• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
Loverboy
'It gets better!!!'
stfu It got worse-
sława
II
krew
zdrajca krwi
genetyka
—
zawód
Brak
Ciemne długie i niesfornie wywijające się włosy, gęste brwi i szeroki uśmiech. Charles to wysoki na 188 centymetrów młody mężczyzna. Nie wyróżnia się imponującą muskulaturą, ale nie jest też chuderlawy. Do życia ma tyle samo dystansu, co do siebie, więc bardzo często można usłyszeć jak się śmieje. Ciemne oczy to zwierciadła jego duszy, a te już nie tak często wyrażają pozytywne emocje. Ubiera się luźno, stawia na swetry, golfy, czasami nawet bluzy czy mugolskie (!) trampki. Przy pierwszym spotkaniu często wydaje się czarujący, momentami szarmancki. Rodzice próbowali wyuczyć go bardziej wyrafinowanego akcentu, ale Charlie do dzisiaj nie pozbył się pozostałości dewońskiego zaciągania, co uwydatnia się w momentach ekscytacji i upojenia alkoholowego.

Julien Fitzpatrick
05.04.2023, 20:50  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.04.2023, 20:50 przez Julien Fitzpatrick.)  

Pomyśl sobie mieć pod opieką tyle kaszojadów, a połowie z nich wydaje się, że pozjadały wszystkie rozumy i, ze są najważniejsze na świecie, drugą połowę trzeba trzymać żeby nie spadły z ruchomych schodów. Zawsze się bałem, że się poślizgnę i stoczę jak będą się przesuwać, to był mój szczery lęk w pierwszych dwóch latach. Już pomijam fakt, że ktokolwiek, kto je zaprojektował musiał nienawidzić dzieci. Ilość razy kiedy chciało mi się sikać, a one przybijały na złe piętro, na gacie Merlina.

Widziałem tam już jednego ducha. W deszczu, nosił sukienkę. To nie był chyba Gryffindor, jakiś za młody. Chociaż kto wie, może każdy widzi Gryffindora tak, jak chce widzieć? To chyba twój przodek, ale wyglądacie wszyscy w tej rodzinie bardzo pięknie, więc założe się, że on też był hot. Ten, co ja go widziałem to okazał się mieć naprawdę zgrabne ręce, duchy chyba nie mogą takich mieć.

Na szczęście nie zależy mi na adopcji, jestem raczej fanem jednorazowych wycieczek. Z góry staram się to zaznaczać (zazwyczaj). 

Dzięki za komiks!! Jesteś najlepsza xx

I won't deny I've got in my mind now all the things we'd do
So I'll try to talk refined for fear that you find out how I'm imaginin' you
Obserwator
Nie możesz winić lustra za to, że odbicie ci się nie podoba.
krew
genetyka
zawód
Patrick ma ciemne włosy i ciemne oczy. Najczęściej na jego twarzy gości trzydniowy zarost. Jest wysoki, ale nie przesadnie (ok. 185 cm), raczej wysportowany. To ten typ, który rzadko można zobaczyć w garniturze, bo woli ubrania wygodne, które nie krępują jego ruchów. A poza tym garnitury wyróżniają się w tłumie a on lubi się z nim stapiać. Dużo się rusza. Chociaż w towarzystwie potrafi sporo mówić i często żartować, zdaje się, że równie dobrze odnajduje się w swoim własnym towarzystwie. Często można go zobaczyć szkicującego coś namiętnie. Wieczorami można go czasem spotkać w barach. Zawsze wtedy siedzi gdzieś w rogu.

Patrick Steward
10.04.2023, 18:45  ✶  
Na twoim biurku wylądował papierowy ptaszek. Liścik został przesłany na pomiętej, źle wyrwanej kartce. Na jej odwrocie widać było szkic z unoszącą się nad zarysem grobu postacią ducha z monoklem na oku i kołkiem wbitym w serce.

17.04.1972
Brenno,
sprawdziłem Hobbsów w mugolskim archiwum. Ich dom spłonął niecałe trzy miesiące po balu u de Berkeleya. Spłonęli państwo Hobbs, pradziad Hobbs, lokaj oraz dwie córki. Obie poniżej dwudziestego roku życia.
P. Steward
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
20.04.2023, 23:05  ✶  
Londyn 11.03.72

Brenna!

Jesteś najlepsza. Myślałam, że został stracony na zawsze, a to mój ulubiony płaszcz.

Pozdrawiam serdecznie, bo uratowałaś mój dzień,

Geraldine
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
04.05.2023, 12:29  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.05.2023, 12:29 przez Geraldine Greengrass-Yaxley.)  
Londyn 20.03.72

Brenna!

Umówiłam się na starcie szermiercze z Twoim bratem i udało mi się go pokonać! Nie nabijaj się tylko z niego za bardzo. Obiecałam mu, że wyślę do Ciebie ten list, żeby zrobić mu na złość.

Sparingi z Wami to przyjemność,

Geraldine
Pan Egzorcysta
here lies the abyss,
the well of all souls

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
kapłan kowenu | egzorcysta ministerstwa magii
ciemnobrązowe oczy; rozszczep tęczówki prawego oka (źrenica w kształcie dziurki od klucza); czarne włosy; przeciętny wzrost 173 cm; zimne dłonie; często ubrany cieplej niż sugeruje pogoda; okulary do czytania; srebrny łańcuszek z sygnetem na szyi (w oczku znajduje się zasuszony kwiat z rodzinnego ogrodu); niespieszny chód; cichy, nieco niewyraźny głos

Sebastian Macmillan
29.06.2023, 22:18  ✶  
Żyję, jeśli o to Ci chodzi, Brenno.
Chociaż moja noc również była pełna wrażeń.
Musiałem odprawić egzorcyzmy na Jamilu.

Tak, do kowenu trafił jeden z aurorów Ministerstwa Magii. Bulstrode... Atreus?
W każdym razie, trzyma się i jest pod opieką kapłanek.
Wywołał pośród nich pewne poruszenie.
Co tam się właściwie stało?

Z wyrazami szacunku,

Sebastian

odpowiedź na wiadomość

Pan Egzorcysta
here lies the abyss,
the well of all souls

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
kapłan kowenu | egzorcysta ministerstwa magii
ciemnobrązowe oczy; rozszczep tęczówki prawego oka (źrenica w kształcie dziurki od klucza); czarne włosy; przeciętny wzrost 173 cm; zimne dłonie; często ubrany cieplej niż sugeruje pogoda; okulary do czytania; srebrny łańcuszek z sygnetem na szyi (w oczku znajduje się zasuszony kwiat z rodzinnego ogrodu); niespieszny chód; cichy, nieco niewyraźny głos

Sebastian Macmillan
29.06.2023, 22:42  ✶  
Rozumiem.

Najwidoczniej wszyscy są w na tyle dużym szoku, że informacja o tych "rewelacjach" nie dotarła jeszcze do wszystkich z mojej familii. Będę musiał o to popytać.

Domyślam się, że bierzesz udział w działaniach porządkowych na miejscu? Gdybyście napotkali coś, co wymaga ekspertyzy kapłana lub kogoś obytego z duchami, to odezwij się. Postaram się przyspieszyć procedury po stronie kowenu.

Uważaj na siebie,

Sebastian

PS. Będę wyczekiwał najbliższej okazji na wyjście na kawę.

PPS. Preferuję herbatę.

odpowiedź na wiadomość

the kind one
don't confuse my kindness for weakness
krew
genetyka
zawód
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
30.06.2023, 09:38  ✶  
Mungo, 3 maja
Brenna
Jak mój ojciec wróci do domu, daj mi natychmiast znać. Rozumiem pracoholizm, ale nawet ja znalazłam chwilę czasu żeby się odezwać...

Dani

List dotarl 3 maja, dwie godziny po liście wysłanym do Mavelle.

let everything happen to you
beauty and terror
just keep going
no feeling is final
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
16.07.2023, 21:44  ✶  
Londyn 7.05.72

Brenn,

Amortencja sama w sobie powinna działać maksymalnie kilka dni. Wszystko zależy od dawki, jeśli była to mała ilość to powinny przejść jakoś po kilku godzinach. Nie wydaje mi się, żeby istniała wersja działająca bez zażywania kolejnych dawek. By efekt trwał musiałaby być podawana ciągle.

Jeśli chodzi o eliksiry, to zawsze służę Wam pomocą.

Buziaki,

Norka
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
16.07.2023, 21:52  ✶  
Londyn 12.05.72

Brenn,

Nie jestem już w szpitalu, także chętnie Was odwiedzę. Wsiadłabym na miotłę, ale trochę się cykam, że mogłoby to mi zaszkodzić, także kominek jest chyba najbezpieczniejszą opcją. Skoro mogę chodzić do szpitala, to mogę odwiedzić i Was. Mam nadzieję, że nie sprzedacie mnie u naszego szefa. Jeszcze stwierdzi, że skoro daję radę szlajać się w różnych miejscach, to mogę wrócić do pracy, chociaż w Mungu powiedzieli, że do końca miesiąca muszę się rehabilitować.

Daj znać kiedy dokładnie mam się pojawić.

Pozdrawiam,

Ruda
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
krew
genetyka
zawód
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
22.07.2023, 22:13  ✶  
Do Brenny został dostarczony jeden rysunek. Został on lekko... poprawiony. Wokół dorysowano serduszka i gwiazdki, a sam mężczyzna został przyozdobiony dziwnymi wąsami, kokradką we włosach i muszką pod szyją Z boku rysunku napisano: żartowałem, portret był idealny. Powodzenia, Pani Brygadzistko ♥

[Obrazek: klt4M5W.gif]
Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
- Spierdalaj. - odparł beznamiętnie Kocur i oddalił się z godnością.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (43): « Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 … 43 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa