• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
28.02.2025, 14:16  ✶  
odpowiedź na ten list
07.09.

Jesteś aniołem.

piw0 to moje paliwo
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
28.02.2025, 15:21  ✶  
Dziękuję za odpowiedź, jeżeli dowiem się czegoś więcej, będę was informowała na bieżąco.

Harpia

Nadane 06.09 w bardzo wczesnych godzinach porannych.

@Brenna Longbottom

there is mystery unfolding
Czarodziej
Let's start a fire
Ciemne włosy i niebieskie oczy. Wysoki, na oko 180 cm wzrostu. Młody, z gładko ogoloną twarzą i wiecznie znudzonym wyrazem twarzy. Uśmiech iście cwaniacki, sugerujący złośliwość.

Aidan Parkinson
04.03.2025, 11:29  ✶  
Londyn 5.09.1972

Longbottom,

powiedz że to nie jest Twoja sprawka, bo jak Twoja, to zamkną mnie w Azkabanie.

A

do listu dołączona była strona z czarownicy
smocze serce
ach, długo jeszcze poleżę
w szklanej wodzie, w sieci wodorostów
Ta dziwna pannica, która zawsze nawijała o latających gadach; rude loki, ciemne i bystre oczy. Mierzy 168 cm i zawsze nosi materiałową rękawiczkę na prawej dłoni.

Mona Rowle
06.03.2025, 15:45  ✶  
Wredne ptaszysko miało swój dziób umorusany w czekoladzie.
Bren,
smoki może i zioną ogniem, ale przynajmniej nie robią tego pasywno-agresywnie. Ludzie tutaj? Totalnie inna sprawa. Pani Adams już mnie uraczyła swoim goblińskim, ale jak zaczęłam jej odpowiadać w walijskim, to nagle sobie przypomniała angielski.

Lunch? Tak, błagam, daj znać tylko kiedy.

Mo

Ps. Dziękuję ślicznie za pyszne ciacho.
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
21.03.2025, 21:46  ✶  
Bren, to pewnie nie będzie dla Ciebie żadna nowość, że od lat przyjaźnię się z Bottem i w naszej ostatniej rozmowie przyznał mi się do kilku spraw, po których uznałem, że jest gotowy do wtajemniczenia go w istnienie Zakonu Feniksa. Ręczę za niego i za to, że możemy mu zaufać, ale czekam na jakieś zielone światło.

Jest jeszcze jedna osoba, o której myślałem. Od kilku miesięcy spotykam się z pewną dziewczyną, ale zdaję sobie sprawę z tego, że wtajemniczenie jej wymaga naszej rozmowy w cztery oczy. Nie zastałem Cię w domu, więc zostawiam Ci tę wiadomość. Bywaj zdrowa. Wygłaskałem wam psy bardziej niż wypadało, jak wam uciekną to pewnie siedzą w kurniku Bertiego.

Alek

Zostawione w Warowni w przeddzień Spalonej Nocy.

fear is the mind-killer.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
25.04.2025, 19:58  ✶  
07.09.1972

Może widziałaś, a może nie, ale Czarownica postarała się ostatnio o fenomenalną rozrywkę, to jest quizzy matrymonialne. Rozwiązywaliśmy je w Victorią i wyszło mi, że mój idealny mąż to Borgin. Powiedz proszę że też robiłaś!!

Atreus
hold me like a grudge
and what an ugly thing
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
25.04.2025, 20:10  ✶  
07.08.1972

Proszę nie bądź taka. Powinienem mieć pierwszeństwo za to że mi serce złamał!!!

Nie mówiąc o tym, że zawsze jest jeszcze Anthony, on by cię chętnie pewnie przyjął.

A powiedz mi - robiłaś dzisiejsze wydanie dlla panów?
hold me like a grudge
and what an ugly thing

Atreus Bulstrode
25.04.2025, 20:19  ✶  
07.09.1972

A byłem pewien ze Cynie.

W każdym razie, może nie widziałaś, ale ktoś was z czułością targetuje. Akurat mam pod ręką wycinek z wynkiem prezentującym wasze nazwisko, wiec nie dziekuj.
hold me like a grudge
and what an ugly thing

Atreus Bulstrode
25.04.2025, 20:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.04.2025, 20:59 przez Atreus Bulstrode.)  
08.09.1972

Co masz na mysli mówiąc 'sprzeczne sygnały'?

constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
25.05.2025, 23:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.05.2025, 23:47 przez Millie Moody.)  
2.09 list pozostawiony w pokoju Brenki w Księżycowym Stawie, więc żadnych suf.

Brenka! Pogadałam z nim i powiedział tak. Powiedział tak na kilka rzeczy, co było bardzo dziwne, bo nic nie piłam, to było dziwne, ale nie ważne bo PATRZ ZGODZIŁ SIĘ, żeby działać z nami. Nie żeby nie robił tego już wcześniej, ale cieszę się, że teraz jakoś tak mi lżej, że on wie o co chodzi. Liszek w sensie.

No i tutaj jest pytanie, bo ja w sumie nie wiem, on coś musi gdzieś komuś obiecać? Nie muszę pisać raportu z tego spotkania prawda (było strasznie żałosne słuchaj wkręciliśmy babkę w kowenie, że bieżemy ślub)? Teraz L jest w poza krajem ale jak wróci to może coś podpisywać. Albo może lepiej nie? Przyrzekać? Kurwa powiem Ci, że jestem mega podekscytowana, że udało mi się za pierwszym razem! Dzięki, że pozwoliłaś mi w ogóle z nim gadać i w ogóle.

Też nie wiem co o tym myślisz, ale miałam taką myśl, żeby może upamiętnić tych co odeszli w ten sposób, żeby im poświęcać jeden z gwiazdozbiorów w holu. Zrobiłabym obrys i wiesz, Thomas mógłby jebnąć jakieś runy, żeby nocą świeciły się te gwiazdy mocniej. Żeby tak jak gwiazdy oni też byli z nami, nad nami, patrzyli na nas, kibicowali nam. Myślisz że fajne, czy krypne? Dałabym Derwinowi wężownika, co myślisz?

Outcome sesji rekrutacyjnej
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

Strony (40): « Wstecz 1 … 35 36 37 38 39 40 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa