• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta Skrzynki postaci niezależnych Listy do Mistrza Gry

Listy do Mistrza Gry
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców.

Morrigan
12.06.2026, 22:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.06.2026, 22:44 przez Morrigan.)  

Listy do postaci niezależnych

W tym wątku możesz wysyłać pocztę do postaci ze spisu postaci niezależnych oraz inne wiadomości kierowane do Mistrza Gry, na które oczekujesz odpowiedzi. Mistrz Gry regularnie sprawdza ten wątek.

Skorzystaj z kodu:

Kod:
[size=small][b]Adresat:[/b]
[b]Dzień nadania:[/b]
[b]Sposób nadania:[/b]
[b]Kontekst:[/b]
[b]Mistrz gry:[/b] -[/size]

[koperta][align=right]data[/align]

treść wiadomości

[podpis="Nadawca"][/koperta]

Adresat: Do kogo zaadresowana jest koperta?
Dzień nadania: Fabularny dzień nadania, jeżeli to istotne - również pora dnia.
Sposób nadania: List nadano własną sową, cudzą, może przez Urząd Pocztowy lub pozostawiono ją w jakimś miejscu?
Kontekst: Jeżeli do odczytania potrzebny jest jakiś kontekst - umieść go tutaj.
Mistrz gry: Jeżeli na list powinien odpowiedzieć konkretny mistrz gry, otaguj go w tym miejscu. Jeżeli nie - pozostaw minusik, odpowie pierwszy mistrz gry, który znajdzie czas.

Poprzedni temat z listami do Mistrza Gry znajduje się tutaj.
Biznesmen - Uzdrowiciel
Rób, co możesz, w miejscu, jakim jesteś i z tym, co masz.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Uzdrowiciel i jednocześnie biznesmen. Mierzy 183cm wzrostu. Jego brązowe oczy często ukazują spokój i opanowanie. Włosy ciemnobrązowe, zaczynają być pokryte pasmami siwych kosmyków przy uszach. Charakterystyczna w jego wyglądzie, jest okrągła broda, zawsze krótko przystrzyżona. Ubiera się elegancko, jak przystało na czarodzieja z bogatego rodu, dziedzica a także wysoko postawionego urzędnika w Ministerstwie Magii.

Laurence Lestrange
15.06.2026, 00:18  ✶  
Adresat: Mirabella Abbott (Przewodnicząca magicznego towarzystwa herbologicznego)
Dzień nadania: 25 września 1972
Sposób nadania: List został wysłany przez sowę Ministerstwa Magii.
Kontekst: Zapytanie o Pustynne Mandragory. Chęć pozyskania informacji na ich temat i postępu w badaniach.
Mistrz gry: @Dearg Dur

Londyn 25 września 1972r.

Mirabella Abbott
Przewodnicząca Magicznego Towarzystwa Herbologicznego

Mam nadzieję, że zastaję Szanowną Panią  w dobrym zdrowiu. Piszę do Pani w dość ważnej sprawie, dotyczącej Pustynnych Mandragor. Doszły do mnie informacje, że Magiczne Towarzystwo Herbologiczne pozyskało ten zaskakujący gatunek innej odmiany, zmodyfikowanej i prowadzi nad tym badania.

Chciałbym wyrazić zainteresowanie tematem i dowiedzieć, na jakim etapie jest postęp w badaniach? Czy Pustynna Mandragora, której przypisuje się miano "zmodyfikowanej", posiada właściwości lecznicze na podobieństwo znanych nam Mandragor, czy może przewyższające?

Pytania moje i zainteresowanie tym gatunkiem, wynikają z poszukiwania składników do badań nad eliksirem, w celach wyleczenia poszkodowanych z trudnego do wyleczenia kaszlu, po tragicznej i pamiętnej nocy w Anglii

Z poważaniem,
Laurence Lestrange
Zastępca Szefa Departamentu
Magicznych Wypadków i Katastrof
fireheart
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
aurorka, twórczyni eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, ciemnobrązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy. Bije od niej lodowate zimno, w dotyku jest jak bryła lodu.

Victoria Lestrange
21.06.2026, 14:27  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.08.2026, 21:02 przez Eutierria.)  
Adresat: Lorelei Lestrange
Dzień nadania: 18.10.1972
Sposób nadania: sowa
Kontekst: event czarne róże
Mistrz gry: @Eutierria

18.10.1972

Ciociu!

Jakiś czas temu poznałam pewnego hrabiego z Francji – Gabriela Montbel. Był pod wrażeniem naszego ogrodu, ale też widziałam w nim faktyczne zamiłowanie do kwiatów. Bardzo poruszyły go nasze czarne róże… I zaoferował się, że chciałby popracować nad jednym z okazów poza naszym ogrodem, by sprawdzić, czego może tym kwiatom brakować, lub czego potrzebują. Uważam, że to dobry pomysł, by spojrzał na nie ktoś jeszcze. Prosił, bym szepnęła Tobie o nim słówko i pytał o zgodę na zabranie z ogrodu kilku kwiatów, by móc nad nimi popracować poza Maida Vale. Więc szepczę.

Buziaki,
Victoria

Nie odpowiadam fabularnym listem, ale zaznaczam, że Lorelei wyraziła zgodę na pobranie dowolnej liczby próbek przez niejakiego Gabriela Montbela. Prosiła o to, aby podzielił się wynikami badań i był ostrożny. @Victoria Lestrange @Gabriel Montbel
from ashes to ashes
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
13.08.2026, 09:37  ✶  
Odpowiedź na listy Laurence'a Lestrange'a, znajdujące się w zarchiwizowanym temacie listów do Mistrza Gry (linki w spisie adresatów):

korespondencja z Imani Spencer-Moon (Szefowa Departamentu Przestrzegania Prawa Czarodziejów) Do wiadomości także: Harper Moody (Szefowa Biura Aurorów), Caspian Bones (Szef Brygady Uderzeniowej), Maxwell Cattermole (Szef Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof)

Cytat:Kontekst: Cisza przed Burzą II Prośba Departament Przestrzegania Prawa o ścisłą współpracę podczas organizowanego wydarzenia Samhain w Anglii, biorąc pod uwagę publiczną organizację wydarzenia ze straganami. Ustawienie minimum dwóch punktów uzdrowicielskich na wypadek nagłej potrzeby udzielenia komuś pomocy (po jednym na każde miejsce: Little Hangleton, Dolina Godryka).
Szef Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof dostaje do wiadomości o podjęciu działań przez swojego zastępcę o pełnieniu pieczy nad sytuacją i postawienia pogotowia ratunkowego, uzdrowicieli oraz amnezjatorów w stan gotowości, na wypadek nieprzewidzianych sytuacji, zagrażających życiu mieszkańcom. W porozumieniu z Kliniką Magicznych Chorób i Urazów, oraz Lecznicą Dusz.

oraz:

Dorinda Lestrange (Dyrektorka Kliniki Magicznych Chorób i Urazów Szpitala Świętego Munga), Tezeus Lovegood (ordynator Lecznicy Dusz)

Cytat:Kontekst: Cisza przed Burzą II. Ze względu na zbliżający się Samhain i publiczną organizację wydarzenia na terenie Anglii, zaleca się przygotowania miejsc i uzdrowicieli, którzy mogą pełnić dyżur w dany dzień, na wypadek nieprzewidzianych sytuacji zagrażających życiu mieszkańcom kraju. Nawiązując do sytuacji z ostatnich sabatów oraz spalonej nocy.

Odpowiedzi na listy dotarły na biurko zastępcy szefa departamentu w ciągu tygodnia. Oficjalne pisma zaręczające chęć podjęcia ścisłej współpracy napawały optymizmem, a jedynie łyżką dziegciu były mniej lub bardziej zawoalowane prośby ze strony kliniki i lecznicy o zwiększenie transz pieniężnych na funkcjonowanie i konieczne remonty.

Z poziomu rozgrywki: w mocy pozostaje odpowiedź organizatorki eventu. Powyższe oficjalne potwierdzenia mogą stanowić podkładkę pod motywację innego gracza do dyżuru we wspomnianych punktach medycznych, albo zatrudnienia NPC, którym sterowałabyś w trakcie wydarzenia. Pamiętaj aby do posta zgłoszeniowego dorzucać nie tylko sesje, ale również korespondencję, którą robisz wokół tematu punktów medycznych (w tym zarchiwizowane listy).

Ponadto: wkład we współpracę wewnątrz ministerstwa i ze szpitalami został odnotowany przez Twoich przełożonych.

@Laurence Lestrange
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
zielarka, twórczyni eliksirów i sztuki w drewnie
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suszonych ziół i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
19.08.2026, 20:47  ✶  
Adresat: Percival Macmillan
Dzień nadania: 25 października 1972
Sposób nadania: ptak prywatny
Kontekst: Cisza przed burzą II
Mistrz gry: @Eutierria

Percivalu.

Nie zdziwię się, jeśli już dotarła do Ciebie ta rzecz. Ktoś rozprowadza anonimowo na terenie Kowenu listy zwołujące bunt przeciwko ministerstwu i odzyskanie Polany Ognisk.
W Samhain.
Dostałam ja. Nie tylko ja. Wiem, że nie tylko ja, bo jedni mnie o to podejrzewali, inni pytali.

Czy Ty coś o tym wiesz?
Pomysł nie ma twarzy ani nazwiska. Nie mogę przestać myśleć, że to prowokacja i ktokolwiek za tym stoi, nie ma szczerej intencji.

Helloise

Liczę, że przygotowania do sabatu idą dla was pomyślnie. Gdyby była potrzebna pomoc, mogę się pojawić.

dotknij trawy
ten lepszy Robert
cały mój kraj potrzebuje psychologa
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Sędzia Wizengamotu
Brunet o wzroście 180 cm. Ma błękitne oczy i zawadiacki uśmiech, który często nosi niczym maskę. Włosy często ma napomadowane, a pod szatami czarodzieja nosi eleganckie garnitury, albo od Rosierów, albo mugolskich projektantów, takich jak Westwood lub Dior, nie obnosząc się z tymi markami, lecz traktując to jako ukryty polityczny manifest.

Robert Albert Crouch
27.08.2026, 19:34  ✶  
Adresat: Caspian Bones
Dzień nadania: 19.10.1972
Sposób nadania: wewnętrzna poczta Ministerstwa Magii
Kontekst: odpowiedź na ten list
Mistrz gry: @Bran Krwiopijca

19.10.1972

Szanowny Panie Bones,
do listu załączam nakaz. Oczywiście może Pan liczyć na moją dyskrecję. Również bardzo mi zależy na zażegnaniu zagrożenia, które stanowią Śmierciożercy.
Z wyrazami szacunku
Robert Albert Crouch
Sędzia Wizengamotu
NAKAZ UDOSTĘPNIENIA DOKUMENTACJI
Dnia 19 października 1972 roku Wizengamot w osobie Sędziego Roberta Alberta Croucha, po rozpoznaniu w dniu 18 października 1972 roku w Londynie, nakazuje organom przewodniczącym Lecznicy Dusz wydanie dokumentacji medycznej Falco Ketteridge'a panu Caspianowi Bonesowi i uprawnionym przez niego funkcjonariuszom Brygady Uderzeniowej i Biura Aurorów.
Sędzia Wizengamotu
Robert Albert Crouch

Vox populi
Królami świata rządzi dziś strach
Bo gubią się we własnych sidłach i grach
W walce o to, by wciąż zajmować sam szczyt
Budują mur, by ukryć ból swój i wstyd.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści