• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Daphne - Farreria

Sowa Daphne - Farreria
oceanic feeling
Wipe the feet, the knees
Crawl to angry sea
I feel trampled here

The night just cradle in me
sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda, twórca
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote, ale to iluzja optyczna. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
26.01.2025, 23:46  ✶  
Droga Daphne,

nie istnieje sztorm, któremu nie sprostam, albo niech mnie przestaną nazywać żeglarzem. Zapraszam Cię więc do siebie piątego września. Zaskoczę Cię smakami, które udało mi się nabyć za oceanem.

Berht

Nadano czwartego września w godzinach popołudniowych.

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
sława
III
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
uzdrowicielka w lecznicy dusz
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
07.02.2025, 22:22  ✶  
03 | 09 | 72

Ma douce,

Paryż to jest jednak okropne miejsce, nawet jeżeli się zakochałam w tutejszych widokach i rogalikach z nadzieniem. Niech to będzie pierwsze i najważniejsze zdanie tego listu. Dalszej części się pewnie domyślasz - wracam do domu. Ulice tutaj jednak nie pachną naszymi różami, a wuj zaczął się już chyba niecierpliwić patrząc na to kiedy wreszcie wyjadę. Nie zamierzam go więc zadręczać moją obecnością, skoro jedyne, o czym myślałam przez ostatnie dni to to, że jak wrócę do Anglii, to czekolada znowu będzie czekoladą, a herbata przestanie smakować jak woda.

Odliczam dni do powrotu. Jakże ja mogłam myśleć, że pobyt tutaj mnie ucieszy... Wiesz, co mnie ucieszy? Buziak od Ciebie, Daphne. Niedługo się zobaczymy.

Primrose

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
02.03.2025, 01:20  ✶  
7 września 1972

Daphne,
Mama uczyła mnie, że dobrze urodzone damy nie uciekają się aktów desperacji, bo to zwyczajnie kobiecie nie wypada. Źle wygląda na twarzy i nie komponuje się z torebką. Jeśli jest to obrzydliwy żart, to chętnie pomogę znaleźć tego kogoś, kto to nabazgrał. Jeśli jest to wołanie o pomoc, które twoja młodsza siostra wykradła z pamiętnika i zawiesiła na słupie; z radością ruszę ci z dziewczyńską pomocą.

Lyssa

w odniesieniu do tego ogłoszenia
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
02.03.2025, 02:00  ✶  
07.09.1972, Londyn

De,

widziałam plakat w Atrium. Wolę napisać, niż chlapnąć coś, gdybym przyszła do Was do Biura, a obok będzie matka.

Zakładam, że to nie Ty to poprzyklejałaś?

Vi
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
02.03.2025, 02:20  ✶  
07.09.1972, Londyn

De,

tak właśnie myślałam, że to mogła być ona… Widzę, że za każdym razem stosuje inną taktykę, jakby uczyła się na poprzednich błędach, a skoro nie wypaliło, to trzeba coś zmienić. Daphne, wiem, że to marne pocieszenie, ale ludzie bardzo szybko o tym zapomną, uwierz. Zaraz znajdzie się jakiś lepszy temat do śmiechu. Poza tym – mogę ci jedynie poradzić, żebyś nie dawała po sobie poznać, że Cię to rusza. Uśmiechaj się, jak będą do Ciebie coś na ten temat mówić, to ich zbije z tropu, wtedy szybko przestaną. Albo spróbuj podłapać i śmiej się razem z nimi?

Nie martw się, nie jesteś sama. W razie czego, jeśli będzie już bardzo źle, przyjdź do nas na drugie piętro, przy mnie nawet nie spróbują powiedzieć niczego niemiłego. Albo mam Cię odwiedzić? Przyjść na przerwę na kawę?

Vi
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów

Victoria Lestrange
02.03.2025, 03:32  ✶  
07.09.1972, Londyn

De,

po prostu udawaj, że tego plakatu nie ma. Spróbuj się skupić na pracy, ignoruj uśmieszki. Głowa do góry, wypnij pierś, jesteś dumną panną noszącą nazwisko Lestrange, pamiętaj, że nie płoniemy. Ze wstydu też nie.

Chwile się zastanawiałam, czy nie podsunąć Ci Laurenta na chwilę, ale to głupi pomysł, po tym będzie za dużo plotek i mogłoby to bardzo źle wyjść. Po Saurielu też (dla Twojej wiadomości, tak, rozmawiamy ze sobą, wiem, że matka myśli, że nie, niech sobie myśli). Ale właściwie to mam kogoś takiego… Jest tylko trochę starszy od Ciebie, był chyba rocznik wyżej od Ciebie w szkole. Jedyny mankament jest taki, że to wampir – ale młody, przemieniony został bardzo niedawno i ciągle pracuję nad eliksirami, żeby ułatwić mu życie. Jest czystej krwi, z wyglądu też niczego sobie. Co myślisz? Odpowiadałoby Ci takie towarzystwo? To Yaxley.

Vi
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów

Victoria Lestrange
02.03.2025, 13:43  ✶  
07.09.1972, Londyn

De,

nie zostałam, ale poznałam kilkoro, to się jakoś samo dzieje. Astaroth szukał pomocy, więc mu ją zaoferowałam – bo tak, chodzi właśnie o niego. Tak, jest wampirem, miał pecha na którymś polowaniu zdaje się, jakoś w tym roku właśnie. Nawet nie jestem bardzo zdziwiona, bo wampiry są… no nie męczą się tak jak my, rany tak mocno im nie doskwierają, bo nigdy nie będą śmiertelne i mają całe lata na to, żeby się nauczyć i doskonalić swoje zdolności.

Napiszę do niego zatem. Nie rzuci się na Ciebie, niedawno zrobiłam dla niego eliksir, który ma mu pomóc panować nad sobą. Poza tym, żeby Cię przemienić w wampira, musiałby Twoją krew wypić w całości. Był u nas w domu raz w lipcu, mogłaś już wtedy spać, umówiona byłam z nim bardzo późno i Strzałka była za drzwiami gabinetu, bo czuł się wtedy pewniej, że nic nie odwali (nie odwalił). Zawsze możesz się ubezpieczać którymś skrzatem, jeśli się boisz (chociaż nie ma czego, naprawdę).

Chyba że chciałabyś napisać do niego sama? Albo mam mu szepnąć słówko, a wtedy Ty się do niego odezwiesz? Nie wiem jak wolisz to rozegrać. Zawsze mogę jeszcze napisać do jego starszej siostry, bo z nią też mam kontakt.

Vi
cupcake
I just wanted you to know
That baby, you the best
sława
VII
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
celebryta, cukiernik, kucharz
Wysoki mężczyzna, mający ok 183 cm wzrostu, niebieskie oczy i blond włosy. W towarzystwie przyjaciół i zaciszu własnego domu zapuszcza brodę, którą goli na poczet zdjęć do gazet i wydarzeń towarzyskich. Jowialny człowiek, który zazwyczaj uśmiecha się do wszystkich niezależnie od sytuacji.

Bertie Bott
02.03.2025, 18:52  ✶  
7 września 1972

Szanowna Panno Lestrange,
Nie znamy się, a powodem dla którego kreślę tych parę słów jest ogłoszenie, które zostało wywieszone przy Ratuszu w naszej pięknej Dolinie. Proszę się nie martwić, nie przybywam by czynić awanse, jednak widząc anons nie mogłem pozbyć się wrażenia, że jest brzydki żart pani zrobiony. Dlatego postanowiłem, że to czego potrzeba, to odrobina słodyczy tego dnia. Do listu załączam więc kosz smakołyków i mam nadzieję, że spełnią swoją rolę.

Z poważaniem,
Bertie Bott

w odniesieniu do tego ogłoszenia
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów

Victoria Lestrange
02.03.2025, 22:30  ✶  
List przyszedł wieczorem

07.09.1972, Londyn

De,

Astaroth odpisał mi, że się z Tobą pokaże i że jest chętny umówić się na pierwsze spotkanie. Prosił jedynie, byś zachowała w tajemnicy, dla siebie, to, że jest wampirem. Nie chciał, żeby nasi rodzice o tym, póki co, wiedzieli, ani żeby to się przedostało gdzieś do opinii publicznej. Oczywiście nie musisz udawać, że Ty o niczym nie wiesz.

Chcesz do niego napisać?

Vi
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
06.03.2025, 10:42  ✶  
02.09.72

Droga Daphne,

w ramach Twoich możliwości, postaraj się zdobyć listy kadrowo-finansowe, szczególnie z Departamentu Przestrzegania Prawa Czarodziejów. Interesują nas za równo czynnie pełniący służbę aurorzy oraz brygadziści, jak i byli zatrudnieni. W odpowiedniej chwili może się to okazać bardzo przydatne. Jeśli Ci się to uda, zbliżysz się o krok do wyniesienia, zaręczam.

bądź ostrożna,
L.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa