• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Victorii Lestrange

Sowa Victorii Lestrange
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
krew
genetyka
zawód
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
13.01.2025, 02:26  ✶  
tak

[Obrazek: klt4M5W.gif]
Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
- Spierdalaj. - odparł beznamiętnie Kocur i oddalił się z godnością.
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
14.01.2025, 02:40  ✶  
06.09.1972, Londyn

Douce Colombienne,

przyznam, że rzadko bywam w naszym ogrodzie, ale nie pamiętam żeby było w nim aż tyle... czarnych róż? Nie wydaje mi się żeby był to celowy zabieg, bowiem cała ta kompozycja wydaje się być przynajmniej niepokojąca. Czy wiesz cokolwiek na ten temat więcej?

proszę uspokój mnie,
Lou
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
14.01.2025, 02:51  ✶  
Moi Drodzy,

piszę do Was w sprawie, która wzbudza niepokój i wymaga Naszej uwagi. Maida Vale, które od pokoleń pozostaje pod pieczą naszego rodu i którego od dwóch dekad jestem zarządczynią, doświadcza dziwacznego zjawiska. Czarne Róże, niegdyś ledwie wspominane w naszych kronikach, rozplatają się po całym terenie z siłą i intensywnością, jakiej nie sposób powstrzymać. Ich pędy zdają się sięgać każdego zakątka – oplatają oranżerię, rozarium, a nawet północny dąb. Nie jest to tylko kwestia estetyki; wyczuwam w tej zmianie coś głębszego, coś, co może być zarówno szansą, jak i zagrożeniem dla naszej rodziny. Nawet elfy ogrodowe zachowują się inaczej, przemieszczając się w milczeniu, jakby wyczuwając niepokojącą magię tych kwiatów.

Wywiesiłam obwieszczenie na bramie Maida Vale, przestrzegając wszystkich przed zbytnią ciekawością i nierozważnym używaniem magii w obrębie ogrodu. Teren pozostaje otwarty, ale tylko dla tych, którzy podejdą do niego z rozwagą i szacunkiem. To kwestia czasu zanim zainteresują się tym media.

Z najgłębszym szacunkiem i troską,
Ciocia, Lorelei Lestrange

@Victoria Lestrange
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
14.01.2025, 22:56  ✶  
02.02.1972
Viczko moja miła
cóżeś Ty mi uczyniła,
obrażając się na mnie.

W marazmie tkwie,
gdy nie odzywasz do mnie sie.
Pięknaś jak królowa nocy:

owinięta stadem puchatych kocy.
Zaraz ciśniesz we mnie złości słowa jak z procy,
a potem odjedziesz w swej czarnej karocy.

Viczko ach Viczko,
porusz swoją sarnią giczką:
bez Ciebie z nudów usycham
i na rozum swój utykam.

Sama-Wiesz-Kto

@Victoria Lestrange
Czarodziej
Let's start a fire
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Brygadzista
Ciemne włosy i niebieskie oczy. Wysoki, na oko 180 cm wzrostu. Młody, z gładko ogoloną twarzą i wiecznie znudzonym wyrazem twarzy. Uśmiech iście cwaniacki, sugerujący złośliwość.

Aidan Parkinson
18.01.2025, 20:27  ✶  
Londyn 3.09.1972

Patrz, co znalazłem. Od razu skojarzyła mi się z Tobą. Dołączam instrukcję.

Kocham Cię Viczka,

Aidan

Do listu dołączona była paczka, w której znajdował się stojak do papieru toaletowego w kształcie ryby. W odróżnieniu od figury wrzeszczącej o hasło, ta ryba tylko śpiewała.
Czarodziej
Let's start a fire
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Brygadzista
Ciemne włosy i niebieskie oczy. Wysoki, na oko 180 cm wzrostu. Młody, z gładko ogoloną twarzą i wiecznie znudzonym wyrazem twarzy. Uśmiech iście cwaniacki, sugerujący złośliwość.

Aidan Parkinson
19.01.2025, 16:06  ✶  
03.09.1972, Londyn

Vika,

proszę uwiecznij to. To prezent nie tylko dla Ciebie, ale też dla Twoich futrzanych bobasków! I owszem, układałem sam, a co do skrzywdzenia w dzieciństwie to zapytaj swojej starej, bo możliwe że maczała w tym palce jak przyszła nas odwiedzić gdy się urodziłem.

Nie bądź taka, pomysł był super, nie moja wina że tyle pracujesz. Odpuść mi, Vika, już i tak jestem do 10 zarobiony i nie wiem, czy w ogóle jest sens wracać do chaty, bo tam też czekają na mnie raporty. Twoja psiapsi, Brenna, musiała na mnie donieść, innej opcji nie widzę, już wystarczająco mi się za to oberwało.

PS Nie martw się, kupię Ci kolejnego kota, faceci są do dupy, uwierz.

Pozdrawiam cieplutko,
Aidan
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
19.01.2025, 17:08  ✶  
23.08.72

Tori,

jeśli to pilna sprawa i Laurent potrzebuje pomocy, to mu pomogę.

Napisałam do Mavelle natychmiast, gdy wróciliśmy, wiadomość powinna do niej dojść... no mniej więcej teraz, jeśli dowiedziała się czegoś więcej w swoich poszukiwaniach, pewnie mi o tym niedługo napisze. Rozmawiałam też z Patrickiem i Atreusem. Patrick chyba też planuje gdzieś wyjechać - nie zwierzał mi się z dokładnych powodów, chodzi o jakieś sprawy rodzinne, ale prawdopodobnie przy okazji spróbuje porozmawiać z tamtejszymi specjalistami. Ostrzegłam go, żeby był ostrożny, bo możecie ściągać... ten rodzaj uwagi, który jest raczej niepożądany.

Całusy
Brenn

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
My pleasure is their pain
krew
genetyka
zawód
Bardzo wysoki - mierzy 192 cm wzrostu. Z reguły ubiera się w czarne bądź stonowane kolory, ale można go spotkać w wielobarwnym ubiorze. Włosy ciemnobrązowe, oczy zielone. Jest bardzo blady, ma sine wokół oczu, które nieco jaśnieje, kiedy jest nasycony, ale to nieczęsto się zdarza.

Astaroth Yaxley
19.01.2025, 17:36  ✶  
25.08.1972, Londyn

Victorio,
Chciałbym zacząć od przeprosin. Nie miałem zamiaru narażać Twojego przyjaciela na niebezpieczeństwo. Nie powinno było do tego dojść. Mogę Cię zapewnić, że wyciągnąłem wnioski z tego zdarzenia.

Oczywiście pojawię się w wyznaczonym czasie. Co do Sauriela – różnimy się w poglądach, ale nie pozwolę, by miało to wpływ na nasze wspólne przedsięwzięcie. Myślę jednak, że jako osoba najbardziej zaangażowana w tę współpracę powinnaś o tym wiedzieć.

Do zobaczenia wkrótce.

Astaroth
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
19.01.2025, 22:14  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.01.2025, 22:15 przez Brenna Longbottom.)  
Tym razem wiadomość była napisana mniej starannie, chyba w pośpiechu i przyszła wieczorem.

23.08.72

Znowu zaatakowano New Forest? Cholera, nie wiedziałam.
Jeśli o to chodzi, tym bardziej może na mnie liczyć. Poza MM. Nie wiem, czy coś zobaczę, ale spróbuję. Przekaż mu tylko proszę, żeby nie wspominał innym, że z tym pomagam, bo faktycznie nie chcę, żeby za wielu ludzi wiedziało.
Dziś mam trochę urwanie głowy, wyszło jedno nieprzyjemne zgłoszenie, ale odpiszę mu, jak tylko dam radę.

Brenn

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
22.01.2025, 13:36  ✶  
24.08.1972

Victorio,

to, co piszesz, nie brzmi wcale optymistycznie. Za dużo tu znaków zapytania, za mało odpowiedzi. Mogę sobie tylko wyobrazić Twoją frustrację, skoro moja sięga już granicy. Być może faktycznie musimy się spotkać, by porozmawiać, gdy tylko opuścisz Konwen, może tamtejsze księgi chociaż trochę przybliżą Cię do odpowiedzi.

Skąd wiesz, moja droga, że to nie jest to, co robimy w Departamencie Tajemnic? Nikt Ci do tej pory nie powiedział, że w ramach obowiązków służbowych ganiamy za jednorożcami?

Rodolphus
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (25): « Wstecz 1 … 15 16 17 18 19 … 25 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa