• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Wendelina - sowa Bellatrix Black

Wendelina - sowa Bellatrix Black
a victim of circumstances
the nature of our people
achieves definition in conflict

rozbiegane spojrzenie; niebiesko-szare oczy; blond włosy w odcieniu dojrzewającej pszenicy; zmienne rysy twarzy, które mogą ulegać subtelnym zmianom przez częste transformacje wyglądu przy pomocy metamorfomagii; całkiem słuszny wzrost 183 cm; srebrny łańcuszek z krukiem na szyi; wahadełko hipnotyzerskie z ametystem w kieszeni; czysty głos

Rabastan Lestrange
01.12.2023, 00:42  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.12.2023, 01:14 przez Rabastan Lestrange.)  

—10/05/1972—

Najdroższa belle,

czuję się w obowiązku poinformować cię o moim niespodziewanym awansie pośród naszych najdroższych przyjaciół, którzy niestety nie są zbyt mile widziani w stolicy. Przed zaledwie kilkoma dniami zostałem zaproszony na drobne spotkanie. Należało doprowadzić do porządku kogoś z naszych szeregów. Kogoś, kto według doniesień naszych starszych stażem znajomków, działał wbrew zaleceniom...

Nie miałem bladego pojęcia, że przyjdzie mi się spotkać z naszym liderem! Teraz doskonale rozumiem to o czym wspominałaś w swoich opowieściach. Jest... szczególny. Inni niż wszyscy. Jego obecność dosłownie sprawia, że powietrze zostaje wyssane z pomieszczenia w którym przebywa. Jest też bezpośredni w tym, co robi. Nie interesują go gierki panujące pomiędzy naszymi przyjaciółmi. Od razu przechodzi do rzeczy, nie chce kryć się w cieniu.

Dotychczas myślałem, że nasze ksywki służą anonimowości, jednak teraz widzę, jak ważna będzie lojalność w naszej grupie. Ten kto sprzeciwia się liderowi, będzie musiał się martwić o to, aby jego tożsamość pozostała tajemnicą. Wyobrażasz sobie, że sprawa dotyczyła Pardusa? Lider wspominał też o jego wuju, który również operuje w naszych szeregach. Co jednak wzbudziło moje największe zainteresowanie to fakt, że Robert Mulciber został wspomniany z imienia i nazwisko! Mulciberowie to potężne, znane nazwisko. Czyż nie robili kiedyś kariery w jednym z departamentów Ministerstwa Magii? Na pewno znasz tamtejsze plotki lepiej ode mnie.

Z najlepszymi życzeniami,

Rabastan

PS. Oczekuję specjalnego zadania od lidera. Możliwe, że w nadchodzących tygodniach będę potrzebował twego wsparcia. To nie może się nie udać.
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
04.12.2023, 23:58  ✶  
6 lipca 1972
ty + ja + parkiet w klubie na Horyzontalnej + wieczór 8 lipca = ♥

[Obrazek: klt4M5W.gif]
Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
- Spierdalaj. - odparł beznamiętnie Kocur i oddalił się z godnością.
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
08.12.2023, 09:39  ✶  
Londyn 21.06.1972

Najdroższa Trix,

miałaś pełne prawo poczuć się urażona, nie powinienem był nigdy wypowiedzieć tych słów. Spotkajmy się jutro u mnie. Pragnę Cię nie tylko należycie przeprosić, ale i poruszyć ważną dla mnie sprawę.

RL
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
09.01.2024, 12:11  ✶  
Londyn 15.06.1972

Trix,

wybacz że wcześniej nie odpowiedziałem na Twój list. Zostałem wysłany poza Londyn w pewnej sprawie, która wytrąciła mnie z codziennego rytmu. Wyobraź sobie, że dwa dni temu spotkałem kobietę zaklętą w kamień i dziwną pół-olbrzymkę, która próbowała jej pomóc. Nie wspomnę już o tym, że zmuszono mnie do wejścia do lasu, wiesz jak ich nie lubię. Twoja korespondencja wpadła między Proroka a inne listy, gdybym wiedział że napisałaś, odpowiedziałbym od razu, przepraszam.

Dziękuję że się ze mną tym podzieliłaś, będę brał to pod uwagę przy współpracy. Mam nadzieję, że i tę sprawę zachowasz dla siebie i nie będziesz już więcej się narażać. Martwię się o Twoje bezpieczeństwo, Trix, nie chciałbym żeby Ci się coś stało, nie wiem co bym bez Ciebie zrobił.

RL
evil twink
Sup ladies? My name's Slim Shady
I'm the lead singer of Kromlech
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
17.02.2024, 14:49  ✶  
Słodka kuzynko,
potrzebuję Twojej pomocy przy wypełnieniu woli naszego mistrza. Proszę, złóż wizytę państwu Harris i wykorzystaj swoje talenty by dowiedzieć się jak najwięcej o naszej byłej koleżance. Dobierz sobie kogoś do pomocy, według własnego uznania.

jeśli uznasz to za konieczne zabij,

Lou

list spłonął zaraz po przeczytaniu
evil twink
Sup ladies? My name's Slim Shady
I'm the lead singer of Kromlech
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
20.03.2024, 08:39  ✶  
Najsłodsza kuzynko,
wiedziałem że sobie poradzisz, ani przez chwilę w Ciebie nie wątpiłem. W tym miejscu chciałbym Cie prosić o kolejną przysługę tym razem nieco bardziej prywatną. Potrzebuję nałożyć na pewien przedmiot klątwę, bądź przynajmniej bardzo silny urok. Wiem, że masz do tego znakomite predyspozycje, poza tym ufam Ci bezgranicznie. Jeśli nie byłby to dla Ciebie zbyt wielki kłopot, spotkajmy się w rezydencji Lestrange.

bardzo dziękuję za wszystkie Twoje starania,

Twoj Louvain
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
20.05.2024, 18:33  ✶  
Londyn, 05.07.1972

[Obrazek: komcEsB.png]

Więcej informacji o wydarzeniu wkrótce  Słodziutki

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
21.07.2024, 18:34  ✶  
Głębina, 2 lipca 1972

Szanowani Pani,
Nie ukrywam jednak, że pierwszy tydzień lipca może być ciężki, aby takie spotkanie miało miejsce. Powiedzmy, że pewne sprawy się skomplikowały i ucierpał na tym mój grafik.
Nie mówię jednak nie dla takiego spotkania, a ewentualna data może mi pomóc podjąć decyzję.

Z wyrazami szacunku,
V.

List spłonął po przeczytaniu.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
a victim of circumstances
the nature of our people
achieves definition in conflict

rozbiegane spojrzenie; niebiesko-szare oczy; blond włosy w odcieniu dojrzewającej pszenicy; zmienne rysy twarzy, które mogą ulegać subtelnym zmianom przez częste transformacje wyglądu przy pomocy metamorfomagii; całkiem słuszny wzrost 183 cm; srebrny łańcuszek z krukiem na szyi; wahadełko hipnotyzerskie z ametystem w kieszeni; czysty głos

Rabastan Lestrange
28.07.2024, 23:36  ✶  

—05/08/1972—

Belle,

mam nadzieję, że twoje czarne jak heban serce zabije wolniej na wieść, że czuję się bardzo zawiedziony tym, że nie udało nam się spotkać na tegorocznym Lammas. Jesteś jedną z niewielu osób, które mogły mi umilić ten wielki dzień, a z nikim nie czułbym się tak pewnie, jak z tobą.

Widać, że ten cały kowen cienko przędzie po tym, jak dostali po tyłkach w Beltane i Lithę. Wychodzi na to, że w tej całej nieudolności potykają się już o własne nogi. Jakby tego było mało, wszędzie kręciły się jakieś dzieci ze szkolnego kółka muzycznego. Nie miałem pojęcia, że Hogwart tak bardzo zszedł na psy, że wysyła dzieci w formie grajków. Dzięki niech będą Merlinowi, że chociaż wypuścili ich na scenę na samym początku przed tym całym cyrkiem, który zjechał się do miasta.

W każdym razie... Wprawdzie jestem wielce niepocieszony tym, że nie dotrzymałaś mi towarzystwa w tym okropnym słonecznym dniu, tak ja o tobie nie zapomniałem. Nie do końca wiem, co ty tam właściwie robisz w tym całym Pogotowiu Ratunkowym, ale stawiam, że nie zawsze siedzisz w biurze, zajadając pączki, jak ci wszyscy Brygadziści z dowcipów, więc mam nadzieję, że ten niepozorny zestaw ci się przyda.

Według mojego ojca to Eliksir chroniący przed ogniem, który niweluje zawczasu wszelkie obrażenia, jakie może wyrządzić ci ogień. Aż dziwne, że można było to sobie tak po prostu wylosować, na tym pożal się Merlinowi kiermaszu. Oby to nie była podróbka. Może przyda ci się podczas jednej z ciężkich interwencji? A może zachowasz na coś bardziej ''bombowego'' z naszymi znajomymi? Ten wybór pozostawiam tobie, ale mam nadzieję, że nie wzgardzisz prezentem.

Do następnego razu,

Rabastan
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
06.08.2024, 21:01  ✶  
Nie mówię, że miałoby to zwlekać. Dzisiaj, wieczór?
V

List spłonął po przeczytaniu

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki