• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Loretty

Sowa Loretty
Devil in disguise
She's dancing by herself
She's crowned the queen of hell
krew
genetyka
zawód
Stukot obcasów zwiastuje jej chuderlawą, drobną posturę, którą skrzętnie ukrywa pod pstrokatymi, szerokimi koszulami, szerokimi nogawkami spodni i kapeluszami z okrutnie wielkim rondem. Blada, o twarzy pokrytej pajęczynką piegów, oczach roziskrzenie piwnych, ustach surowo wykrojonych. Na jej obliczu często pełznie uśmiech, ukazujący nieidealne zęby, o skrzywionych kłach – jest w niej jednak coś rozbrajająco szczerego. Aura czerwona, intensywna, niejednokrotnie przytłaczająca.

Loretta Lestrange
05.11.2022, 18:18  ✶  
Jaka sowa jest, każdy widzi.
King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
06.01.2023, 18:33  ✶  
[Obrazek: Screenshot_2023-01-06_at_15.21.44.png]
Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.

Z wyrazami szacunku,

Pogrążony w żałobie mąż

Odkryj wiadomość pozafabularną
Więcej info: Klik

“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.
krew
genetyka
zawód
Mierzący 183 cm wzrostu, mężczyzna o ciemnych, acz wyraźnie posiwiałych włosach. Posiadacz oczu o kolorze brązowym, w których czasem da się dostrzec nieco zieleni. Robert jest zawsze gładko ogolony. Zadbany. Ubrany adekwatnie do sytuacji.

Robert Mulciber
12.03.2023, 22:19  ✶  
30.04.1972

Loretto,

będziesz jedną z tych, od których oczekujemy udziału w walkach. Przygotuj się na wieczorne wezwanie. Zadaniem Twojej grupy będzie wprowadzenie chaosu oraz odciągnięcie uwagi brygadzistów i aurorów. 

Bądź gotowa na skorzystanie ze swoich zdolności w zakresie uroków. Zwrócenie brygadzistów przeciwko sobie może być dobrym rozwiązaniem. Pamiętaj - divide et impera. My zapewnimy Ci ochronę.

Wiadomość uległa spaleniu w kilka chwil po zapoznaniu się z treścią.
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
13.08.2023, 11:51  ✶  
Dzisiejszego dnia Absolut wrzucił mnie w strumień świadomości dotyczący dalszych losów rodziny Lestrange. Nim ktokolwiek z was przerazi się tym, iż doznałem tak szczegółowego widzenia, chciałbym was wszystkich uspokoić wiedzą, iż wszechświat ma dla waszego rodu dobre plany. Sen, którego doświadczyłem dzisiejszej nocy wielokrotnie przedstawił mi związany z wami symbol koła - jest to znany wam zapewne symbol przemijania, ale i dobrego losu - to znak pomyślności i zasłużonego sukcesu. (...) W dalszej części tego listu zamierzam przedstawić indywidualne zdarzenie, związane z odbiorcą tego listu, jakie zostało przeze mnie odczytane dzisiejszej nocy, tj. dnia 13 maja roku 1972.

Loretta Lestrange

Pani Mroczna, objawiłaś mi się pod postacią wiosła, którym próbowałem odepchnąć się od brzegu w celu płynięcia łodzią po zadziwiająco spokojnym jeziorze. W tafli wody widziałem odbicia wielu gwiazd i symboli, ale najbardziej dotkliwy z nich dotyczy tego, że najprawdopodobniej znajdujesz się teraz w stanie zagrożenia. Przyjdź do Praw Czasu, jeżeli potrzebujesz głębszego czytania, albo po prostu miej oczy szeroko otwarte.

Vasilij Dolohov

Fabularny post | Rzut na wróżbę Loretty

with all due respect, which is none
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
07.10.2023, 17:55  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.10.2023, 17:56 przez Bard Beedle.)  
Panno Lestrange

przygotowujemy artykuł do „Czarownicy” o znanych i lubianych brytyjskich czarownicach. W imieniu Redakcji Czarownicy chciałabym prosić Panią o odpowiedź na kilka pytań, które mogłyby posłużyć nam do przygotowania tekstu. Duży nacisk zostanie w nim położony na obrane przez bohaterki artykułu ścieżki zawodowe.
Oczywiście, jeśli którekolwiek z pytań wyda się Pani niekomfortowe, proszę je pominąć.

1. Jest Pani znaną artystką, a przy tym właścicielką Galerii Sztuki. Czy prowadzenie tej drugiej nie sprawia, że ma Pani mniej czasu i sił na malowanie?
2. Co jest największym wyzwaniem podczas prowadzenia Galerii?
3. Co jest dla Pani szczególnie ważne podczas tworzenia obrazów?
4. Ma Pani wielu wielbicieli. Czy zechce Pani zdradzić, czy jej serce jest już zajęte? Jaki jest lub musiałby być mężczyzna, który by je zdobył?
5. Jakie jest Pani największe marzenie?
6. Jakie są Pani plany na przyszłość – zarówno zawodowe, jak i prywatne?

Z pozdrowieniami
Lydia Coral

Redakcja Czarownicy
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
10.10.2023, 16:15  ✶  
Moja najdroższa Lorrie,

droga przyjaciółko w drodze ku ciemności, tym razem nie piszę do Ciebie w sprawie galerii (doszły mnie jednak słuchy o zbliżającym się wernisażu i nie muszę pewnie pisać, że jak zawsze pojawię się i chętnie udam się w okolicznym dniu na drinka...), lecz z wyjątkowo prywatną prośbą. Jak zapewne pamiętasz, oprócz mojego wspaniałego Murtagha posiadam również córkę imieniem Sarah, jest obecnie jedną z kapłanek kowenu, niemożebnie rozpuszczoną przez ojca. Ten zgodził się wreszcie żebyśmy spróbowali ułożyć jej życie, ale wciąż pozostaje jeden z nią problem - ona w ogóle nie potrafi i nie chce czarować. Jako wirtuozka magii o której myślę, nadałabyś się zapewne na jej nauczycielkę, o ile oczywiście znajdziesz na to czas, kochana. Za pomoc w wydobyciu z niej emocji pozwalających na wykrzesanie takiej magii, będę Ci dozgonnie wdzięczna i winna przysługę. Zdaję sobie sprawę, że dziewczyna jest ciężkim orzechem do zgryzienia, sama nie potrafię się tego podjąć, bo jak wiesz - jest se mnie zbyt dużo puchu, jestem za miękka, żeby wprowadzić w to własną córkę... Odpisz proszę, co o tym myślisz.

Orchy
Prorok Niecodzienny
Everyone is a monster to someone.
Since you are so convinced that I am yours, I will be it.
sława
V
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny (Komnata Przepowiedni)
Na ten moment dłuższe, ciemnobrązowe włosy, które zaczynają się coraz bardziej niesfornie kręcić. Przeraźliwie niebieskie oczy, które patrzą przez ciebie i poza ciebie – raz nieobecne, zmętniałe, przerażająco puste, raz zadziwiająco klarowne, ostre, i tak boleśnie intensywne, że niemalże przewiercają rozmówcę na wylot – zawsze zaś tchną zimną obojętnością. Sprawiają wrażenie przekrwionych, bo Alexander coraz częściej zapomina o regularnym mruganiu. Wysoki wzrost (1,91 m). Zwykle mocno się garbi, więc wydaje się niższy. Dosyć chudy, ale już nie wychudzony, twarzy nie ma tak wymizerowanej, jak jeszcze kilka miesięcy temu. Nieco ciemniejsza karnacja, jako że w jego żyłach płynie cygańska krew: w jasnym świetle doskonale widać jednak, jak niezdrowo wygląda skóra mężczyzny, to, że jego cera kolorytem wpada w odcienie szarości i zieleni. Potężne cienie pod oczami sugerują problemy ze snem. Raczej małomówny, ma melodyjny, nieco chrapliwy głos. Pod ubraniem, Alexander skrywa liczne ślady po wkłuciach w formie starych, zanikających blizn i przebarwień skórnych, zlokalizowane głównie na przedramionach – charyzmaty doświadczonego narkomana – którym w innych okolicach towarzyszą także bardziej masywne, zabliźnione szramy – te będące z kolei pamiątkami po licznych pojedynkach i innych nielegalnych ekscesach. Lekko drżące dłonie, zwykle przyobleczone są w pierścienie pokryte tajemniczymi runami. Zawsze elegancko ubrany, nosi tylko czerń i biel. Najczęściej sprawia wrażenie lekko znudzonego, a jego sposób bycia cechuje arogancka nonszalancja jasnowidza.

Alexander Mulciber
28.10.2023, 14:50  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.10.2023, 14:52 przez Alexander Mulciber.)  
Kartka przyniesiona przez sowę była zaczarowana, i wyglądała jak coś, co rok rocznie wysyła ci twoja podstarzała ciocia na urodziny. Wszystkie elementy na przedniej stronie były ruchome, kartka agresywnie połyskiwała, a po otwarciu... zaczęła grać marsza weselnego. Pod słowem "gratulacje" ktoś dopisał: "zawsze wierzyłem w twój honor".

[Obrazek: 3201641_e294c.gif]

27.07.72
Najdroższa Loretto,

Dziękuję za zaproszenie na pojedynek.

Spotkajmy się, proszę.

Alexander

Kiedy tańczę, niebo tańczy razem ze mną
Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr
Kiedy milknę, milczy świat
Prorok Niecodzienny
Everyone is a monster to someone.
Since you are so convinced that I am yours, I will be it.
sława
V
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny (Komnata Przepowiedni)
Na ten moment dłuższe, ciemnobrązowe włosy, które zaczynają się coraz bardziej niesfornie kręcić. Przeraźliwie niebieskie oczy, które patrzą przez ciebie i poza ciebie – raz nieobecne, zmętniałe, przerażająco puste, raz zadziwiająco klarowne, ostre, i tak boleśnie intensywne, że niemalże przewiercają rozmówcę na wylot – zawsze zaś tchną zimną obojętnością. Sprawiają wrażenie przekrwionych, bo Alexander coraz częściej zapomina o regularnym mruganiu. Wysoki wzrost (1,91 m). Zwykle mocno się garbi, więc wydaje się niższy. Dosyć chudy, ale już nie wychudzony, twarzy nie ma tak wymizerowanej, jak jeszcze kilka miesięcy temu. Nieco ciemniejsza karnacja, jako że w jego żyłach płynie cygańska krew: w jasnym świetle doskonale widać jednak, jak niezdrowo wygląda skóra mężczyzny, to, że jego cera kolorytem wpada w odcienie szarości i zieleni. Potężne cienie pod oczami sugerują problemy ze snem. Raczej małomówny, ma melodyjny, nieco chrapliwy głos. Pod ubraniem, Alexander skrywa liczne ślady po wkłuciach w formie starych, zanikających blizn i przebarwień skórnych, zlokalizowane głównie na przedramionach – charyzmaty doświadczonego narkomana – którym w innych okolicach towarzyszą także bardziej masywne, zabliźnione szramy – te będące z kolei pamiątkami po licznych pojedynkach i innych nielegalnych ekscesach. Lekko drżące dłonie, zwykle przyobleczone są w pierścienie pokryte tajemniczymi runami. Zawsze elegancko ubrany, nosi tylko czerń i biel. Najczęściej sprawia wrażenie lekko znudzonego, a jego sposób bycia cechuje arogancka nonszalancja jasnowidza.

Alexander Mulciber
28.10.2023, 15:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.06.2024, 06:39 przez Alexander Mulciber.)  
Lubię, kiedy piszesz mi listy tylko po to, żeby przypomnieć o tym, że jesteśmy małżeństwem. Myślałem, że nie chcesz pamiętać.

Jestem trzeźwy. Kiedy Ci przysięgałem - również byłem.

Zaczekaj na mnie, Loretto. Przyjdę.
Gwiazdy powinny Ci powiedzieć, o której.

Myślę tylko o Tobie.

Kiedy tańczę, niebo tańczy razem ze mną
Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr
Kiedy milknę, milczy świat
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
22.03.2024, 12:28  ✶  

W odpowiedzi na portret, w małym pudełeczku przesłanym do Loretty, bez bileciku, wysłana została pojedyncza paczuszka zapałek. Po otworzeniu opakowania okazało się, że wszystkie zapałki były nienaruszone, oprócz jednej, włożonej do środka po upaleniu do połowy.

[Obrazek: bamCi1L.png]

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
20.05.2024, 18:21  ✶  
Londyn, 05.07.1972

[Obrazek: TsIlLAg.png]

Więcej informacji o wydarzeniu wkrótce  Słodziutki

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki