• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Szpalta Zakończone Zakończone Wydarzenia Pozafabularne Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal

Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
23.12.2024, 20:04  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.01.2025, 17:08 przez Stanley Andrew Borgin.)  
Rafaello.

Patrzę

Na to, jak twój blask odbija się w śniegu: Brenna Longbottom. Dalej podtrzymuje swój zeszłoroczny głos. Brenna jest po prostu wszędzie (nawet tam gdzie jej nie ma). Powoli zaczynam podejrzewać, że Śmierciożercy to tak naprawdę inside job Brenny, bo by się jej po prostu nudziło w Ministerstwie. Wkład Brenny jako współgracza jest ogromny, więc należało by to docenić i to właśnie chcę zrobić tą nominacją
dowód 1
Na to, jak rozświetlasz noc: Victoria Lestrange. Mimo, że pracuje jako Auror w Ministerstwie to dalej służy pomocy tym, którzy zbyt dosłownie wzięli sobie słowa Harper do serca. Według mnie, Victoria, wysyła taki pozytywny przekaz... terroryzmu... ale jednak jest jak najbardziej pozytywny. Doceniam jej ogół starań do tego, aby świat był lepszym miejscem. Lestrange ma w sobie duże pokłady empatii i wyrozumiałości, które powinny już dawno zostać wyczerpane (m.in. przez Stanleya). Trzymaj tak dalej!
dowód 1
Na to, jak zamrażasz serca: Sauriel Rookwood za dostarczenie Don Wasylowi ogórka ze słoikami. Sauriel, czy Ty sobie zdajesz co zrobiłeś?! Dałeś staremu nadzieję, że wystarczy ogórasków na całą jesień i zimę. Co gorsza, sprowadziłeś jego węch w kierunku Twoich własnych słoików z ogórczanymi stoliczkami i ślimaczkami. Dodatkowo, wartym uwagi, jest zaangażowanie Rookwooda w sianie zamętu na Nokturnie czy bojówkach Czarnego Pana
dowód 1 dowód 2
Na to, jak przełamujesz lód: Opowiem Wam pewną fraszkę... Alex, Alex, Ty chuju. Nominacja honorowa dla Alexandra Mulcibera. Nie będę tutaj za dużo pisał, bo Alex jest trochę jak taka skarpetka z dziurą, co niby by się ją wyrzuciło ale z drugiej strony szkoda. Co tu więcej mam dodawać? Uwielbiam, że mają tylko dwa ustawienia na których operują - wojna w listach i szacunek kiedy już się spotkają w cztery oczy. Mimo wszystko, dalej bądź sobą i się nie zmieniaj, bo wtedy jeszcze zaczniesz wygrywać te pojedynki
dowód 1
Na to, jak całujecie się pod jemiołą: Victoria Rookwood Lestrange & Sauriel Rookwood. Dalej podtrzymuje swoje zgłoszenie z tamtego roku, ponieważ moja oferta związana z ogórkowym bukietem jest dalej aktualna. Kibicuje z całego serca i nie zmieni tego nawet fakt Stanleyorasizmu jaki uprawia Victoria w jego kierunku (tak Victorio, pytania o pszyrodę są krzwydzące i powodują u innych nudności, załamanie nerwowe czy inne rzeczy, które zostały wskazane w ulotce jako niepożądane). Uwielbiam w tej relacji, że Sauriel przy Victorii jest cywilizowaną wersją siebie. Jako, że do ślubu jeszcze nie doszło, nie pozostaje mi nic innego jak jeszcze trochę pościskać kciuki i liczyć na jakieś drugie ogórki
dowód 1 (nie chce mi się szukać czegoś szczególnego ale chodzi o całokształt Waszej relacji okok)
Na to, jak iskrzycie: chciałbym nominować Nokturnowskie Atomówki czyli Bójka, Bajka i Brawurka zwane również jako Rosie, Lorraine i Maeve (kolejność losowa, same sobie wybierzcie, która to która). Nie wiem co tu dużo mówić - dziewczyny po prostu rządzą, a we trójkę to są w stanie nawet góry przenosić. Z jednej strony dają Louvainowi nadzieję na to, że on tam cokolwiek może (sobie pogadać dla przykładu), a z drugiej to pewnie by mu nakopały do dupy gdyby tylko chciały. Nie zmieniajcie się... no chyba, że na lepsze, chociaż już jesteście wspaniałe dowód 1 dowód 2
Na to, jak topniejecie: Lorien Mulciber + Charles Mulciber. Ciężko wykrzesać coś więcej, niż "wyrazy współczucia". Lorien w gruncie rzeczy jest bardzo w porządku babką, która trafa do bardzo popapranej rodziny, a następnie starała się w niej odnaleźć. Ilość niewiadomych jest większa, niż na maturze, a nawet nie dostarczono jej żadnej karty wzorów. Trzeba tutaj dodawać coś więcej?
dowód 1
Na to, jak lepisz ze śniegu: Brenna Longbottom dowód 1

Czuję

Oczarowanie: Cynthia Flint. Może i nie było tego zbyt wiele ale zapadły mi w pamięci. Sposób narracji i zaangażowania w opisy to dla mnie głowa mała. Cenię sobie, że Cyna potrafi go trochę podejść, aby wydobyć coś więcej, niż to co Stanley chce powiedzieć. Robi to też w taki sposób, że nie płoszy Borgina, który "taki cwany" jest raczej tylko do nielicznych osób. Nie wiem co więcej mogę tutaj dodać - po prostu liczę na więcej i tyle
dowód 1 dowód 2
Rozbawienie: Sauriel Rookwood. Uwielbiam podejście Sauriela, który dosłownie praktykuje zasadę to trzeba na spokojnie. Jego podejście do wielu spraw powoduje, że nie należało by go brać za zbyt poważną istotę ale trzeba, bo ma potężne argumenty, którymi potrafi ocieplić relację międzyludzką. Rookwood swoimi odpowiedziami powoduje po prostu kasację wszystkiego. Człowiek może mu się żalić, umierać czy być w sytuacji nie do wyjścia, a najlepsze co może od niego dostać to ok... Te wymiany w listach czy ogólne podejście Sauriela do Stanleya - po prostu coś wspaniałego!
dowód 1 -> dowód 2 -> dowód 3 -> dowód 4 -> dowód 5 -> dowód 6 -> dowód 7
Smutek: Atreus Bulstrode vel Atreusek-Chytrusek. To zbiorczy ból serca Stanleya z bardzo wielu powodów. Po pierwsze - Brenna (nie trzeba chyba wyjaśniać). Po drugie fakt, że Bulstrode znajduje się po przeciwnej stronie barykady. Po trzecie pustka, która pojawiła się w życiu Borgina po opuszczeniu Ministerstwa. Nie było już Atreusa, który przychodził "do tej gorszej części Ministerstwa" aby zabrać swojego przyjaciela na kawę. Nie było jego głupich przytyków i komentarzy (m.in. dotyczących tych, że "zdałby w końcu te egzaminy Aurorskie, a nie"). Po prostu... nie było już Atreuska... chociaż Stanley się nie zraża i dalej wierzy, że któregoś dnia będzie im porozmawiać jak starych, dobrych lat. To wszystko sprowadza się do jednego - z Atreusem źle, ale bez niego jeszcze gorzej... dowód 1
Siłę: Maeve Mulciber Chang. Tutaj nie musiałbym za dużo pisać ale rzucę 5 groszy, co mi tam. Mewka jest dla Stanleya fundamentem, cegłą i zaprawą murarską na raz. Raz potrafi go zjebać, raz mu współczuje... Innym razem nie rozumie go wcale, a kiedy indziej nie muszą nic mówić, bo wiadomo o co chodzi. W wielkim skrócie jest oparciem - nie ważne co by się działo albo jak wielki przebłysk intelektu miałby akurat Stachu. Za taką siostrę nic nie robił ale wielce ją sobie ceni, bo nie byłby sobą bez jej obecności czy uwag. Po prostu jak ten przysłowiowy Yin(g)-Yang... dowód 1 -> dowód 2 dowód 3 dowód 4
Nadzieję: Anthony Ian Borgin... cóż, co tu niby mam powiedzieć? Zostać tak zdradzonym przez własnego kuzyna to głowa mała. Jestem w stanie zrozumieć, że woli szatynki od blondynek... Ale na brodę Merlina, Tosiek, Gryfonka? I to w dodatku Brenna? Miej Ty litość dla swojej rodziny. Widząc jednak dla Ciebie nadzieję w tym wszystkim, wszak zaręczyny robisz jako speedrun world record any%, co napawa prawdziwym optymizmem. Dodać fakt, że to Ślizgonka? Fiu, fiu... Tak od serca to mam wielką nadzieję, że będziesz szczęśliwy i nie dasz się wplątać w tę partię magicznych szachów pomiędzy Zakonem, a Śmierciożercami, abyś mógł jakoś uratować tę rodzinę jak już przejmiesz stery dowód 1

[+]Spoiler
PS2.
Ale teraz to już na serio. Od tego kwartału to tylko na poważnie. Całkowicie nowy Stanisław Andrzej. Zero przypału, zero problemów. Wstawanie rano, żadnego alkoholu w krwioobiegu, dieta warzywna i inne takie śmieszne słowa, które są obce w słowniku Staszka

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wątek zamknięty  Dodaj do kolejeczki 

Wiadomości w tym wątku
Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Eutierria - 20.12.2024, 00:25
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Atreus Bulstrode - 21.12.2024, 11:51
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Vakel Dolohov - 23.12.2024, 01:18
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Baldwin Malfoy - 23.12.2024, 10:32
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Lorraine Malfoy - 23.12.2024, 11:03
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Morpheus Longbottom - 23.12.2024, 11:36
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Rodolphus Lestrange - 23.12.2024, 14:34
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Stanley Andrew Borgin - 23.12.2024, 20:04
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 24.12.2024, 09:55
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Eden Lestrange - 30.12.2024, 00:43
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Laurent Prewett - 30.12.2024, 00:54
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Brenna Longbottom - 30.12.2024, 12:17
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Peregrinus Trelawney - 30.12.2024, 22:28
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Victoria Lestrange - 31.12.2024, 16:49
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Scarlett Mulciber - 01.01.2025, 10:14
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Millie Moody - 03.01.2025, 15:18
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Eutierria - 03.01.2025, 16:57
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Perseus Black - 10.01.2025, 03:07
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Ambroise Greengrass-Yaxley - 10.01.2025, 23:19
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Daphne Lestrange - 11.01.2025, 01:39
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Thomas Figg - 11.01.2025, 19:38
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Erik Longbottom - 11.01.2025, 19:47
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Eutierria - 12.01.2025, 22:45
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Eutierria - 13.01.2025, 00:15
RE: Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal - przez Eutierria - 19.01.2025, 05:32

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa