennego.. Czerwonym tuszem zakreślono jedno zdanie. Tak. Dokładnie to zdanie.

"Nikt w Ministerstwie nie pozostaje bierny."

Do listu dołączono krótką karteczkę, która spłonęła po przeczytaniu.

9PM | Pub przy Warwick Pl. 6
Nie spóźnij się.   
L.M.
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
20.11.2025, 02:01  ✶  
Po przeczytaniu, liścik powoli podarł się zmieniając się tym samym w kolorowe konfetti.

22.09.72
Aaronie,
Co uważasz o Juliánie Bletchleyu? Podobno razem pracujecie. Polecili go Woody i Twoja córka w wiadomej sprawie.
J.S.
nerd and proud
jednym okiem w przyszłość, drugim w zaświaty
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
Asystent, "Prawa Czasu"
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
06.12.2025, 22:17  ✶  
14.09.1972, Londyn
Wuju,
ostatnio pomieszkuje u mnie przyjaciel, który stracił dotychczasowe lokum w pożarach. Świetny twórca eliksirów, lecz i wielkim zdarzają się wypadki przy pracy. Nieudany eliksir pokiereszował podłogę w pokoju gościnnym.
Gdybyś mógł w wolnej chwili wpaść i ocenić fachowym okiem, czy potrafisz coś na to poradzić, byłbym wdzięczny. Piszę oczywiście o wizycie raczej w dalszej perspektywie, bo wiem, jak wygląda sytuacja w Londynie i domyślam się, ile pracy namnożyło się w związku z tym w Ministerstwie. Podłoga jest używalna, nie spieszy nam się.
Czuj się zaproszony, gdy znajdziesz czas. Chętnie Cię ugoszczę i skorzystam z Twojej rady.

Peregrinus

źródło?
objawiono mi to we śnie
Dama z gramofonem
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce. Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść. Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
27.03.2026, 09:34  ✶  
W niedzielny poranek 8.10 przed wyjściem bogowie wiedzą gdzie Lorien zostawiła Aaronowi najnowsze wydanie Proroka Niedzielnego przy świeżo zaparzonej kawie na stole w kuchni. Na gazetę nakleiła jedną ze swoich różowych karteczek samoprzylepnych.

Nie powiesz mi, że Mulciberowa
nie jest w formie.
Dama z gramofonem
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu

Lorien Mulciber
27.03.2026, 11:13  ✶  
Odpisała dopiero na drugi list tego samego dnia (8.10), bliżej południa.

Szanowny Panie Aaronie Andrew Moody,
Upraszam Pana o niezwłoczne zaniechania wszelkich wypowiedzi naruszających dobra osobiste czarownicy skądinąd należącej do mojego rodu, z uwagi na jej cześć i dobre imię. Nie ma żadnych podstaw do kwalifikowania pani mecenas jako osoby w wieku “skamieliny”. A sądząc po częstotliwości publikacji jej czas może dopiero nadejść na nowo.

Przyznaję, że zabiłeś mi ćwieka tym “absztyfikantem”. Zazdrość przez pana przemawia panie Moody czy próbuje pan mi dopomóc w dzisiejszej krzyżówce? Czy mam zacząć żałować, że panu opowiedziałam o tym jak niemal zostałam panią Shafiq? Miast się natrząsać, raczej powinien pan się cieszyć - Anthony w przeciwieństwie do mojego byłego męża pozostaje w dobrym zdrowiu.
Cóż, coś tak czułam, że nie powinnam was zostawić samych. Powiedz - czy pani mecenas zaświeciły się oczy, gdy nieszczęsny Anthony wspomniał o utrudnieniach, spowodowanych obecnością w Dolinie mugoli?
Nie sposób odmówić mu racji. Ta kobieta od tamtejszego plebana, pamiętasz, Michałowa? wydaje się tak wścibska, że sama w sobie stanowi szalone zagrożenie dla Kodeksu Tajności.

Aaronie. Nie zamierzam się kryć po kątach przez jakichś artykuł. Co do samej idei - nie ma nic złego w radykalizmie magicznym. Gdybyśmy zaczęli zamykać usta ludziom, w Wizengamocie została by banda lewaków z galaretką zamiast kręgosłupa moralnego. Chcesz mnie wysłać na emeryturę? Wiesz, że zgadzam się z tym co napisała. Zwłaszcza popieram jej opinię jeśli chodzi o kwestie Hogwartu. Dumbledore ma zdecydowanie zbyt dużo władzy.
Zobaczymy się wieczorem, nie bierz nocnej zmiany.

Całuję,
L.

Ps. Tak po prawdzie Philomena za prostactwo uważa wszystkich, którzy nie zrodziła nasza czystokrwista socjeta. Nie sądzę, by miała do ciebie personalny problem.
Dama z gramofonem
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu

Lorien Mulciber
27.03.2026, 13:31  ✶  
Odpowiedź na list przyszła szybko, na odwrocie rzeczonego listu. Zdecydowanie zbyt szybko. Ale jak mogło być inaczej, skoro Lorien przeczytała tylko pierwsze zdanie?

Jak ja ci się nakręcę,
to będziesz mógł zacząć brać wszystkie nocki za całe Biuro Aurorów przez najbliższy miesiąc.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa