Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.
piw0 to moje paliwo
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko.
Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.
Zadanie postowe
3 399 664 481 496 336 316 292 982 Łącznie słów: 6 966 Ile wcześniej odebrano cukierków za posty: 0 zajebałam się trochę w liczeniu; mam nadzieję, że ostatecznie dobrze pododawałam, ale sorry jak nie Moje zgłoszenie w plebiscycie: klik adnotacja moderatora Wpisane. Zaokrągliłam ci to do 7 cukierków, więc łącznie zdobyłaś na Peregrinie 7 cukierków za posty (bo szczerze wierzę, że napiszesz coś jeszcze...). źródło?
objawiono mi to we śnie Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat.
Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.
Zadanie postowe
864 502 593 794 566 737 404 1197 763 758 526 594 688 567 454 731 666 642 457 348 472 788 1058 708 517 Łącznie słów: 16394 Ile wcześniej odebrano cukierków za posty: - Moje zgłoszenie w plebiscycie: zgłoszenie Zadanie drzewkowe Post z wieszaniem bombki: bombka adnotacja moderatora Wpisane. "Riddikulus!" - Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina "Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu." - Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
12.01.2025, 18:25 ✶
Odblokowano próg 300 cukierków!wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny
the he-wolf of godric's hollow ❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth, slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball. On other nights, it's pretty content just to make werewolves.❞ |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności:
Eutierria (1339), Alastor Moody (9), Vakel Dolohov (45), Eden Lestrange (24), Brenna Longbottom (115), Erik Longbottom (37), Geraldine Yaxley (52), Atreus Bulstrode (43), Maeve Chang (37), Perseus Black (27), Nora Figg (103), Florence Bulstrode (31), Heather Wood (12), Dora Crawford (27), Cynthia Flint (33), Lyssa Dolohov (21), Peregrinus Trelawney (89), Regina Rowle (47), Victoria Lestrange (270), Sauriel Rookwood (201), Cathal Shafiq (20), Strażnik Tajemnic (58), Stanley Andrew Borgin (50), Louvain Lestrange (51), Pandora Prewett (17), The Edge (205), Laurent Prewett (146), Anthony Ian Borgin (18), Guinevere McGonagall (152), Lorraine Malfoy (47), Leviathan Rowle (28), Olivia Quirke (58), Alexander Mulciber (20), Rodolphus Lestrange (104), Thomas Figg (69), Morpheus Longbottom (39), Samuel McGonagall (113), Dægberht Flint (28), Millie Moody (109), Anthony Shafiq (402), Lorien Mulciber (31), Basilius Prewett (39), Jonathan Selwyn (31), Charles Mulciber (18), Woody Tarpaulin (62), Charlotte Kelly (8), Ambroise Greengrass (37), Rita Kelly (19), Jessie Kelly (8), Baldwin Malfoy (68), Scylla Greyback (36), Faye Travers (91), Daphne Lestrange (136), Theo Kelly (33), Lewis McKinnon (31), Cornelius Lestrange (38), Alfred Trelawney (47)
|