• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Aktualizacje i rozliczenia Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować)

Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować)
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
27.12.2023, 16:35  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.12.2023, 16:41 przez Eutierria.)  

Prośby o poprawki

Masz czasami tak, że jakiś opis w karcie postaci cię drażni? Zrobiłeś literówkę, źle postawiłeś znak interpunkcyjny, jednak nie podoba ci się zastosowanie gdzieś pogrubienia... A może moderator dodał ci krzywo odznakę i pocisz się za każdym razem, kiedy wejdziesz na swój profil? W tym temacie możesz nam to zgłosić, a my to poprawimy. Oczywiście istnieje tu jedno, duże zastrzeżenie - możemy jako moderacja poprawić ci coś stylistycznie, ale sens opisów musi zostać zachowany, bo te rzeczy można poprawiać tylko przy okazji rozliczeń kwartalnych i zmian pierwszokwartałowych. Serduszko

Tyczy się to wszystkich postów blokowanych przez mistrzów gry i sprawdzających. Możesz też poprosić tu o uzupełnienie pola o przeszłości postaci, które znajduje się w kalendarzu.

there is mystery unfolding
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
29.12.2023, 22:40  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.12.2023, 22:52 przez Morgana le Fay.)  
Ahoj, proszę o usunięcie dodatkowego entera w poście z KP Erika między przewagą "Szermierka" i "Popularność" i usunięcie z opisu przewagi "Popularność" (V) w pierwszym zdaniu. Senkju ^^

adnotacja moderatora
Zmienione.

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Królowa Nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.

Victoria Lestrange
31.12.2023, 15:08  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.12.2023, 15:20 przez Morgana le Fay.)  
Hejka, wyłapałam trochę baboli w swojej KP :pray:

Literówki w przewagach i zawadach:
Kod:
[Przewaga="Popularność"]Nie jest celebrytką, ale nie jest też zdecydowanie osobą nieznaną, co potrafi dać w kość, zwłaszcza wtedy, kiedy wolałaby się wtopić w tłum i nie być zagadywana przez kogoś, kogo kojarzy jak przez mgłę, co uważa o pogodzie, albo co tam u Alexandra i Isabelli.[/Przewaga]

Kod:
[Przewaga="Tworzenie eliksirów i maści (II)"]Sztuki warzenia eliksirów uczyła się w domu pod okiem ojca – zawsze ją fascynowało, jak to wszystko się tworzy i jaką trzeba mieć precyzję. Obecnie eliksiry tworzy głównie dla własnych potrzeb.[/Przewaga]

Kod:
[Przewaga="Bogacz (II)"]Victoria mieszka w dużej posiadłości rodzinnej, na tyle dużej, że spokojnie mija się z innymi domownikami. Pochodzi też z wpływowej, wiekowej i zwyczajnie bogatej rodziny. Nigdy niczego jej w życiu nie brakowało, może prócz rodzicielskiej czułości.[/Przewaga]

Kod:
[Zawada="Lęk wysokości (II)"]Spoglądanie na ziemię z góry jest przerażające, tak samo jak wizja spadania z wysokości i ześlizgiwania się z miotły. Victoria absolutnie nie znosiła kursu latania na miotle, ta zresztą nie chciała jej słuchać, jakby wyczuwała jej strach.[/Zawada]

Kod:
[Zawada="Uparciuch (I)"]Victoria zawsze miała charakterek, a kiedy już coś sobie wymyśliła, to trudno było zmienić jej zdanie. Jest to też efekt relacji, jakie panowały w domu – kobieta po prostu nie znała innej drogi, widząc zacietrzewienie matki. Bardzo nie lubi, jeśli coś idzie nie po jej myśli, albo jeśli miałaby się przyznać do błędu. Bo przecież błędów nie popełnia – jest w końcu ideałem, który wymarzyła sobie jej matka.[/Zawada]

Kod:
[Zawada="Nerwica natręctw (I)"]Tak, jak Victoria miała być idealna, tak wszystko wokół też powinno takie być. Nierówno ułożona zastawa do stołu, zagięte rogi obrusa, nie daj Merlinie ośle uszy na kartach ksiąg. Nie mówiąc już o upapranym stanowisku pracy – Lestrange bardzo dba o zachowanie higieny i o to, by wszędzie wokół niej był porządek. A najlepiej, by jej otoczenie też tego przestrzegało.[/Zawada]

Literówka w nazwie zawady (prośba o dodanie tego myślnika ;_;) + podmiana jednego słowa w treści:
Kod:
[Zawada="Drobny lęk (I) – mrówki"]Victoria może nie panikuje na ich widok, ale na pewno się wzdryga i czuje nieswojo. W dzieciństwie śniło jej się, że została zamknięta w ciasnym pomieszczeniu, do którego weszły mrówki – i że ją oblazły (a także, że pakowały jej się do ust i oczu). I to właściwie podobnego scenariusza faktycznie się boi.[/Zawada]

adnotacja moderatora
Poprawione.
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
17.02.2024, 21:34  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.02.2024, 22:12 przez Morgana le Fay.)  
Nie znalazłam lepszego tematu...

Cóż, mam taką niezręczną literówkę w pochodzeniu postaci...

Proszę podmieńcie mi w pochodzeniu postaci "Idy" na "Millie".

adnotacja moderatora
Podmienione @Alastor Moody

fear is the mind-killer.
Nieoceniony Stażysta
god gives his silliest battles to his most tragic of clowns
zdezorientowane spojrzenie; ciemnobrązowe oczy; ciemnobrązowe włosy w wiecznym nieładzie; cienkie usta; przeciętny wzrost 174 cm; dobrze zbudowany, jednak wynika to raczej z diety i ciągłego latania z jednego zakątka szpitala św. Munga w drugi niźli intensywnym ćwiczeniom fizycznym; wada wymowy (jąkanie się) objawiające się w sytuacjach stresowych

Cameron Lupin
31.03.2024, 02:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2024, 16:09 przez Morrigan.)  
Zgodnie z tym zgłoszeniem proszę o usunięcie ostatniego punktu ze wskazówek dla MG w KP Camerona. Niech to info o klubach do jakich należy będzie tylko w głównym spisie Serduszko

adnotacja moderatora
Jako, że posiadasz postać z wiosny, z klubu należy wypisać się w sposób fabularny (np. listownie), a następnie usunąć wzmiankę z KP przy następnym rozliczeniu kwartalnym Serduszko @Cameron Lupin
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.
Mierzący 183 cm wzrostu, mężczyzna o ciemnych, acz wyraźnie posiwiałych włosach. Posiadacz oczu o kolorze brązowym, w których czasem da się dostrzec nieco zieleni. Robert jest zawsze gładko ogolony. Zadbany. Ubrany adekwatnie do sytuacji.

Robert Mulciber
29.05.2024, 22:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.05.2024, 22:55 przez Morrigan.)  
Do usunięcia imię poprzedniej żony Roberta - klik.

obecna wersja

Kod:
Wiosną, nie uległy poprawie stosunki, jakie łączyły Roberta ze świeżo poślubioną małżonką. Henriettą. Układ ten funkcjonował średnio. Kobiecie dość szybko opadły klapki z oczu. Coraz lepiej rozumiała to, z kim przyszło jej się związać. Mimo tych "drobnych" problemów, przy okazji jednej z umówionych wizyt lekarskich, para dowiedziała się o ciąży kobiety. Cel więc został osiągnięty? Nawet jeśli, to tylko na krótką chwilę. Kolejne tygodnie oraz odkryte informacje sprawiły, że Henrietta uciekła do Francji. Konieczne stało się sprowadzenie jej na powrót do domu. To też Robert uczynił z pomocą swojego brata. Niestety - siłą.

wersja poprawna

Kod:
Wiosną, nie uległy poprawie stosunki, jakie łączyły Roberta ze świeżo poślubioną małżonką. Układ ten funkcjonował średnio. Kobiecie dość szybko opadły klapki z oczu. Coraz lepiej rozumiała to, z kim przyszło jej się związać. Mimo tych "drobnych" problemów, przy okazji jednej z umówionych wizyt lekarskich, para dowiedziała się o ciąży kobiety. Cel więc został osiągnięty? Nawet jeśli, to tylko na krótką chwilę. Kolejne tygodnie oraz odkryte informacje sprawiły, że uciekła do Francji. Konieczne stało się sprowadzenie jej na powrót do domu. To też Robert uczynił z pomocą swojego brata. Niestety - siłą.

adnotacja moderatora
Poprawione Serduszko @Robert Mulciber
en vrac
The cold never bothered me anyway...
Przeciętnego wzrostu szatyn (177), o jasnobrązowych oczach. Na jego twarzy często maluje się znudzenie, zmieszane ze stanami zamyślenia. Zdaje się poruszać jakby niechlujnie, a mówić nerwowo, miejscami zbyt szybko, jakby usta nie nadążały za tym co ma w głowie. Niekiedy ma się wrażenie, że roztacza dookoła siebie aurę chłodu.

Timothy Fletcher
31.05.2024, 14:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.08.2024, 11:14 przez Morrigan.)  
Dzień dobry, przeglądając kartę swojego szaraka zauważyłam, że mam źle wpisaną wagę przewagi Renowacja. Jest I, a powinno być II.

adnotacja moderatora
Kontakt na PW. Sprawa już wyjaśniona i zakończona Serduszko
Pan z Ministerstwa Magii
Tak zawsze genialny
Idealny muszę być
Mierzy 176 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest postawnej budowy, ani gruby, ani chudy. Włosy ma ciemnobrązowe, podobnie jak oczy, tylko te z kolei o nieco jaśniejszych tonach. Zwykle chodzi dumnie wyprostowany, z lekko uniesionym podbródkiem. Gestykulacja i dykcja typowa dla arystokraty. Wraz z początkiem lata zamienił brodę na rzecz gustownego wąsa.

Augustus Rookwood
06.07.2024, 23:36  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.07.2024, 22:11 przez Morrigan.)  
Chciałabym podmienić cały wpis o WIOŚNIE 1972 w kalendarium Augustusa na to:

Kod:
[h1]Wiosna 1972[/h1]
[Kalendarz]
[h4]dokonania fabularne[/h4]
Choć to nie jest wybitne dokonanie, a raczej akt porażki - pod koniec kwietnia Augustus miał okazję być nieszczęśnikiem, który trafił na magiczny szampon, który wyrastał [b]kaktusa na głowie[/b] używającej go osoby. Od uciążliwego wypadku uwolnił go Ojciec, aczkolwiek Vespera obiecała Augustusowi, że nie omieszka o tym opowiedzieć pozostałym domownikom Posiadłości Rookwoodów (zapewne oprócz Voldemorta i dziadunia Josepha). Informacja ta miała nie wyjść poza ramy domu i najwyraźniej tak pozostało.
Młody Rookwood oficjalnie [b]nie uczestniczył w atakach na Beltane[/b], gdyż właśnie w tym dniu przypadała rocznica jego ślubu i był na kilkudniowym wyjeździe z małżonką za granicą. Po powrocie z wyjazdu usłużnie [b]pracował w Ministerstwie Magii[/b] na tym samym stanowisku - jako antropolog. Okazał się niezwykle przydatny po atakach Śmierciożerców, ale nie wydawał się zanadto zafascynowany oględzinami zwłok. Stało się to dla niego rutyną.
W miesiącu maju [b]odnowił znajomość[/b] z dawną znajomą z czasów szkolnych - Aveliną Paxton. Choć pragnął aby prowadzić z nią interesy (dosyć często spożywa eliksiry uspakajające oraz usypiające), to jednak nie mógł powstrzymać uczuć, które od dawna do niej żywił. Znajomość ta, chociaż burzliwa, jeszcze nie miała okazji wywrócić jego życia do góry nogami, choć ewidentnie zaczęła ku temu zmierzać.
Choć wątek jest w trakcie pisania, Augustus prawdopodobnie wygrał drobny pojedynek z Danielle Longbottom na zaklęcia i będzie miał okazję pomóc Avelinie w trakcie zdejmowania beltanowej klątwy poprzez zrobienie świeczek.

[h4]
[align=right]postępy[/align]
[/h4]
Za wiele nie udało się osiągnąć postaci wiosną 1972 roku, gdyż pojawiła się na forum w trakcie trwania/po Beltane. Zmiany zapewne pojawią się latem 1972 roku, ponieważ Augustus zaczyna odczuwać potrzebę zmiany stanowiska pracy by być przydatniejszym Śmierciożercą, ale też by realizować się jako czarodziej.

[Rozgrywki]
[Sesja data="28 kwietnia 1972" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1552&pid=14588#pid14588"][b]SUMA PRZYPADKÓW: Tu mi kaktus wyrośnie[/b] • W trakcie zażywania kąpieli wyrósł mi kaktus na głowie. W przypływie złości krzyknąłem, podniesionym magicznie głosem na Vess, by tu przyszła, gdyż byłem pewien, że to jej sprawka. Na moje nieszczęście, nie przyszła do mojej łazienki jedynie Vespera, ale również Ojciec i brat. Poprosiłem Ojca o pozbycie się delikwenta z mojej głowie, zaś siostrę o zachowanie powagi, gdyż miała ze mnie niezły ubaw.
[size=x-small]STARRING: VESPERA ROOKWOOD, CHESTER ROOKWOOD, ULYSSES ROOKWOOD[/size][/Sesja]
[Sesja data="4 maja 1972, po 8:30, tuż przed otwarciem sklepu" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1529&pid=14340#pid14340"][b]Odnowienie kontaktów[/b] • Odwiedziłem Avelinę Paxton w jej pracy, w aptece pod nazwą Eliksiry Ravena w celu odnowienia znajomości oraz wznowienia biznesu z czasów naszej nauki w Hogwarcie. Okazało się, że dziewczę nic się przez te lata nie zmieniło. Dalej ma ostre pazury. Jedna różnica to taka, że odkryłem napaść na nią przez wampira, czego postanowiła nie zgłaszać odpowiednim służbom.
[size=x-small]STARRING: AVELINA PAXTON[/size][/Sesja]
[Sesja data="4 maja 1972, po pracy" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1533&pid=14429#pid14429"][b]Pierwsze zamówienie, pierwszy spór[/b] • Złożyłem zamówienie u Aveliny Paxton na eliksiry nasenne oraz uspokajające. Przy okazji dowiedziałem się, że jest niedojrzałą i niewdzięczną dziewczynką. Do zapamiętania: preferuje bym był dla niej dupkiem.
[Sesja data="8 maja 1972, w przerwie od pracy" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1560"][b]Odetchnięcie dymem[/b] • Porozmawiałem z Lycoris o wszystkim i o niczym. Lekka pogadanka dla sportu oraz dla przebudzenia umysłu w krótkiej przerwie na papierosa.
[size=x-small]STARRING: LYCORIS BLACK[/size][/Sesja]
[Sesja data="10 maja 1972" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1594&pid=15431#pid15431"][b]Skorpiony wolą dupków[/b] • Przybyłem do Eliksirów Ravena aby odebrać swoje zamówienie od Aveliny Paxton. Choć starałem się być dupkiem, którego pragnęła widzieć, to nasze spotkanie zakończyło się pośrednim wyznaniem uczuć. Miała się odezwać listownie, czy chce dalszej współpracy.
[Sesja data="15 maja 1972, wczesny ranek" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=2324&pid=25768#pid25768"][b]SŁOŃCE I KSIĘŻYC: Targowisko za magicznymi drzwiami[/b] • Miałem towarzyszyć Ojcu w zakupach w sklepie Lovegoodów. Niestety, nie zdążyliśmy namierzyć magicznego przejścia do tego  miejsca, z racji tego że miałem okazję wpaść w atak paniki przez świnie w pobliżu. Byłem tak zaaferowany potencjalnym atakiem świń, że nie dostrzegłem bezgłowego ducha, który przez nasz przemknął, ale miałem czuć jego chłód do końca dnia.
[size=x-small]STARRING: CHESTER ROOKWOOD[/size][/Sesja]
[Sesja data="15 maja 1972, wieczór" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1642&pid=15712#pid15712"][b]Na ratunek Avelinie[/b] • Otrzymałem niepokojący list od Aveliny, że jest zakochana w kimś, do kogo tak naprawdę nic nie czuje. Przybyłem i stwierdziłem, że to prawdopodobnie klątwa. Postanowiłem przy niej być, póki się jej nie pozbędziemy.
[Sesja data="15 maja 1972, późny wieczór" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1680&pid=16188#pid16188"][b]Zdejmowanie klątwy[/b] • Danielle przybyła w Aveliny w odpowiedzi na nasz list. Niestety, źle zrozumiała moje pobudki i wyklarowała się między nami drobna sprzeczka. Na szczęście - udało się zdjąć z Aveliny klątwę; na nieszczęście - zostałem wyproszony zaraz po odczynieniu.
[size=x-small]STARRING: AVELINA PAXTON, DANIELLE LONGBOTTOM[/size][/Sesja]
[Sesja data="23 maja 1972" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=2094&pid=22459#pid22459"][b]Polowanie na widma - wątek dodatkowy[/b] • Odwiedził mnie w Biurze Koronera Atreus, który przyszedł po raport dwójki denatów znalezionych na polu. Zafascynowały mnie zwłoki Thomasa i Marthy.
[size=x-small]STARRING: ATREUS BULSTRODE[/size][/Sesja]
[/Rozgrywki]
[/Kalendarz]

Tu zawarłam na czerwono informacje - co dodałam, a co edytowałam.

adnotacja moderatora
Edytowałam! Serduszko Jak coś, to na przyszłość możesz wrzucić tutaj same wpisy sesji, które potrzebujesz sobie dokleić, to żaden problem Słodziutki @Augustus Rookwood
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
09.09.2024, 23:55  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2024, 20:58 przez Morrigan.)  
Podmianka krótkiego opisu kwartału wiosennego. Chętnie przyjmę wypunktowaną wersję na priva, żeby ją sobie zachomikować w bezpiecznym miejscu. Jeśli się da, to proszę o zachowanie kodu zawartego w opisie, żeby było bardziej aesthetic :v Tym razem nie dałem suwaczka

Kod:
[mg]W przypadku Erika wiosna 1972 roku okazała się okresem wyjątkowo obfitym we wszelkiego rodzaju wydarzenia towarzyskie. Nie tylko miał okazję wspomóc krewnych w organizacji balu charytatywnego, ale także asystował swojej najlepszej przyjaciółce w finałowych etapach otwarcia klubokawiarni ''Nora Nory''. Oprócz tego Longbottom zaznaczył swoją pozycję w towarzystwie, zjawiając się na obchodach wiosennych sabatów czy chociażby pogrzebie Simone Malfoy.

Oprócz tego Longbottom stale angażował się w swoje obowiązki służbowe (wezwanie do znalezienia martwej kobiety z rodu Weasleyów, planowanie działań Brygady Uderzeniowej na Beltane) oraz aktywną współpracę z Zakonem Feniksa (wyprawa do wioski Czyściduch, zebrania). W wolnych chwilach mężczyzna skupiał się na dbaniu o relacje ze swoimi najbliższymi oraz pracy nad swoimi magicznymi i niemagicznymi umiejętnościami poprzez różnorodne treningi.[/mg]

adnotacja moderatora
Wrzucone bez dodatkowego kodu Serduszko @Erik Longbottom

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Pan z Ministerstwa Magii
Tak zawsze genialny
Idealny muszę być
Mierzy 176 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest postawnej budowy, ani gruby, ani chudy. Włosy ma ciemnobrązowe, podobnie jak oczy, tylko te z kolei o nieco jaśniejszych tonach. Zwykle chodzi dumnie wyprostowany, z lekko uniesionym podbródkiem. Gestykulacja i dykcja typowa dla arystokraty. Wraz z początkiem lata zamienił brodę na rzecz gustownego wąsa.

Augustus Rookwood
25.09.2024, 21:34  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2024, 23:56 przez Morrigan.)  
Nie wiem, czy to odpowiedni adres, ale chciałam prosić o usunięcie tego wątku: link.

adnotacja moderatora
Nie ten adres, ale przeniosłam do usuniętych sesji Serduszko Następnym razem napisz po prostu w kontakcie Słodziutki @Augustus Rookwood
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa