• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sauron (albo Sauriel)

Sauron (albo Sauriel)
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
01.11.2023, 09:58  ✶  
Odpowiedź na tę wiadomość

13.06.1972, Dolina Godryka

Kocie,

nie wiedziałam, że jesteś biegły w mechanizmy. Poza tym chyba nie potrzebujesz pułapki żeby polować na myszki, kiciusiu?

Muszę przyznać, że ten list wyraża więcej niż tysiąc słów. Doceniam gest i starania (ale lubię jak do mnie piszesz). Rozumiem, że to kara za to, że wyszłam z domu, tak jak cię ostrzegłam, że zacznę?

PS. Nic mi nie jest, kostkę już mi poskładali. A inferius nie przeżył tego starcia.

Viki
Kapryśny Dziedzic
"Have some fire. Be unstoppable. Be a force of nature. Be better than anyone here and don't give a damn about what anyone thinks."
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Anthony jest wysokim i dobrze zbudowanym facetem, schludnym i przeważnie elegancko ubranym, zważywszy na swoją pozycję.. Ma burzę brązowych, niesfornych włosów - delikatnie kręconych i duże oczy. Gdy się uśmiecha, czasem pojawiają mu się dołeczki w polikach i ma ten charakterystyczny, zadziorny wyraz twarzy. Lubi nosić zegarki, na palcu ma sygnet rodowy. Jeśli nie korzysta z teleportacji, spotkać go można na motorze.

Anthony Ian Borgin
01.11.2023, 17:27  ✶  
Gdy pomyślę o kłopotach i zamieszeniu, Ty pojawiasz się w mojej głowie.
Stary, mógłbyś coś dla mnie zrobić, będę wdzięczny. Potraktuj to, jako wstęp do zapłaty, a poza tym — będę winien Ci przysługę. A wiesz przecież, że ja jestem słownym człowiekiem, jak Stasiek przykazał.
Wysyłam Ci kilka numerów domów, dookoła których potrzebuje rabanu — są w Dolinie Godryka i Little Hangleton. Powiedzmy, że powinna spotkać je seria niefortunnych, wieczornych zjawisk w najbliższych dniach. Możesz kogoś pobić, możesz wybić okna lub robić inne rzeczy, które uznasz za stosowne, tylko proszę Cię, nie zniszcz ich. Są potrzebne w konkretnym celu, konkretnym osobom. Mają stracić na popularności.
Tony

List jest napisany pismem przypominającym dziecięce, jedynie literka "T" w podpisie jest typowa dla Anthonyego. Po przeczytaniu, ulega zniszczeniu i zostaje sama notatka z adresami. Oprócz tego, sowa przyniosła butelkę bardzo drogiego whisky.
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
07.12.2023, 00:29  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.12.2023, 21:14 przez Victoria Lestrange.)  
List przyszedł z samego rana, jeszcze przed 8:00

16.07.1972, Londyn

Kocie,

chciałam Ci dać tylko znać, że gdyby w najbliższych dniach coś się stało i pilnie potrzebowałbyś mojej pomocy, to będzie to musiało poczekać, albo gdyby przyszło Ci do głowy, że coś mi się stało – to się nie martw. Postanowiłam sobie zrobić bardzo krótki urlop, jutro skoro świt wyjeżdżam, ale za dwa dni wrócę. Tak sobie myślę, że dobrze mi to zrobi.

Jakby co, to jeszcze się nie przeniosłam do Londynu, chociaż wedle mojej oceny, to już bliżej niż dalej.

Jak się czujesz? Wszystko u Ciebie w porządku?

V.
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.
krew
genetyka
zawód
Mierzący 183 cm wzrostu, mężczyzna o ciemnych, acz wyraźnie posiwiałych włosach. Posiadacz oczu o kolorze brązowym, w których czasem da się dostrzec nieco zieleni. Robert jest zawsze gładko ogolony. Zadbany. Ubrany adekwatnie do sytuacji.

Robert Mulciber
20.02.2024, 12:51  ✶  
13 czerwca, godziny wczesnowieczorne

13.06.1972, Londyn

Saurielu,

doszły mnie słuchy o nie tak dawnych wydarzeniach, które z pewnych względów uważam za stosowne omówić z Tobą w cztery oczy. Proszę o możliwość spotkania w najbliższym czasie. Będę dostępny wieczorem – jutro oraz przez kilka kolejnych dni.

Robert
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
19.03.2024, 20:37  ✶  
Londyn, 16 czerwca 1972

Sauriel,
Zgadnij co. Stary w zoo
Uwierz lub nie, ale już się nawet widzieliśmy. Ba! Nawet rozmawialiśmy.
Sam w to nie wierzę, ale cóż.

Pozdrawiam,
Stanisław

PS.
Ogóreczki rosnom pierwsza klasa

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Ogórkowy Baron
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
19.03.2024, 20:42  ✶  
Londyn, 16 czerwca 1972

Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że ludzi. Ekhm... Ludzi, którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam. I co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję życiu. Dziękuję mu, życie to śpiew, życie to whiskey, życie to papierosy. Wielu ludzi pyta mnie o to samo, ale jak ty to robisz?, skąd czerpiesz tę radość? A ja odpowiadam, że to proste, to umiłowanie życia, to właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład pracuje w Ministerstwie, a jutro... kto wie, dlaczego by nie, oddam się pracy na Nokturnie i będę ot, choćby sadzić... znaczy... ogórki.

Stasiek

PS.
Dobrze? Chyba?

"Riddikulus!"

królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów

Victoria Lestrange
19.03.2024, 21:30  ✶  
Wiadomość przyszła w środku nocy z 18 na 19.07
Kocie,

cieszę się, że ci się podoba i że robisz z niego użytek. Ładnego modela znalazłeś, długo musiałeś polować na to ujęcie?

Wpadnij jak będziesz mieć czas i ochotę. Coś Ci przywiozłam z wycieczki.

V
Ogórkowy Baron
krew
genetyka
zawód

Stanley Andrew Borgin
19.03.2024, 21:45  ✶  
Weź wpadnij na Głębine. Kurewsko mi się nudzi na wolności, a Francis to ma mnie chyba dość po ostatniej akcji.

List przyszedł do Sauriela w dniu 12 lipca. Nie był podpisany, chociaż charakter pisma a'la kura pazurem, dobitnie wskazywał na adresata tej wiadomości.

"Riddikulus!"

entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
19.03.2024, 23:50  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.03.2024, 23:50 przez Ambrosia McKinnon.)  
czerwiec 1972, Londyn

Te Drakula, puszczałeś może kiedyś latawce? Bo tak sobie dzisiaj spałam, jak czasem się człowiekowi zdarza i widziałam, jak sobie biegasz po polach Little Hangleton, uchachany jak nigdy w życiu cię chyba nie widziałam i ciągniesz za sznura takiego ładnego, w kształcie czarnego kotka. I ten kotek na niebie sobie tak lata za tobą i lata, aż w końcu wieje mocniej wiatr i cię odrywa od ziemi, ale ty się dalej trzymasz tego sznurka i wydajesz się najszczęśliwszym chłopcem na świecie.

Pomyśl życzenie.

Serio mówię, zamknij oczy i myśl życzenie. Dobre jakieś tylko błagam, nie żadne 'zjadłbym bajgla' albo 'mam nadzieje, że nie będzie dzisiaj padało'. Bo jak się komuś śni latawiec to się życzenia spełniają, prawie tak samo jak kiedy się widzi spadającą gwiazdkę i się coś wtedy życzy.

Całuski,
Rosie

[wróżba]

she was a gentle
sort of horror
Czarodziej
“It was hotter than rage, and sharper than fear, and cut deeper than helplessness, all because I couldn’t get to you.”
—
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Koroner
Mieniące się srebrem, długie pasma włosów opadają Cynthii prosto na ramiona i ciągną się za połowę pleców, spod wachlarza czarnych rzęs spoglądają jasnoniebieskie, chłodne tęczówki. Jest średniego wzrostu o dość drobnej, smukłej budowie ciała. Wydaje się krucha i delikatna, głównie przez bladość skóry, jakby pozbawiona siły fizycznej. Doskonale dostosowuje sposób mówienia oraz gesty pod towarzystwo, w którym aktualnie przebywa, sprawnie manipuluje za pomocą wyglądu. Jest niewinnie śliczna, a jednocześnie przeraźliwie kojarzy się z zimą.

Cynthia Flint
20.03.2024, 23:59  ✶  
25.07.1972, Londyn

Saurielu,

piszę do Ciebie w trosce o Twoje zdrowie oraz bezpieczeństwo. Nie widziałam Cię od dłuższego czasu, przepadłeś na ścieżkach życia. Obiło mi się niestety o uszy, że dopadła Cię bardzo poważna forma niedokrwistości, która w ostrym przebiegu objawia się rzutami na mózg, powodując w pewnym stopniu upośledzenie jego funkcjonowania. Wysyłam Ci herbatkę, żebyś poczuł się lepiej oraz mógł zebrać w sobie, ustalić priorytety w walce z tą przypadłością.
Pewne rzeczy mogą być nieodwracalne, ale wciąż nie jest zbyt późno, aby odzyskać bystrość umysłu i spokój w sercu.

Miałeś jakieś wieści od Fergusa?

Mam nadzieję, że nie zawiedziesz mojego zaufania w tej sprawie i dźwigniesz powierzoną Ci kilka miesięcy temu odpowiedzialność.

bardzo sie martwię i  pozdrawiam Cię serdecznie,

Cynthia

ps. bez obaw, napar nie jest trujący i w żaden sposób nie wpłynie na Twój organizm, nutę czerwieni dodaje Hibiskus. Victoria byłaby smutna, gdyby coś Ci się stało, chociaż muszę przyznać, to niezwykle kuszące w zaistniałej sytuacji.
Powodzenia w walce z chorobą.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (11): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 11 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa