• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Jonathana

Poczta Jonathana
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
26.03.2025, 19:38  ✶  
8 września po południu

Po namyśle: pójdę z tobą na te całą sztukę
Pod warunkiem:
ochrzcij moją pociechę

piw0 to moje paliwo
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
14.04.2025, 12:35  ✶  
08/09

Nikt przyzwoity by tak NIE zrobił, ale sir A. Shafiq nie ma wstydu.
Na wszelki wypadek poproś, żeby ci dmuchnął. Pamiętaj, donos to najświętsza tradycja Ministerstwa. Jeśli przyszedł do pracy pijany, zrobisz mu przysługę, donosząc.
Jest piątek po południu, pracują już tylko bary, burdele i brygadziści (wszyscy w idealnej symbiozie). Organowi handlu nie przystoi w piątek. Wbrew obiegowej opinii, organ handlu międzynarodowego powinen handel hamować, nie usprawniać, toteż pamiętaj, żeby zgubić jakieś ważne dokumenty w tych porządkach. Dzięki temu czyjaś sprawa się opóźni, a może i będzie trzeba od nowa zacząć postępowanie.

Jak idzie o Ekstazę: śmiało daj kobietkę nagą, ale z tym mężczyzną nie przesadzaj.
Ekstaza z biczowania, czyli jednak zboczenia, ekstaza symboliczna czyli przeintelektualizowane pierdolenie. To jest: dwie godziny oglądania cię w erekcji intelektualnej.
Gdybyś mi chciał zrobić dobrze, to byś załatwił bilet na komedię.

piw0 to moje paliwo
ten lepszy Robert
cały mój kraj potrzebuje psychologa
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Sędzia Wizengamotu
Brunet o wzroście 180 cm. Ma błękitne oczy i zawadiacki uśmiech, który często nosi niczym maskę. Włosy często ma napomadowane, a pod szatami czarodzieja nosi eleganckie garnitury, albo od Rosierów, albo mugolskich projektantów, takich jak Westwood lub Dior, nie obnosząc się z tymi markami, lecz traktując to jako ukryty polityczny manifest.

Robert Albert Crouch
18.05.2025, 15:02  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.05.2025, 15:03 przez Robert Albert Crouch.)  
3.09.72

Drogi Jonathanie,

chciałbym cię tylko poinformować, że zachęciłeś mnie swoim działaniem do sporządzenia projektu ustawy podwyższającej kary za podszywanie się pod innych.

Z serdecznymi pozdrowieniami,

Robert

PS. Wybacz, ale jesteś najbardziej oczywistym podejrzanym
Doktor Dom
Ain't no chariots of fire
Come to take me home

I'm lost in the woods and I wander alone
krew
genetyka
zawód
Wysoki, mierzący 193 cm. Dobrze zbudowany, umięśniony. Opalony, wręcz spieczony słońcem od prac na zewnątrz. Kawał czarodzieja. W granicach 100 kg. Wieloletni sportowiec, obecnie również pracujący w znacznym stopniu fizycznie, co widać na pierwszy rzut oka. Długowłosy, zielonooki blondyn. Ma falowane, gęste włosy w kolorze ciepłego jasnego blondu - poprzetykane pasmami rozjaśnionymi od częstego pobytu na słońcu i kilkoma pierwszymi kosmykami bieli. W kącikach oczu ma siateczkę zmarszczek, czoło również pokrywają pierwsze, jeszcze niezbyt głębokie linie. Roztacza wokół siebie zapach ziołowego dymu: ciężki, ale słodkawy, trochę kadzidłowy. Nosi się elegancko, klasycznie, choć nieczęsto sięga po magiczne szaty. W większości są to ubrania szyte na miarę. Preferuje proste, ale dopasowane spodnie i koszule z dobrych materiałów, skórzane buty. Czasami golfy albo płaszcze dostosowane do pogody. Wybiera ciemne kolory. Sięga głównie po zielenie, brązy i czerń, ale bez niebieskich podtonów (również w kierunku bardzo ciemnej zieleni albo kawowego brązu). Często sięga po skórzane rękawiczki. Na palcu niemal stale nosi złoty sygnet. Na lewym nadgarstku ma zegarek na skórzanym pasku, na prawym rzemykową bransoletę z przywieszką. Zazwyczaj mówi bez akcentu, nie unosi głosu. Raczej stawia na wizualny autorytet i chłodne, poważne, nieco kpiące spojrzenie.

Ambroise Greengrass-Yaxley
01.06.2025, 03:18  ✶  
List dostarczony 10.09.1972 wczesnym rankiem

10.09.1972

Jonathanie,

kontaktuję się, żeby potwierdzić, czy wszystko u Ciebie we względnym porządku.

Daj znać, proszę.

W razie jakiejkolwiek potrzeby, pozostaję do Twojej dyspozycji. Medycznej, towarzyskiej czy jako członek rodziny

Ambroise

PS Ta bawełna koszulowa jest naprawdę dobrej jakości, przetrwała spotkanie z ogniem i dwa kolejne dni intensywnego użytkowania. Dzięki.

Because no matter how long the night
It's always darker
When the light burns out
And the sun goes down
The night will start anew
lover, not a fighter
sława
VI
krew
czysta
genetyka
oko uśpione
zawód
artysta sceniczny
175 cm wzrostu (na scenie wydawał się wyższy!) Pełna emocji twarz. Ciemne oczy i włosy, które zwykle pozostają w nieładzie. Goli się na gładko. Szczupły, ale umięśniony - zawodowy tancerz. Strój modny wśród mugolskiej młodzieży, czasami zgoła ekstrawagancki.

Hannibal Selwyn
03.06.2025, 14:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2025, 16:50 przez Hannibal Selwyn.)  
List wysłany 09.09.1972 rano, napisany na kartce niemożliwie pobrudzonej sadzą, ale poza tym w miarę nieuszkodzonej.

Jonathan,

Jesteś cały? Proszę, bądź cały!
Moje mieszkanie nie nadaje się do niczego, ale ja jestem we w miarę dobrym stanie.

Hannibal

PS. Wybacz tę kartkę, ale chwilowo nie mam dostępu do niczego lepszego.
Evil Queen
Kill them with success and bury them with a smile
V
krew
zdrajca krwi
genetyka
—
zawód
Niewymowna
Ma jasne włosy, jasne oczy i 177 centymetrów wzrostu. Chętnie chodzi w butach na obcasach, mimo wysokiego wzrostu. Potrafi uśmiechać się bardzo pięknie i ciepło, ale zwykle uśmiech ten jest absolutnie fałszywy.

Charlotte Kelly
12.06.2025, 18:19  ✶  

08.09.72

Johny,

uświadomiłam sobie właśnie coś bardzo niepokojącego - byłam w wieku bliźniaków, kiedy postanowiłam uciec za granicę, z Twoją drobną, ale nieocenioną pomocą, i wyjść za mąż. Ani Rita, ani Theo, ani Jessie tymczasem z nikim się nie spotykają! Nie popełniają żadnych szaleństw! To nienaturalne, żeby młodzież w tym wieku nie popełniała żadnych szaleństw. Co jeżeli szykują jakąś ucieczkę z wampirami albo wilkołakami? Lub planują przeprowadzić się na Nokturn? Czy może z nikim się nie spotykają, bo odstraszacie wszystkich adoratorów Rity? Przyznaj, Johny, czy Ty i Anthony zawarliście tutaj jakiś pakt? Nie wierzę, że moja córka po prostu nie ma żadnych adoratorów, to absolutnie niemożliwe.

Zaniepokojona, ale nie szalona
Lottie
Evil Queen
V
krew
zdrajca krwi
genetyka
—
zawód
Niewymowna
Ma jasne włosy, jasne oczy i 177 centymetrów wzrostu. Chętnie chodzi w butach na obcasach, mimo wysokiego wzrostu. Potrafi uśmiechać się bardzo pięknie i ciepło, ale zwykle uśmiech ten jest absolutnie fałszywy.

Charlotte Kelly
13.06.2025, 15:17  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2025, 10:18 przez Charlotte Kelly.)  
08.09.72

Jonathanie Williamie Selwynie!
"Wyżej wymieniony szef Organu Międzynarodowych Standardów Handlu Magicznego Anthony Shafiq"?
Co stało się między Tobą a Tonym? I tak to z któregoś z Was wyciągnę, więc nawet nie próbuj się wymigiwać.

Charlotte
Evil Queen
V
krew
zdrajca krwi
genetyka
—
zawód
Niewymowna

Charlotte Kelly
16.06.2025, 10:20  ✶  
8.09, koło 16.

Musimy porozmawiać.
I jeśli uważasz, że to brzmi złowróżbnie, to doskonale, bo powinno.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
30.06.2025, 06:59  ✶  
15.09

Johny,

szybkie pytanie.
Czy w Spaloną Noc Enzo Remington był w pracy?

Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
30.06.2025, 14:12  ✶  

—11/09/72—

Wąska paczka została dostarczona do Jonathana w godzinach wieczornych. O ile wspólnej pracy w Ministerstwie towarzyszyło ciężkie i trudne do zniesienia milczenie, zwłaszcza teraz, kiedy Anthony postanowił dla odmiany wywiązywać się z godzin pracy, o tyle skreślone charakterystycznym pismem imię odbiorcy sugerowało, że Shafiq ma jednak coś do przekazania.
Prócz jego własnego listu, w przesyłce dostarczonej czarnym krukiem, był również dwa inne listy z datowaniem przed Spaloną Nocą oraz dzień po tym wydarzeniu.

Londyn, 11.09.72

Miałem powiedzieć Ci, kiedy byliśmy we Francji, ale obaj wiemy, jaki był finał tamtego spotkania. Wobec zaistniałych okoliczności i słów, które między nami padły, zrozumiem jeśli nie będziesz miał ani ochoty ani przyjemności w kontynuowaniu naszej współpracy. Zgodnie z tym, co ustaliliśmy piątkowej nocy, nie chcę być osobą stojącą Ci na drodze do w pełni zasłużonego awansu, nawet jeśli sam w obecnym rozrachunku musiałbym skonfrontować się z nieco wcześniejszą emeryturą. Proszę, nie składaj rezygnacji. Gdy popiół opadnie odejdę i przekażę Aleksandrowi rekomendację Twojej osoby na to stanowisko, choć szczerze wierzę, że nikt nie będzie miał najmniejszych wątpliwości, że powinieneś je objąć. Do tego czasu postaram się nie wchodzić Ci za bardzo w drogę, pewne rzeczy w biurze muszą jednak zostać przed zmianą dopilnowane i zamknięte.

Anthony

[+]dla mg
Miałem powiedzieć Ci, kiedy byliśmy we Francji, ale obaj wiemy, jaki był finał tamtego spotkania. Wobec zaistniałych okoliczności i słów, które między nami padły, zrozumiem jeśli nie będziesz miał ani ochoty ani przyjemności w kontynuowaniu naszej współpracy. Zgodnie z tym, co ustaliliśmy piątkowej nocy, nie chcę być osobą stojącą Ci na drodze do w pełni zasłużonego awansu, nawet jeśli sam w obecnym rozrachunku musiałbym skonfrontować się z nieco wcześniejszą emeryturą. Proszę, nie składaj rezygnacji. Gdy popiół opadnie odejdę i przekażę Aleksandrowi rekomendację Twojej osoby na to stanowisko, choć szczerze wierzę, że nikt nie będzie miał najmniejszych wątpliwości, że powinieneś je objąć. Do tego czasu postaram się nie wchodzić Ci za bardzo w drogę, pewne rzeczy w biurze muszą jednak zostać przed zmianą dopilnowane i zamknięte.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (8): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa