21.11.2024, 18:55 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.12.2024, 21:43 przez Baba Jaga.
Powód edycji: wprowadzenie zmiany w postępach
)
(wciąż czekam na zmianę pierwszokwartałową)
I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: link1, link2, link3, link4, link5, link6, link7
II. Krótki opis kwartału: Icarus spędził lato nie na wakacjach, lecz w dużej mierze na obowiązkach związanych z prowadzeniem baru. Nie znaczy to, że nie poznawał nowych ludzi, lecz najwięcej czasu spędzał ze swoim rodzeństwem.
III. Dokonania fabularne: Dla Icarusa lato było okresem "pomiędzy". Z jednej strony prowadzenie baru szło mu bardzo dobrze - radził sobie z pojawiającymi się wyzwaniami, a Convivium stało się miejscem wielu ciekawych spotkań. Z drugiej strony, Icarus musiał mierzyć się z własnymi wyzwaniami, które obracały się wokół wpływu jego zmarłego ojca na jego życie, kształtowaniem relacji z rodzeństwem i własnej tożsamości. Poza tym, spotkał swoją dawną miłość - Monę Rowle. Jej powrót z pewnością wpłynie na działania Icarusa w nadchodzącym kwartale.
IV. Postępy: Kwartał letni był dla Icarusa w głównej mierze okresem radzenia sobie w z własnym zdrowiem psychicznym. Jednak, w kwartale jesiennym może, wraz z poradzeniem sobie z traumą, ponownie zajrzeć do historycznych ksiąg i własnych rękopisów sprzed lat. Jednocześnie, będzie zapewne musiał radzić sobie z rodzinnymi sprawami związanymi z Okiem. W ten sposób pojawi się potrzeba polepszenia swoich magicznych umiejętności: najprawdopodobniej poprzez szkolenie u lepszego czarodzieja.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Icarus nie podejmował się niczego czarnomagicznego podczas tego kwartału.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Icarus wciąż jest przedstawicielem znanej, czystokrwistej rodziny i prowadzi cieszący się powodzeniem bar. To w połączeniu z nieznaną tożsamością jego matki daje mu umiarkowaną popularność.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach: brak
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: brak
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: nie robię zmian
IX. Zmiany w lokacjach:
1. Dodanie zabezpieczenia: Matczyna troska
X. Aktualizacja treści karty: brak
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów:- brak
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link
2. Zawada Nałogowy hazardzista - -
3. Cecha lokacji Przestępstwa - link
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - -
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - sesja, zadanie
6. Cecha lokacji Szczury - -
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - czekam na zmianę pierwszokwartałową (jak będzie wprowadzona, to będzie wszystko ok.
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze (Popularność)
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: link1, link2, link3, link4, link5, link6, link7
II. Krótki opis kwartału: Icarus spędził lato nie na wakacjach, lecz w dużej mierze na obowiązkach związanych z prowadzeniem baru. Nie znaczy to, że nie poznawał nowych ludzi, lecz najwięcej czasu spędzał ze swoim rodzeństwem.
III. Dokonania fabularne: Dla Icarusa lato było okresem "pomiędzy". Z jednej strony prowadzenie baru szło mu bardzo dobrze - radził sobie z pojawiającymi się wyzwaniami, a Convivium stało się miejscem wielu ciekawych spotkań. Z drugiej strony, Icarus musiał mierzyć się z własnymi wyzwaniami, które obracały się wokół wpływu jego zmarłego ojca na jego życie, kształtowaniem relacji z rodzeństwem i własnej tożsamości. Poza tym, spotkał swoją dawną miłość - Monę Rowle. Jej powrót z pewnością wpłynie na działania Icarusa w nadchodzącym kwartale.
IV. Postępy: Kwartał letni był dla Icarusa w głównej mierze okresem radzenia sobie w z własnym zdrowiem psychicznym. Jednak, w kwartale jesiennym może, wraz z poradzeniem sobie z traumą, ponownie zajrzeć do historycznych ksiąg i własnych rękopisów sprzed lat. Jednocześnie, będzie zapewne musiał radzić sobie z rodzinnymi sprawami związanymi z Okiem. W ten sposób pojawi się potrzeba polepszenia swoich magicznych umiejętności: najprawdopodobniej poprzez szkolenie u lepszego czarodzieja.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Icarus nie podejmował się niczego czarnomagicznego podczas tego kwartału.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Icarus wciąż jest przedstawicielem znanej, czystokrwistej rodziny i prowadzi cieszący się powodzeniem bar. To w połączeniu z nieznaną tożsamością jego matki daje mu umiarkowaną popularność.
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach: brak
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: brak
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: nie robię zmian
IX. Zmiany w lokacjach:
1. Dodanie zabezpieczenia: Matczyna troska
X. Aktualizacja treści karty: brak
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów:- brak
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link
2. Zawada Nałogowy hazardzista - -
3. Cecha lokacji Przestępstwa - link
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - -
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - sesja, zadanie
6. Cecha lokacji Szczury - -
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - czekam na zmianę pierwszokwartałową (jak będzie wprowadzona, to będzie wszystko ok.
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze (Popularność)
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Icarus Prewett