• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Kruk Astorii Avery

Kruk Astorii Avery
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
24.06.2026, 20:18  ✶  
14.10.1972 Little Hangleton

Najdroższa Sceptyczko,

byłbym wręcz zawiedziony, gdyby kilka pytań o naturę świata i ambicji przegrało w twojej głowie z codziennymi troskami. Nie martwi mnie to, że wciąż masz wątpliwości. Martwiłoby mnie raczej, gdybyś nie miała ich wcale. Odpowiem na tyle pytań, na ile mogę odpowiedzieć. Nie obiecuję jednak, że każda z nich przypadnie Tobie do gustu.

Jeżeli jednak po drodze dojdziesz do wniosku, że lepiej pozostać na widowni, nikt nie będzie cię ścigał. Świat pełen jest ludzi, którzy wolą obserwować cudze historie niżeli pisać własne.

Do zobaczenia po właściwej stronie kurtyny,
Louvain
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
06.08.2026, 23:40  ✶  
15.10.1972
Ma chère,

dziękuję ci za te miłe słowa. Zawsze dobrze usłyszeć od kogoś, kto zna się na rzeczy, odrobinę pochwały.
Przyznam, że twoja propozycja nieco mnie zaskoczyła, głównie dlatego, że nie spodziewałam się po tobie podjęcia się pracy na straganie wystawianym z okazji sabatu. Nie, kiedy w aktualnych czasach sabaty wydają się jednymi z bardziej niebezpiecznych dni w kalendarzu. Niemniej jednak, z chęcią przyjmę twoją propozycję i namaluję kilka ikon. Co prawda nie jestem przesadnie obeznana z kanonem angielskich świętych, więc chętnie przyjmę twoje sugestie, jeśli istnieje jakiś, na którego powinnam zwrócić szczególną uwagę.

Ściskam,
Lyssa
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
07.08.2026, 00:51  ✶  
15.10.1972
Ma chère,

Niewątpliwie zapoznam się z nadesłanym przez ciebie egzemplarzem. Możesz być też pewna, że za portret Matki zabiorę się w pierwszej kolejności, skoro na nim zależy ci najbardziej.
Bardzo chętnie też spotkam się z tobą w najbliższym czasie. Myślę, że wygodnie będzie, jeśli to ty zaproponujesz najbardziej pasującą ci datę, by umówić spotkanie.

Je t'embrasse,
Lyssa

la douleur exquise
Or was he fated from the start
to live for just one fleeting instant,
within the purlieus of your heart.
edytka rokłudowa
I'll hide behind a smile
and

understanding eyes
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
amnezjatorka
Niebiesko-zielone oczy Edith, przydymione trochę niedbałym, ciemno-szarym makijażem są przeważnie neutralne — czasem tylko na ułamek sekundy skrzą niejednoznacznie, zupełnie jakby ich właścicielka planowała coś niedobrego. Włosy, nie potrafiąc zdecydować pomiędzy prostą taflą, a burzą loków, okalają bladą twarz niesfornie, zakrywając czoło i lekko odstające uszy. Przeważnie spływają swobodnie w dół pleców, nieskrepowane skomplikowanymi upięciami czy tysiącem wsuwek, bo kto miałby do tego cierpliwość. 170 cm wzrostu, normalnej budowy. Chód Rookwood jest zupełnie zwyczajny, chociaż z ust niemiłych ciotek i plotkujących matron, nie raz słyszała, że brakuje jej gracji oraz powabu typowego dla panien z czystokriwstych rodzin — nadrabia to jednak drogimi, dobrze skrojonymi i modnymi szatami w kolorach głębokiej zieleni, czerwieni oraz czerni. Jest blada, ktoś mógłby powiedzieć, że chorobliwie blada, ale nawet długie godziny w słońcu nie są w stanie zmienić kolorytu jej cery. Z drugiej strony może to i dobrze, bo dzięki temu jej twarz nieoświadcza rumieńcy, piegów czy najdrobniejszych pieprzyków. Długie palce i dłonie zdobią misterne pierścienie oraz srebrne bransolety, które brzęczą z każdym jej ruchem. Pachnie świeżo i dość przyjemnie; świeżym praniem oraz soczystymi owocami, chociaż gdzieś w tle można poczuć również zapach dymu papierosowego.

Edith Rookwood
11.08.2026, 00:54  ✶  
List był cały pognieciony, a w miejscach kropek widniały przebite piórem dziury.

03.10.1972

Ukochana Stori,

Dziękuje za informację.

Z góry, chciałam przeprosić za słowa, które mogą paść w tym liście, ale jego zachowanie po prostu przechodzi LUDZKIE POJĘCIE.

Przy okazji, chciałam zaprosić Cię na pogrzeb Matthew, który odbędzie się, zaraz po tym, jak go złapię i własnoręcznie uduszę, bo na Merlina, ani prośby, ani groźby na tego chłopaka nie działają…

Być może powinnam porozmawiać z tą małą wywłoką całą panną Lovegood i wybić jej te amory z głowy? Jak myślisz, warto? A może zamknę go w lochu i po prostu wypuszczę w dniu jego własnego ślubu.

Jutro porozmawiam z wujem, bo Matthew aż zanadto śpieszy się do małżeństwa i chyba powinniśmy mu szukać żony. Nawet sobie nie wyobrażasz, jak strasznie jestem na niego wściekła.

Jeśli znów zostaniesz naocznym świadkiem tych jego wygłupów, nie krępuj się i śmiało go przeklnij. Może jakieś wyjątkowo nieprzyjemne zaklęcie wybije mu te pannę z głowy.

Twoja Edith

charm me. FURIOUSLY.
[Obrazek: 7a90f11105af48eb0dfbf06ddd0ce3052d8869b1.jpg]
torment me. IN DETAIL.
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
11.08.2026, 09:50  ✶  
16.10.1972

Astorio,

możemy się spotkać jutro po południu? Chciałbym porozmawiać. W herbaciarni na Horyzontalnej nie ma z reguły dużo osób, zapewni nam przestrzeń.

Rodolphus
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
24.08.2026, 18:41  ✶  

16.10.72 Londyn

Urocza hipokrytko, 

najwyraźniej szczerość okazała się zbyt wymagającą formą współpracy, więc tym razem ograniczę się do zadania, przy którym znacznie łatwiej będzie określić, czego od ciebie oczekuję. Potrzebuję zestawu zaczarowanych obrazów które staną na ekspozycji na zbliżającym się wydarzeniu. Dzieła takie po których u oglądających pojawią się silne emocje zgodne z prawomyślnością naszych wspólnych racji jako wysokich rodów i przeciwników mugolactwa. Nie musi ich być wiele, najważniejsze, żeby były skuteczne. 

Interesują mnie przede wszystkim kompozycje budujące poczucie dumy z czystokrwistego dziedzictwa. Obrazy powinny sugerować, że czystość krwi jest nie tylko przywilejem, lecz także wartością, której należy strzec. Druga część zestawu powinna wywoływać przeciwne skojarzenia wobec czarodziejów mugolskiego pochodzenia. Niech tworzą atmosferę budującą dyskomfort, nieufność i poczucie obcości wobec brudnej krwi. Tak odpowiednio natchniony widz będzie bardziej skłonny do wspierania odpowiedniej strony. 

Wierzę, że masz na stanie coś odpowiedniego, a nawet jeśli nie, znasz odpowiednich artystów, którzy będą w stanie coś takiego wykonać. Z miłą chęcią wesprę twórców, którzy mają serce po właściwej stronie.

Liczę, że tym razem pozytywnie mnie zaskoczysz,
Louvain
Biznesmen - Uzdrowiciel
Rób, co możesz, w miejscu, jakim jesteś i z tym, co masz.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Uzdrowiciel i jednocześnie biznesmen. Mierzy 183cm wzrostu. Jego brązowe oczy często ukazują spokój i opanowanie. Włosy ciemnobrązowe, zaczynają być pokryte pasmami siwych kosmyków przy uszach. Charakterystyczna w jego wyglądzie, jest okrągła broda, zawsze krótko przystrzyżona. Ubiera się elegancko, jak przystało na czarodzieja z bogatego rodu, dziedzica a także wysoko postawionego urzędnika w Ministerstwie Magii.

Laurence Lestrange
06.09.2026, 11:56  ✶  
Odpowiedź na ten list została dostarczona kilka godzin później.

Dolina Godryka, 25 października 1972r.

Droga Astorio,

Bardzo mnie cieszy Twój list, że ze zdrowiem jest w porządku i Twoja rodzina również nie ucierpiała w ostatnich atakach.

Szczęście w nieszczęściu, ostatnie zdarzenia jakie miały miejsce, wydarzyły się podczas mojej nieobecności w kraju. Zapewniam Cię, że ja i mój syn jesteśmy zdrowi i wspomniane nieszczęścia nas nie dotknęły.
Staram się nie przepracowywać i odpoczywam, kiedy tylko mogę.

Doceniam, że starałaś się wykonać dla mnie lampion, o który prosiłem i mimo prób, nie gniewam się, że nie udało Ci się go wykonać. Zgaduję, że to nie łatwa sztuka, w porównaniu do malowania obrazów.

Bardzo chętnie skorzystałbym z zaproszenia na herbatę. Po Samhain, mam nadzieję, że będzie już spokojniej i moglibyśmy się spotkać.

Z pozdrowieniami,
Laurence Lestrange

@Astoria Avery
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa