• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Darcy'ego

Sowa Darcy'ego
Czarodziej
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Około 175 centymetrów wzrostu. Jasnobrązowa czupryna, latem łatwo rozjaśniająca się od słońca. Młodzieńcza twarz, sprawiająca raczej przyjazne wrażenie. Dość szczupły, choć nie wymizerowany.

Darcy Lockhart
06.12.2022, 21:17  ✶  
Listy do pana Darcy'ego.
Widmo
The bodies in my floor all trusted someone.
Now I walk on them to tea.
krew
genetyka
zawód

Eunice Malfoy
06.12.2022, 21:30  ✶  
Drogi Darcy,

niezmiernie się cieszę, że udało Ci się dopiąć takie przedsięwzięcie, jakim niewątpliwie jest wydanie książki; jak sam zapewne się domyślasz, po czasie, w jakim odpisuję, jeszcze nie zdążyłam zaglądnąć pod okładkę. Ale obiecuję, gdy tylko zamknę okno za sową, otulę się kołdrą i zacznę czytać.

Co do spotkania – co powiesz na koniec przyszłego tygodnia? Będę już po nadchodzącym egzaminie, więc jestem pewna, że do tego czasu zdążę przeczytać „Magię” od deski do deski.

E. M
E. Black

PS Na litość Bogini, prędzej mi kaktus na dłoni wyrośnie niż zamienię się w matkę Perseusa. Mam nadzieję.
Wścibska dziennikarka
Granica między fantazją, a rzeczywistością była u mnie zawsze beznadziejnie zamazana.
I
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Daisy to ładna dziewczyna o rozmarzonych, zielonych oczach. Kiedy na kogoś patrzy, tej osobie może się wydawać, że nagle stała się całym światem dla młodziutkiej dziennikarki. Na tle innych czarownic wyróżnia się gęstymi, kręcącymi się rudo-brązowymi włosami. Chętnie nosi je zaplecione w kucyk. Nie jest ani przesadnie wysoka (mierzy ok. 165 cm wzrostu), ani krzepko zbudowana. Choć lubi ładnie wyglądać, ceni sobie wygodę. Zazwyczaj można ją spotkać albo z aparatem fotograficznym u szyi, albo z notatnikiem i piórem w ręku. Pojawia się na większości istotnych, publicznych uroczystości w Ministerstwie Magii.

Daisy Lockhart
10.01.2023, 04:29  ✶  
Sowa Daisy dostarczyła ci pudło z pączkami. Wśród nich znalazła się muffinka podpisana twoim imieniem.
20 marca 1972
Darcy!
przypadkiem zahaczyłam o piekarnię. Właścicielka to straszna idiotka, ale ponoć wypieki ma pyszne. I zobacz, jak ładnie wykaligrafowała na muffince Twoje imię!
Najsmaczniejszego!
Twoja Najlepsza Na Świecie Siostra
moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
krew
genetyka
zawód
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
26.03.2023, 13:27  ✶  

Zaproszenie

[Obrazek: image.png]

Więcej informacji tutaj.

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
Widmo
The bodies in my floor all trusted someone.
Now I walk on them to tea.
krew
genetyka
zawód

Eunice Malfoy
03.07.2023, 21:13  ✶  
02.05.1972

Sowy najwyraźniej musiały się minąć...

Darcy! Odpisz mi natychmiast, jak tylko dostaniesz ten list! Mam nadzieję, że ciebie tam nie było, i że jesteś cały i zdrów!
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
24.08.2023, 12:39  ✶  

Szanowny Redaktorze Darcy,

chciałbym Pana poinformować, że tego lata odbędzie się mój honorowy pojedynek z Philipem Nottem w ramach klubu „Srebrne różdżki”. Całość wydarzenia odbywać się będzie w formacie showmatchu razem z publiką. Rad byłbym gdyby Prorok Codzienny objął to spotkanie patronatem medialnym. Dlatego zwracam się do Pana z prośbą o pochylenie się nad sprawą i użycie swoich kontaktów w redakcji. Ze swojej strony mogę zagwarantować satysfakcjonujące wynagrodzenie i wyłączność dla Pana na wszystkie wywiady, relacje oraz inne aktywności medialne. Jeśli jest Pan zainteresowany moją ofertą, proszę podać dogodny dla siebie termin spotkania. 

pozdrawiam,

Louvain Lestrange
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
10.09.2023, 21:01  ✶  
Szanowny Redaktorze Darcy,

zgodnie z naszymi ustaleniami przesyłam notkę z krótkim opisem nadchodzącego wydarzenia, wierzę że pańskie pióro doskonale sobie z tym poradzi. Z niecierpliwością oczekuję następnego artykułu. 

pozdrawiam,

Louvain Lestrange

Osobna notka:

Tego lata, 26 lipca, dojdzie do emocjonującego starcia dwóch zwaśnionych stron. Honorowa walka na zasadach klubu pojedynku ma rozwiązać konflikt pomiędzy gwiazdą quidditchu Philipem Nottem, oraz obrońcą honoru swojej bliźniaczki Louvainem Lestrangem. Pan Nott na swojego sekundanta wyznaczył Erika Longbottoma, zaś pana Lestrange będzie wspierał wieloletni przyjaciel, Atreus Bulstrode. Potyczkę składającą się na całe 5 rund obejrzeć będzie można osobiście na wynajętej hali widowiskowej przy ulicy Horyzotnalnej. 

Do listu dołączony był czek na wysokość 250 galeonów.
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
17.09.2023, 23:48  ✶  
czerwiec 1972

Szanowny Panie Lockhart,
Ostatnio wpadła mi w ręce najnowsza powieść, która wyszła spod pana pióra. Muszę przyznać, że niezmiernie mnie zaskoczyła, a główna bohaterka wydała się niezwykle znajoma memu sercu. Zdaję sobie sprawę z tego, że moje pytanie może być niezwykle śmiałe, ale czy rozważa pan spotkania z oddanymi fankami?

Pozdrawiam serdecznie,
L.

Odkryj wiadomość pozafabularną
Do listu została zaczarowana ilustracja, przestawiająca leśną scenerię. Znajdowała się na niej para, tańcząca w lesie pośród blyskajacych delikatnie świetlików i księżycowego światła. Obie postacie przypominały te z ostatniej książki,  oddajac ich opis najlepeij jak było to możliwe. Para kołysała się, od czasu do czasu wykonując obrót i po tym obrocie na moment zmieniały się, oddając podobieństwo oryginalnej pary tańczącej w lesie podczas Ostary.

la douleur exquise
Or was he fated from the start
to live for just one fleeting instant,
within the purlieus of your heart.
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny

Louvain Lestrange
17.09.2023, 23:50  ✶  
Szanowny Redaktorze,
świetny artykuł, genialne pióro. Akredytacja prasowa umożliwiająca dostęp do każdej strefy będzie do odbioru przy wejściu głównym w dniu wydarzenia.

pozdrawiam serdecznie,
Louvain Lestrange
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
27.11.2025, 06:24  ✶  
01.10.72

Paniczu Darcy,

niezmiernie cieszy mnie, że bal przyniósł ci tak duży sukces i o twojej twórczości można usłyszeć coraz więcej. Jeszcze parę dni temu widziałam, jak dwie pracownice The Globe, omawiały z wypiekami na twarzy fabułę "Z mgły utkanej". Może nie stanie tylko na limitowanym wydaniu, ale także zostanie wystawiona w formie sztuki na deskach teatru?
Moja odpowiedź, oczywiście, nie może brzmieć inaczej jak; oczywiście, z największą przyjemnością udzielę swojej ilustracji na poczet wydania.

Z pozdrowieniami,
Lyssa

PS. Następnym razem jednak, takie pytania wolałabym nad filiżanką herbaty i w cztery oczy.

la douleur exquise
Or was he fated from the start
to live for just one fleeting instant,
within the purlieus of your heart.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny