07-17-2023, 07:15 PM ✶
Lato nałożyło się na lato
Pomyśl o wakacjach i przypomnij sobie jeden zapach...
Oto nadchodzi lato, najcieplejsza pora roku. Nie przepuśćcie okazji do zanurzenia się w jego urokach. Patrzcie, jak słońce na niebie błyszczy, rozsiewając złociste promienie. Niech ten blask obudzi w was radość i zachwyt, gdy przemierzacie brzegi jezior, rzek i stawów. Ubierzcie się w luźniejsze stroje. Wytężcie słuch, gdy szelest drzew i liści przywołuje na myśl piękno wierszy romantycznych. Przenikajcie w głąb natury. Chodźcie, idźmy nad wodę i korzystajmy z blasku letniego słońca. Dołączcie do nas, odkrywajcie magię lata i twórzcie własne opowieści w drugim kwartale tego roku, który szczęśliwie nałożył się również na to lato rzeczywiste.
Prezentuję wam zbiór krótkich zadań i zabaw, fabularnych i nie, które mają zachęcić was do wplecenia w wasze sesje, profile i przemyślenia klimatu lata. Za każde wykonane zadanie postać otrzyma bon na loterię, która odbędzie się fabularnie podczas kiermaszu z okazji Lammas. Każdy bon jest zwycięski - nagrody w loteryjnym kole są różne, ale wszystkie mają wartość mechaniczną - nie ma tam śmiesznych peruk i innych zapychaczy.
Udział możecie wziąć wszystkimi postaciami, również postaciami drugoplanowymi, jednakże z powodu braku możliwości umieszczenia przedmiotów w waszym ekwipunku, musicie przekazać wylosowane przedmioty postaci z kartą rozwoju (nie może to być wasza postać). Zgłoszenie wykonania zadania należy wysłać w tym temacie we wskazanej formie. Moderatorzy będą sprawdzali ich poprawność i dodawali na dole adnotację, że zadanie zostało zaliczone. Zalinkowanie posta z taką adnotacją w temacie z loterią umożliwi wam zakręcenie kołem.
Wszelkie pytania kierujcie bezpośrednio do mnie.
♦ Moodboard
To zadanie polega na wykonaniu wakacyjnego moodboardu dla swojej postaci. (Oczywiście mogą znaleźć się na nim również inne postacie, ale to postać, dla której go wykonujecie musi być tutaj w centrum uwagi.) Dla osób obawiających się, że nie mają do tego zdolności graficznych, polecamy stary i dobry edytor kolaży befunky. Gotowy Moodboard wrzućcie tutaj, a w temacie wydarzenia podajcie link do niego.
♦ Letni wystrój
To zadanie polega na przystrojeniu swojego profilu w wakacyjny avatar i gif. Wakacyjny profil należy utrzymać przez minimum 30 dni - dla potwierdzenia w poście należy umieścić screen z profilem w dniu jego edycji i po upłynięciu miesiąca.
♦ Prompty na lato
W kontekście pisarskim „prompt” oznacza krótki tekst lub zdanie, które ma na celu inspirować pisarzy do tworzenia i rozwijania swoich opowieści. Prezentuję wam więc listę przygotowanych przeze mnie promptów na lato. Możecie wybrać spośród nich cztery dowolne i napisać wokół nich pełne sesje datowane od 1 czerwca do 31 sierpnia 1972 roku. Za każdą z tych sesji otrzymacie bon na loterię.
To muszą być osobne wątki, nie można zaliczyć czterech promptów jedną sesją pełną, ale dwie osoby piszące jeden wątek mogą pisać go realizując różne prompty - na przykład jedna osoba może numerek cztery, a druga dziewięć, ponieważ czwórkę zdążyła już napisać z kimś innym, ale udało wam się napisać sesję pasującą do obu. Oczywiście, zgodnie z zasadami sesji pełnych, możecie ten prompt zrealizować w pojedynkę pisząc opowiadanie.
Oficjalna lista promptów pisarskich na lato:
1. „Wsiąść do pociągu byle jakiego, nie dbać o bagaż, nie dbać o bilet”
2. Bunt żywiołów - ziemia
3. Piknik na leśnej polanie
4. „Owoców mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory”
5. Morskie opowieści
6. „Chodźmy nad wodę, na twoich kolanach zasnę”
7. „Leżę na łące, nikogo nie ma: ja i słońce”
8. „Promieni gra różana topnieje w sinej mgle”
9. „Rwałem dziś rano czereśnie. W ogrodzie było ćwierkliwie, słonecznie, rośnie i wcześnie”
10. Wielkie pranie
11. Burzowe chmury
12. Zapachy lata
1. „Wsiąść do pociągu byle jakiego, nie dbać o bagaż, nie dbać o bilet”
2. Bunt żywiołów - ziemia
3. Piknik na leśnej polanie
4. „Owoców mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory”
5. Morskie opowieści
6. „Chodźmy nad wodę, na twoich kolanach zasnę”
7. „Leżę na łące, nikogo nie ma: ja i słońce”
8. „Promieni gra różana topnieje w sinej mgle”
9. „Rwałem dziś rano czereśnie. W ogrodzie było ćwierkliwie, słonecznie, rośnie i wcześnie”
10. Wielkie pranie
11. Burzowe chmury
12. Zapachy lata
Jak te prompty interpretować? To zależy tylko i wyłącznie od was. Dobierałam je na luzie - jedne są bardziej oczywiste, nawiązują do naszej fabuły lub typowo letnich czynności, inne są fragmentami znanych, polskich piosenek i wierszy.
there is mystery unfolding