• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Szpalta Zakończone Zakończone Wydarzenia Pozafabularne Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal

Drugie urodziny SoLa: Zimowy Bal
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
11.01.2025, 19:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.01.2025, 22:27 przez Thomas Figg.)  
Nie jestem mocny w przemowy, nie będę nawet udawać i produkować coś, chociaż mogłem z chatemGPT coś wymodzić ale jestem zbyt leniwy na to, także doceńcie że powiem:

Połowy z was nie znam ani w połowie tak dobrze, jak chciałbym poznać, i mniej niż połowę z was lubię w połowie tak bardzo, jak na to zasługujecie. Także ten, no: Dzięki Loffki

Także już bez zbędnego pitu-pitu:

Patrzę

Na to, jak twój blask odbija się w śniegu: Atreus Bulstrode no pan auror, co tu dużo mówić, no i ten wąs niejednym czarnoksiężnikiem trząsł tylko nie przegrajklik
Na to, jak rozświetlasz noc: Florence Bulstrode bo jest praktycznie na każde skinienie znajomych i rodziny klik
Na to, jak zamrażasz serca: Edit Robert Mulciber - za całokształt kariery klik
Rodolphus Lestrange za wpychanie ludziom swojej różdżki do gardła klik
Na to, jak przełamujesz lód: listowy śmieszek poza kontrolą Sauriel: klik, klik, klik, klik
Na to, jak całujecie się pod jemiołą: Bertie Bott i Eden Malfoy pasujecie do siebie klik
Na to, jak iskrzycie: Rodolphus Lestrange i Charles Mulciber tylko nie kupujcie sobie kwiatów klik
Na to, jak topniejecie: Richard i Alexander Mulciber - Mulciberowie... Topnieją... Na zawał... Badajcie się... klik
Na to, jak lepisz ze śniegu: Morpheus Longbottom klik

Czuję

[+]Czuję
To sprawiło mi więcej problemów niż mogło by się wydawać, bo w każdej kategorii mógłbym rozpisać milion akapitów i wymieniać po kilka postaci :kryzys: Dlatego to, że ktoś pojawił się w tej a nie innej kategorii nie znaczy, że nie mógł znaleźć się też i w pozostałych. Poza tym nie lubię się rozpisywać za długo bo wychodzi mi pieprzenie trzy po trzy wtedy.

Oczarowanie: Nora bo pomogłaś mi wyklarować i ukształtować Tomka takim jakim finalnie jest teraz klik
Rozbawienie: Millie sesja z poltergeistem i robieniem prezerwatywowych balonów na zawsze w serduszku. Serduszko
Smutek: Edge zaczęło się oplem, a dalsza perspektywa też nie zapowiada się choćby neutralnie dla ich zdrowia psychicznego. :<
Siłę: Brenna czasami zastanawiam się kto tu jest starszy w tej relacji (bo dojrzalszy to pewne), skoro nie raz pomagała mu już się ogarnąć klik
Nadzieję: Scarlett bo mam nadzieję że nie wszystkie fabuły z Theo będą się kończyć równie wybuchowo co pierwsza. Millie, że relacja z Thomasem nie skończy jak jego dusza. Nora, że nie wyklniesz brata za jego postępowanie. Dora, że kiedyś pokończymy nasze sesję (nie przyspieszaj, tempo jest idealne, takie nie za szybkie). Guiner... Giene... Ginny, że w końcu uda nam się odwiedzić kocie sanktuarium i zaczniesz szkolić Tomka w animagii xD

adnotacja moderatora
Wpisane! Jeden głos nieważny.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
11.01.2025, 19:47  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.01.2025, 19:57 przez Eutierria.)  
Cóż, było ciężko, ale jakoś dotrwaliśmy do drugich urodzin. Jeśli dobrze pamiętam (XD) to za jakiś miesiąc stuknie rok odkąd zostałem oficjalnie wcielony do moderacji SoLa, toteż w tym miejscu chciałbym serdecznie pozdrowić całą ekipę za to, że potrafi znosić moje wtrącenia do absolutnie każdej kwestii jaka się napatoczy na discordzie. Dodatkowe pozdrowienia dla Bezy i Viki za to, że jeszcze mnie nie wywaliły, kiedy po raz kolejny proszę o komentarz do jakiegoś tekstu work-in-progress, a także wielkie podziękowania dla Atreusa za to, że przez ostatnie miesiące bardzo mocno mnie odciążała moderacyjnie przy sprawdzaniu różnych rzeczy Serduszko Jestem z was dumny.

Podobnie dumny też jestem z tego, jak SoL rozwinął się przez miniony rok. Zmieniło się wiele, mamy sporo nowych twarzy, ale w tym czasie również parę zniknęło, a inne zniknęły tylko po to, aby powrócić w świetle chwały Serduszko Cieszy mnie bardzo to, że forum to stało się miejscem do którego można wrócić nawet na trochę i dobrze się bawić w doborowym gronie. A to wszystko byłoby niemożliwe, gdyby wszyscy userzy, którzy dzielnie dzielą się nowymi wątkami, spędzają godziny na dopieszczeniu swoich postów, profili itd. oraz dzielą się swoimi spostrzeżeniami na discordzie. Do usłyszenia na plebiscycie z okazji III urodzin  Serduszko

Patrzę
Na to, jak twój blask odbija się w śniegu: Brenna Longbottom.
Chyba nikt nie jest zaskoczony XD Brenna to kobieta orkeistra i wnosi bardzo, ale to bardzo dużo we wszelkiego rodzaju aktywności fabularne począwszy od pomocy w rozwijaniu prywatnych wątków, idąc przez mniejsze grupówki dla postaci innych postaci, a kończąc na większych eventach pokroju potańcówki czy zadań Zakonu Feniksa. Nie wyobrażam sobie, aby miało być inaczej, więc pozostaje mi tylko pogratulować weny i cierpliwości Serduszko

Na to, jak rozświetlasz noc: Samuel McGonagall.
Cóż, to była bardzo trudna kategoria, bo znaczna część moich postaci obraca się wśród osób mniej lub bardziej pozytywnych, więc konkurencja była duża XD Koniec końców zdecydowałem się na nominację Sama w dużej mierze ze względu na kreację postaci i to jak wiele wnosi swoim istnieniem do fabuły innych graczy ze swojego kręgu bliskich. Może Sammy sam w sobie nie zawsze jest najjaśniejszym promyczkiem słońca, ale zdecydowanie zyskuje niesamowitych kolorów, kiedy zderza się z życiem poza Knieją. Zwłaszcza teraz, kiedy będzie próbował się odnaleźć w roli ojca i może zagrzeje miejsce w magicznym Londynie.

Na to, jak zamrażasz serca: Rodolphus Lestrange.
Pomimo tego, że nie udało nam się za bardzo pograć, kiedy mój Rabarbar był jeszcze postacią aktywną, to nie znaczy, że nie interesowałem się tym, co się dzieje u Rodolphusa :v Skomplikowane relacje z Mulciberami, mroczne eksperymenty na mózgach, a pośród tego wszystkiego ładnie ogrywana postać spod ciemnej gwiazdy, która sama w sobie jest świadoma tego, że jest odrobinę skrzywiona i poniekąd balansuje na niebezpiecznej granicy, igrając z różnymi niebezpieczeństwami - zarówno natury prywatnej, jak i tej związanej z organizacjami. Czekam, co będzie dalej!

Na to, jak przełamujesz lód: Mabel Figg.
Chociaż SoL świętował już swoje drugie urodziny, tak przez forko przewinęło nam się stosunkowo mało postaci dziecięcych. Mogę się tylko domyślać, że jest to niemałe wyzwanie pisarskie, jednak Mabel wyszła wyjątkowo uroczo i zdecydowanie wyróżnia się na tle innych postaci (mimo wszystko dorosłych), którzy w dużej mierze poświęcają się swoim prywatnym sprawom lub panującemu konfliktowi, a młoda Figg w tym czasie ujeżdża sobie niedźwiedzia w Warowni czy dowiaduje się, że ojciec jednak wrócił z mlekiem :v

Na to, jak całujecie się pod jemiołą: Nora Figg & Samuel McGonagall.
Miałem przyjemność obserwować rozwój tej relacji od praktycznie samego jej na początku (na aktualnej fabule), jak i znaleźć się w samym środku związanych z nią dramami, ale nawet na moment mnie nie znudziliście! Szalenie mi się podoba to, że z tej dwójki to Nora jest postacią bardziej ''obytą'', a która przez rozkwitający biznes i sporą siatkę znajomości ma już ugruntowaną pozycję, podczas gdy jej książę z bajki dosłownie wyrwał się z lasu, aby do niej wrócić. Relacje skomplikowana przez to przez ile czasu pozostawali bez kontaktu, ale przy tym pełna nadziei na to, że pomimo przeciwności losu uda im się dojść do porozumienia i dotrwać do swojego szczęśliwego zakończenia. Crème de la crème.

Na to, jak iskrzycie: Geraldine Yaxley & Ambroise Greengrass.
Nie musiałem nawet przebijać się przez te miliony wątków, aby zorientować się, że między tymi postaciami ewidentnie iskrzy. Widać to w ilości postów, tempie odpisów, ale też przy tym, jak przepotężne to są wątki. Prawdopodobnie nigdy nie przebije się przez tę waszą epopeję, ale serduszko samo mi się raduje widząc, gdy odczuwacie z tych fabuł taką radość, co przekłada się również na rozwój obydwu postaci ^^

Na to, jak topniejecie: Morpheus Longbottom & Neil Enfer.
Krótka (?) acz intensywna relacja, która oboje czegoś nauczyła i popchnęła w różnych kierunkach. Czy przez różnice w charakterach i sposobach życia ich drogi musiały się rozminąć? A może po prostu nie było im to pisane? Na pewno ciekawie się na to patrzyło z boku, obserwując, jak obie strony wyciągają ze wspólnie spędzonego czasu różne lekcje i wnioski.

Honorary mention: Ród Mulciberów, który pod koniec lata musiał przetrwać istną burzę w związku m.in z wydarzeniami na festynie z okazji Lammas. Ciekawi mnie jak to się wszystko wewnętrznie potoczy i czy rodzinie uda się wyjść koniec końców na plus.

Na to, jak lepisz ze śniegu: Eden Lestrange.
Prostota i styl, nie potrafię nic innego dodać, czy też odjąć. Może nie ma tutaj jakichś wielkich wodotrysków, ale bardzo przyjemnie się na to patrzy, zwłaszcza na to, jak gif jest zgodny z kolorystką reszty profilów, jak i całego forum Serduszko

Czuję

Oczarowanie: Brenna Longbottom.
Gdyby nie Bren, Erik zapewne spędziłby jeszcze większą ilość sesji, popijając sobie herbatkę na tarasie lub dyskutując zawzięcie o wszelkiego rodzaju plotkach. To siostra wyciąga go cały czas na coraz to nowe misje i zlecenia, czy to te związane z Zakonem, czy Brygadą Uderzeniową i zawsze jestem za to bardzo wdzięczny. Erik nie mógłby mieć lepszej siostry, a nawet jeśli fabularnie zdarzają się im zgrzyty, to tylko ubogaca to ich relację Serduszko

Rozbawienie: Heather Wood.
Chociaż oryginalnie mieliśmy nieco inny plan na te postacie, tak wydaje mi się, że koniec końców wyszło nam to wszystko bardzo pozytywnie i daliśmy się ponieść fabule i temu, na co skazał nas los i kostki. Cameron nie mógłby mieć lepszej narzeczonej i mam nadzieję, że w najbliższych kwartałach stężenie komedii tylko wzrośnie, gdy w końcu zamieszkamy razem i nie będziemy musieli patrzeć na rodziców :v

Smutek: Laurence Selwyn - dowód 1 + dowód 2 + dowód 3 + dowód 4
Relacja, która przez nasze długofalowe tempo gry cały czas jest w toku XD Chociaż nie udało nam się ugrać za wiele, tak ze swojej perspektywy uważam, że samo istnienie Laurence'a w przeszłości Erika bardzo mocno na niego wpłynęło i trzyma się go nawet na aktualnej fabule, nawet jeśli nie mieliśmy tej relki od początku forum. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że kiedy czas i wena pozwolą, to uda nam się coś z tego ugrać na jakimś wątku!

Siłę: Anthony Shafiq.
Miałem zupełnie inny koncept na letni arc fabularny Erika i skończyło się tak, jak się skończyło XDD Rozegraliśmy naprawdę ładne (i długie) sesje, a relacja pozostaje tak samo ciekawa, toteż wydaje mi się, że czeka nas jeszcze wiele przygód i dyskusji na temat tego, jak to wszystko popchnąć sensownie dalej! Serduszko
Honorary mentions: Florence Bulstrode, bo bez niej Cameron po prostu nie byłby tą samą osobą, co jest, a jego kariera w Szpitalu św. Munga przebiegałaby zupełnie inaczej (na pewno byłoby bardziej nudno) i Nora Figg, bo Erik stałby się strasznie biedną postacią bez swojej psiapsi, której może powiedzieć o każdym problemie.

Nadzieję: Patrick Steward.
Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się aż tak intensywnego rozwoju znajomości Sebastiana z Patrickiem, ale uważam, że jest to coś pięknego i popchnęło Sebastiana w zupełnie nowym i niepewnym dla niego kierunku, gdzie postanowił wziąć sprawy we własne ręce tylko po to, aby pomóc Stewardowi z problemami targającymi Zimnych. Mam nadzieję, że w kwartale jesiennym uda nam się popchnąć nieco tą fabułę do przodu, bo tak wiele przecież przed nami jeszcze jest w tej kwestii!
Honorary mentions: Sauriel, bo jakoś cię zrekrutuję do tego Klubu Pojedynków i to będzie twój pierwszy krok ku temu, aby znaleźć się po jasnej stronie mocy :v

adnotacja moderatora
Wpisane!

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
12.01.2025, 22:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.01.2025, 23:17 przez Eutierria.)  
Zgodnie z moją wiedzą nikt już nie będzie dodawał nowych zgłoszeń ani ich poprawiał. W takim razie przechodzę do tworzenia ankiety. Jeżeli ktoś zmienił zdanie i chce coś jeszcze na szybko dodać lub zmienić, proszę o kontakt prywatny na discordzie. Pwease

there is mystery unfolding
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
13.01.2025, 00:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.01.2025, 01:13 przez Eutierria.)  

Ankieta plebiscytowa

Zapraszam wszystkich użytkowników forum do wypełnienia plebiscytowej ankiety. Może to zrobić każdy z graczy - również osoby, które nie nominowały nikogo. Wypełnienie tej ankiety jest obowiązkowe, aby otrzymać odznakę Obowiązek Obywatelski lub jej drugi stopień.

✶ wypełnij tutaj ✶

Ankieta potrwa do soboty 18 stycznia 2025 roku.

Czarodziejska legenda

Eutierria
19.01.2025, 05:32  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.01.2025, 05:56 przez Baba Jaga.)  

Wyniki drugiego SoLowego plebiscytu

Drogi ludu SoLa, to już drugi raz kiedy siedzimy po nocy i wklejamy do posta 40 plików png z jakimś ogórasem żeby dać wam radość. Mam nadzieję, że się udało. Odznak spodziewajcie się na swoich profilach już niedługo. Jeżeli w jakiejś kategorii był remis, to odznakę dostają wszyscy. Nie wyobrażam sobie robienia tutaj dogrywek.

Podczas wypełniania plebiscytowej ankiety mieliście okazję wypełnić niesamowicie poważną ankietę udającą badanie socjometryczne. Na podstawie wyników możemy zbudować obraz naszej małej, Hogwartowej społeczności!

Zapraszamy was na kolejną edycję balu zimowego, który w tym roku nazywa się... ekhm...

Zimowy Bal 2137
Śnieżne tańce i zimne ręce
Zimowy Bal: Obyśmy Przeżyli!
Bal Zaklętych Bałwanów
Bal Zimowego Objawienia
Bal pod gwiazdami Werony
Bal Wielkiej Stopy
Sezon na ogórki
Zimowa Spierdolixa 2k25
SO(pe)Lek
Trzeba ich zapytać Szeroki uśmiech
Bal Wszystkich Śniętych
"Bal wszystkich świętych"
Nie nie, nie włamałem się. Proszę spokojnie, halo, GDZIE TE ŁAPSKA, POWOLI!
Tegoroczny Zimowy Bal
Lodzik ale nie taki jak myślisz
Śnieżne iskry
Ogórczany
(Pomyśl, że to) ZIMOWY SEN. Scylla chciała nazwać imprezę po jakimś gatunku robala odkrytym na Antarktydzie, więc musieli znaleźć jakiś kompromis.
w sposób szybki i przemyślany

...dobra, wiecie co... może jednak nazywajmy to po prostu Balem Zimowym...

W tegorocznej walce o

Kryształowego Ogóra

wzięło udział wiele czarodziejów, czarownic i osób czarujących, ale zwycięzca może być tylko jeden (chyba, że znowu był remis, bo nikomu nie chce się robić dogrywek)!

[Obrazek: leZLYRm.png]
ekhm ekhm

* F A N F A R Y *

Patrzę na to, jak twój blask odbija się w śniegu

Miejsce 3
Geraldine Yaxley

Miejsce 2
Brenna Longbottom

Miejsce 1
Anthony Shafiq

[Obrazek: rIzg1jA.png][Obrazek: mzvcYpj.png][Obrazek: t9gnBS2.png]

Wszyscy nominowani: Atreus Bulstrode, Anthony Shafiq, Baldwin Malfoy, Basilius Prewett, Brenna Longbottom, Eden Malfoy, Erik Longbottom, Florence Bulstrode, Geraldine Yaxley, Guinevere McGonagall, Lorien Mulciber, Lorraine Malfoy, Louvain Lestrange, Maeve Chang, Morpheus Longbottom, Scylla Greyback, Rodolphus Lestrange, Victoria Lestrange

Patrzę na to, jak rozświetlasz noc

Miejsce 3
Jonathan Selwyn, The Edge

Miejsce 2
Woody Tarpaulin

Miejsce 1
Brenna Longbottom

[Obrazek: xlsjf2j.png][Obrazek: AocJIWQ.png][Obrazek: fWXq2Lr.png][Obrazek: lDqsBVY.png]

Wszyscy nominowani: Anthony Shafiq, Avelina Paxton, Basilius Prewett, Bertie Bott, Brenna Longbottom, Cameron Lupin, Charles Mulciber, Erik Longbottom, Florence Bulstrode, Heather Wood, Isaac Bagshot, Jonathan Selwyn, Millie Moody, Morpheus Longbottom, Samuel McGonagall, The Edge, Woody Tarpaulin, Victoria Lestrange

Patrzę na to, jak zamrażasz serca

Miejsce 3
Stanley Andrew Borgin, Umbriel Degenhardt

Miejsce 2
Rodolphus Lestrange

Miejsce 1
Louvain Lestrange

[Obrazek: MgGpRP2.png][Obrazek: 0HAIhKi.png][Obrazek: KncdS7r.png][Obrazek: ZhCmJti.png]

Wszyscy nominowani: Baldwin Malfoy, Bellatrix Black, Geraldine Yaxley, Leviathan Rowle, Lorien Mulciber, Louvain Lestrange, Maddox Greyback, Maeve Chang, Perseus Black, Philomena Mulciber, Rodolphus Lestrange, Sauriel Rookwood, Stanley Andrew Borgin, Thomas Figg, Umbriel Degenhardt

Patrzę na to, jak przełamujesz lód

Miejsce 3
Isaac Bagshot

Miejsce 2
Maeve Chang

Miejsce 1
Stanley Borgin

[Obrazek: 00Cu0ed.png][Obrazek: mzlHIta.png][Obrazek: iqMyF4P.png]

Wszyscy nominowani: Alexander Mulciber, Astaroth Yaxley, Brenna Longbottom, Charles Mulciber, Eden Lestrange, Electra Prewett, Faye Travers, Heather Wood, Isaac Bagshot, Jonathan Selwyn, Lyssa Dolohov, Mabel Figg, Maeve Chang, Sauriel Rookwood, Stanley Borgin, The Lightbringer

Patrzę na to, jak całujecie się pod jemiołą

Miejsce 3
Atreus Bulstrode i Brenna Longbottom, Peregrinus Trelawney i Vakel Dolohov

Miejsce 2
Geraldine Yaxley i Ambroise Greengrass

Miejsce 1
Woody Tarpaulin i Quintessa Longbottom

[Obrazek: OltTua3.png][Obrazek: BnDjlsm.png][Obrazek: LmDruIW.png][Obrazek: 1zgyfOf.png]

Wszyscy nominowani: Alexander Mulciber, Ambroise Greengrass, Ambrosia McKinnon, Anthony Borgin, Anthony Shafiq, Atreus Bulstrode, Baldwin Malfoy, Bertie Bott, Brenna Longbottom, Cameron Lupin, Charles Mulciber, Eden Malfoy, Erik Longbottom, Faye Travers, Geraldine Yaxley, Heather Wood, Icarus Prewett, Laurent Prewett, Lorraine Malfoy, Maddox Greyback, Maeve Chang, Millie Moody, Mona Rowle, Morpheus Longbottom, Nora Figg, Olivia Quirke, Peregrinus Trelawney, Quintessa Longbottom, Roselyn Greengrass, Samuel McGonagall, Sauriel Rookwood, Scarlett Mulciber, Scylla Greyback, The Edge, Thomas Figg, Tristan Ward, Vakel Dolohov, Victoria Lestrange, Woody Tarpaulin.

Patrzę na to, jak iskrzycie

Miejsce 3
Basilius Prewett i Brenna Longbottom

Miejsce 2
Anthony Shafiq i Morpheus Longbottom, Brenna Longbottom i Atreus Bulstrode

Miejsce 1
Geraldine Yaxley i Ambroise Greengrass

[Obrazek: KfX4gts.png][Obrazek: FwgvfHs.png][Obrazek: 6eACCKR.png][Obrazek: ljPb0PM.png]

Wszyscy nominowani: Alexander Mulciber, Ambroise Greengrass, Ambrosia McKinnon, Anthony Shafiq, Atreus Bulstrode, Avelina Paxton, Baldwin Malfoy, Basilius Prewett, Brenna Longbottom, Charles Mulciber, Electra Prewett, Enzo Remington, Erik Longbottom, Geraldine Yaxley, Isaac Bagshot, Jessie Kelly, Laurent Prewett, Lorien Mulciber, Lorraine Malfoy, Maeve Chang, Morpheus Longbottom, Olivia Quirke, Peregrinus Trelawney, Rodolphus Lestrange, Sauriel Rookwood, Scylla Greyback, Stanley Borgin, Tristan Ward, Victoria Lestrange.

Patrzę na to, jak topniejecie

Miejsce 3
Brenna Longbottom i Stanley Borgin

Miejsce 2
Lorien Muciber i Robert Mulciber

Miejsce 1
Morpheus Longbottom i Vakel Dolohov

[Obrazek: oOPsUG4.png][Obrazek: cEjz3nj.png][Obrazek: rZAEnj9.png]

Wszyscy nominowani: Alexander Mulciber, Ambrosia McKinnon, Asena Greyback, Astaroth Yaxley, Brenna Longbottom, Charles Mulciber, Cynthia Flint, Desmond Malfoy, Laurent Prewett, Lorien Mulciber, Louvain Lestrange, Maddox Greyback, Millie Moody, Morpheus Longbottom, Neif Enfer, Oleander Crouch, Peregrinus Trelawney, Perseus Black, Richard Mulciber, Robert Mulciber, Rodolphus Lestrange, Stanley Borgin, The Edge, The Overseer, Thomas Figg, Vakel Dolohov, William Lestrange.

Patrzę na to, jak lepisz ze śniegu

Miejsce 3
Morpheus Longbottom

Miejsce 2
Quintessa Longbottom

Miejsce 1
The Edge

[Obrazek: VmxBglK.png][Obrazek: SotCfLQ.png][Obrazek: 8GzBFl6.png]

Wszyscy nominowani: Alastor Moody, Ambrosia McKinnon, Anthony Shafiq, Asena Greyback, Avelina Paxton, Brenna Longbottom, Eden Lestrange, Faye Travers, Lorraine Malfoy, Louvain Lestrange, Morpheus Longbottom, Nora Figg, Oleander Crouch, Quintessa Longbottom, Perseus Black, The Edge, The Lightbringer, Vincent Prewett

SERDECZNIE WSZYSTKIM GRATULUJĘ...
...ale to jeszcze nie wszystko!

Hogwart w wydaniu SoLa

Zimowy Bal w Hogwarcie to coroczne wydarzenie, które gromadzi uczniów i nauczycieli w Wielkiej Sali przystrojonej w lodowe ornamenty, migoczące światełka i płatki śniegu unoszące się w powietrzu. To wieczór pełen tańców, świątecznych przysmaków i wspólnej zabawy, podczas którego uczniowie mogą zapomnieć o szkolnych obowiązkach. Kończy się tradycyjnym wyborem Królowej i Króla Zimy...

W tym roku Albus Dumbledore postanowił zwołać komitet złożony z trójki uczniów, który zajmie się przygotowaniem tegoż jakże wyczekiwanego wydarzenia.

♦ Kto wchodził w skład tego komitetu?

Trójka kujonów się zebrała, jak zepsuć nam plany na rozpierduchę planowała... Wybraliśmy Brennę Longbottom, Victorię Lestrange i Anthony'ego Shafiq'a.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Brenna Longbottom, Laurent Prewett, Jonathan Selwyn
  • Brenna, Basilius, Millie
  • Brenna ze zmieniaczem czasu robiła podwójny etat, a na trzeciego wszedł Anthony Shafiq, żeby na pewno nic nie wydarzyło się bez niego
  • Brenna Longbottom, Stanley Anthony Borgin, Jonathan Selwyn
  • Victoria, Brenna, Anthony,
  • Florence Bulstrode, Jonathan Selwyn, Lorien Mulciber
  • Brenna, Anthony S., Victoria
  • Victoria, Olivia i Anthony
  • Lorraine Malfoy, Elektra Prewett, Peregrinus Trelawney
  • Brenna, Cynthia, Victoria
  • Enzo Remington, Brenna Longbottom, Victoria Lestrange
  • Poza tym, że Brenna sama jedna dałaby radę przygotować cały bal, to będzie nosić krzesła (ma już wprawę), Samuel rozstawi zajebiste stoły (własnej roboty), a Nora zrobi zamieszanie, przez które te stoły zostaną połamane (i zrobi ekstra ciastka)
  • Brenna, Avelina, Victoria
  • SMS, czyli Sauriel, Maeve i Stanley
  • Morpheus, Anthony, Quintessa
  • Brenna, Victoria i Cynthia - wzięli te mądre co miały szanse dojechać z terminami
  • Gdzie ja jestem? Co tu się dzieje?
  • Antoś bo się lubi rządzić
  • Victoria Lestrange, Brenna Longbottom, Vakel Dolohov
  • Stanley Borgin, Maeve Chang, Atreus Bulstrode
  • Trójka jasnowidzów: FLORENCE BULSTRODE, bo zawsze można na niej polegać, SCYLLA GREYBACK, bo wszyscy ją lubią, MORPHEUS LONGBOTTOM, bo gdyby Vakel Dolohov został królem balu, musiałby mu włożyć koronę na głowę.
  • Cynthia, Brenna i dla równowagi głupoty Stanley

To na pewno Victoria zasugerowała nazwę "Zimowa Spierdolixa 2k25".

♦ Kto zgodził się być wolontariuszem pomagającym przy przygotowaniach i sprzątaniu (lub został zaciągnięty do tego siłą)?

Nie dość, że podjęła się organizacji to jeszcze musiała wszystko własnoręcznie poustawiać, czyli Brenna Longbottom ruszyła do akcji.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Erik - siostra mu kazała
  • Neil Enfer
  • Wierzę, że ten pajac Jonathan Selwyn powziął sobie za punkt honoru udekorować tę salę po swojemu, bo NIKT INNY NIE MA GUSTU (ugh)
  • Cameron Lupin
  • Brenna, Nora, Morpheus, Ambroise
  • Nora Figg (z własnej woli), Louvain Lestrange (przymuszony)
  • Nora
  • Wszyscy z zawadą skrzata półkrwi, ale na pewno liderowała im Brenna z Norą i Thomasem pod pachą.
  • Brenna, bo nie umie odmawiać[/b]
  • Brenna Longbottom, Erik Longbottom (zaciągnięty siłą), Basilius Prewett (też siłą)
  • Thomas F, a Aidan został zaciągnięty siłą
  • Stanley Borgin
  • Stanley, oczywiście pomagał, bo mu ktoś pogroził... a to taki dobry chłopak, grzeczny, zawsze dzień dobry mówi
  • Erik, Alastor i Millie poczuli obywatelski obowiązek, Perseus sprzątał za karę, a Desmond i Oleander zostali zespottowani przez jakiegoś nauczyciela jak wracali z dramatycznego randewu i zaciągnięci do pracy (wierzę, że bawili się świetnie)...
  • Baldwin (dostał zadanie bojowe)
  • Brenna
  • Terroryzm Victorii L. zmusił wszystkich dobrych chłopaków ze Slytherinu do pomocy
  • JA MAM PRAWA!!! MAM PRAWA!!
  • Alastor bo zawsze na służbie, Millie bo był tam Alastor
  • Orion Bulstrode
  • Vakel Dolohov
  • ALASTOR MOODY, bo realnie chciał pomóc, ALEXANDER MULCIBER, bo co to za klub jasnowidzów bez niego, i EDEN MALFOY, bo ją zaciągnęli siłą.
  • jakieś kujonice-okularnice typu Wiczka

Oby jej na to starczyło kalendarza.

♦ Kto spędził cały poprzedni wieczór na tworzeniu balowej playlisty?

Wygrywa Oleander Crouch, który co prawda zremisował z The Edgem, ale jak wszyscy wiemy Edge obraził się jeszcze zanim impreza się zaczęła.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • The Edge
  • Oleander
  • Sauriel, bo on się zna i na gitarze gra
  • Electra Prewett
  • Isaac Bagshot!
  • Cameron
  • Woody
  • Sauriel
  • Faye razem ze Scarlett
  • Maeve Chang i Lorraine Malfoy
  • Niesamowity The Edge
  • Stella, Lorraine, Oleander i Faye, a kręcił się przy nich Baldwin
  • Oleander
  • Brenna usunęła wszystkie weselsze kawałki, bo były zbyt mało poważne
  • WSZYSTKO WINA CENTAURÓÓÓW
  • Paskuda. Aaaa czekaj miała być postać...
  • Atreus Bulstrode
  • Nora Figg
  • MILLIE MOODY, THE EDGE oraz THOMAS FIGG, wieczór szybko zmienił się w noc, a ten w poranek, tak jak tworzenie balowej playlisty zmieniło się w biforek w pokoju wspólnym.
  • chore melodie Briella na pętli były grane

Ciekawe czy będą puszczane przeboje Krawczyka?

♦ Kto na bal w ogóle nie poszedł i dlaczego?

Mamy w tym roku w Hogwarcie do rozwiązania niezłe murder mystery, bo uczniem, który nie przyszedł na tegoroczny bal jest Robert Mulciber. Śmiałeś się z Jęczącej Marty? To teraz dzielisz z nią jeden kibelek...!

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Pewnie Florence, bo musiała się uczyć
  • Icarus Prewett, ponieważ wolał spędzić wieczór z książkami
  • Robert, bo nie żyje
  • The Lightbringer, bo się zbierają bezbożniki
  • Richard
  • Sebastian Macmillan, bo stwierdził, że to nie dla niego i na pewno będzie za bardzo grzesznie
  • Sauriel, bo siedzi w piwnicy
  • Samuel bał się, że od nadmiaru wrażeń wypuści kłącza klątwy żywiołów poza tym Nora zdążyła przyjąć zaproszenie kogo innego
  • Baldwin, uznał, że impreza nie jest dla niego
  • Rodolphus bo to poniżej jego godności
  • Stanley bo go woźny zamknął za karę w lochach
  • Rodolphus Lestrange, bo ma za dużego kija w dupie
  • Robert... odszedł...
  • Samuel, Ula i Ariel, ponieważ zrobili beforka z cydrem i trochę przesadzili...
  • Edge, pomylono go z bezdomnym i odmówiono wejścia
  • Rodolphus
  • Chester, bo za jego czasów nie było takich bali
  • Nie mam pojęcia kim jest, ale ktoś kto nazywa się The Edge to raczej nie powinien być dopuszczany do KRAŃCA terytorium szkoły. Czaicie? Czaicie???
  • Neil bo był u rodziców
  • Czitos Rookwood
  • Stanley Andrew Borgin bo zapomniał
  • Eden, bo zrzucała wtedy swojego chłopaka z wieży
  • ROBERT MULCIBER, bo następnego ranka znaleźli go martwego.
  • Atreus bo się przewrócił na głupi ryj; taką man dzieję

Ciekawe czy Lord Voldemort maczał w tym swoje palce?

♦ Kto w tym roku doprawił poncz czymś, co absolutnie nie powinno się tam znaleźć? I co to było?

W tym roku zamiast ponczu pijemy zupę ogórkową, ponieważ zwycięża Stanley Adonis Borgin. Widzieliśmy, jak McGonagall po napiciu się ze Studni Życia musi odkrztusić kłaczek za zasłoną z tyłu sali.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Isaac, on ma dużo takich super pomysłów
  • Electra Prewett — doprawiła poncz… kiszoną kapustą. Twierdziła później, że to „tradycyjny zimowy twist” i że chciał nadać napojowi „probiotycznych właściwości”. Efekt? Po pierwszym łyku większość gości była bliska przeniesienia balu do toalety.
  • o boże o kurwa kto dolał do ponczu eliksir zmiany płci
  • Theo Kelly XD wrzucił tam Jadalne Mroczne Znaki (rzyg gwarantowany)
  • Alexander Mulciber - wszystko co znalazł od alkoholu po narkotyki;
  • Wody pewnie też próbował dolać wshikey
  • The Edge przy pomocy jakiegoś cyrkowego zioła :v
  • Alfred
  • Alexander M
  • Stanley dolał tam soku z ogórków
  • Stanley Borgin, wódka ogórkowa
  • Millie wrzuciła te swoje grzybki
  • Alexander Mulciber
  • Charles pewnie wsypał do ponczu jakiś afrodyzjak
  • Perseus popieścił go eliksirem zamieniającym ludzi w kapibary
  • Baldwinowi wpadła tam szczurzyca Rozalinda
  • Charlie. Tym samym co zabiło kwiatka
  • Anthony, śmieszek jeden
  • Upadła mi do niego czysta. Przyznaje się. Macie mnie.
  • ten pojeb Thoran Yaxley
  • Maeve Chang
  • The Lightbringer - woda święcona
  • STANLEY ANDREW BORGIN, który wlał do ponczu wodę z ogórków kiszonych, żeby zawczasu przeciwdziałać skutkom kaca.
  • Sauriel dodał coś od siebie do frytek monkaS

...a co jeżeli to nie był kłaczek?

♦ Kto przyłapał huncwota doprawiającego poncz na gorącym uczynku?

Order kobiety, która ma oczy z każdej strony głowy otrzymuje zawsze czujna i piękna Victoria Lestrange.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Florence
  • Atreus ma takie zapędy
  • Jessie Kelly
  • ... komuś to przeszkadzało?
  • Jessie i Rita Kelly Nyan
  • Florence wraz z Atreusem
  • Alastor Moody
  • Lorien (nie żeby go ukarała, może ewentualnie wlepiła karnego dementorka z papieru, a potem dolała to co sama przygotowała na bal)
  • Brenna Longbottom
  • Dora, ale spokojnie, szybko zamknęła oczy żeby nie widzieć niczego NIELEGALNEGO
  • Louvain Lestrange
  • Florence - i wytargała go za ucho
  • Brenna, a kto
  • Arteus
  • Victoria Lestrange
  • Wszyscy, bo za głośno płakałem nad utratą flaszeczki.
  • Gerard ale nikt mu nie uwierzył bo jest jebnięty
  • Regina Rowle
  • Brenna Longbottom
  • VICTORIA LESTRANGE, która spojrzała doń zimno i zadała trudne pytanie "co ty robisz, Stanley", w tym samym momencie, w którym Sauriel Rookwood oblizał się po wychyleniu do dna całej szklanicy.
  • sześćdziesiona wiczka

Słyszałem, że kazała mu potem umyć tym zęby.

♦ Kto był najlepiej ubrany?

Selwynowie mogą być dumni z takiego przedstawiciela, bo najlepiej ubraną postacią został okrzyknięty Jonathan Selwyn!

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Jonathan
  • Jonathan Selwyn
  • Anthony Shafiq
  • Jonathan, bo on lubi gustowne fatałaszki, albo Chris Rosier, przecież oni umieją w modę
  • Charlotte Kelly
  • Morpheus znając życie przebrał się za jakiegoś egzotycznego ptaszora czy innego kapłana proroka drag queen, coś fancy
  • Christopher Rosier
  • Charlotte Kelly i Elliott Malfoy
  • Laurent Prewett // Victoria Lestrange (w zależności od płci)
  • Anthony, reklamuje Rosierów
  • Morpheus, Anthony S i Jonathan
  • Electra duh
  • Vakel Dolohov
  • Anthony Shafiq, najlepiej ubrany czarodziej w Anglii
  • Elliott, Laurent, Rodolphus
  • Rozalinda (w sensie szczur Baldwina)
  • Atreus, odpierdolony jak miljon galeonów
  • Tu skończę odpowiedzi żeby nie zapychać ankiety, za słabo znam postaci innych graczy, moja wina, moja wina, moja bardzo...
  • Laurent wyglądający jak królowa śniegu
  • OLEANDER CROUCH, który stwierdził wyniośle, że Zimowy Bal to tylko taka biedniejsza Met Gala, a Lorraine Malfoy mu przytaknęła, udając, że nie jest w sukience kupionej w lumpeksie armii zbawienia.
  • modeleczka Electra

Chyba widzieliśmy na jego plecach metkę z różą.

♦ Kto był najgorzej ubrany?

W tej zażartej walce ideologicznej pomiędzy Maddoxem Greybackiem i Alastorem Moodym w mundurze Aurora zwycięzca jest tylko jeden i na pewno nie jest nim wyczucie stylu.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Woody
  • Zapewne Cameron miał wdzianko po starszym bracie
  • Maddog Greyback
  • Cedric Lupin, przyszedłby na bal w szacie lekarskiej poplamionej eliksirami z ostatniego zabiegu
  • Alastor, z rozpędu przyszedł w mundurze aurorskim ojca
  • Edge
  • Maddox Greyback
  • Cathal pewnie założyłby jakieś szmaty z wykopalisk
  • Ariel i dobrze, że się nie pojawił (ubrał żółte rybaczki i błękitną marynarkę, a do tego koszulę z żabotem)
  • Alastor, bo porządne ciuchy oddał biednym
  • -
  • nikt, wszyscy się w tym roku odjebali
  • Twoja stara
  • Alfred Trelawney
  • The Overseer
  • JIM. Jak ktoś mu powiedział, że ubrał się jak stróż w Boże Ciało, to wziął to za komplement.
  • Mewa chuj

Ciekawe czy za order wsiura roku rozdają jakieś jedzenie?

♦ Kto tańczył w tym roku z panią McGonagall?

Pani McGonagall była bardzo zadowolona, że prefekt naczelny Anthony Shafiq nawet nie próbował wymigać się w tym roku od obowiązku zatańczenia z panią wicedyrektor. Ich wspólna samba rozgrzała nasze zmarznięte serca.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Ambroise
  • Leviathan Rowle
  • OK, hear me out, mec. Philomena Mulciber x prof. Minerva McGonagall
  • Anthony Shafiq - Prefekt Naczelny
  • Woody i Erik
  • Woody Turpaulin, żeby wzbudzić zazdrość Quintessy
  • Thomas
  • Anthony (jako samozwańczy przewodniczący komitetu organizacyjnego)
  • Erik
  • Anthony Shafiq
  • Louvain
  • Peregrinus Trelawney
  • Aidan, założyłby sie z kimś i skończyłby z facetką
  • Charles (przypadkiem)
  • Atreusik
  • Enzo
  • Stanley - za karę
  • Antoś prefekt naczelny
  • Theo Kelly
  • Thomas Figg
  • Na początku chciano wrobić w to Samuela Mcgonagalla ("niedźwiedzie w cyrku tańczą, a ty z cioteczką nie zatańczysz?"), ale ostatecznie wzięto HATIEGO GREYBACKA, bo ma hehe chorobę MILForda hehe.
  • Edge ma grannykink

Czy to dlatego przyszli ubrani w tak podobne kolorystycznie stroje?

♦ Kto był najbardziej rozchwytywany do tańca?

Przy takim kawalerze to aż dziw bierze, że wymieniono go tylko cztery razy. Wygrywa piękny, mądry i wciąż rozchwytywany przez panny i dziennikarzy Czarownicy Erik Longbottom.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Erik
  • Atreus Bulstrode
  • Eric Longobottom?
  • Erik i Eden
  • Erik Longbottom
  • Vakel (nie żeby się zgadzał, ale to tylko podsycało pragnienia tłumu fanów)
  • Nora
  • Laurent, nie mógłby się opędzić od panów, ale od kilku pań pewnie też
  • Millie Moody
  • Scarlett
  • Brenna, bo ten swój wianuszek "fanów"
  • Electra Prewett
  • NIESAMOWITY the edge
  • Louvain Lestrange
  • The Edge
  • LORIEN MULCIBER, bo wszyscy porobili zakłady, jak długo wytrzyma w szpilkach (wytrzymała cały bal).
  • Lorraine bo to niezła szprycha

Ale musiały go później boleć nogi...

♦ Co było hitem tegorocznych dekoracji?

Dumbledore był załamany, ale nie mógł tego powstrzymać. Ktokolwiek chciał nazwać bal od penisa miał rację - bo to był dla forum bardzo homoerotyczny rok.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • rzeźby z lodu
  • Świeczki w kształcie penisa.
  • ... naprawdę nie chcę już więcej robić tego żartu, ale kształt dekoracji sezonu jest jeden
  • Nowy prototyp świeczek Charlesa Mulcibera
  • Bombki wybuchające brokatem na głowach uczestnikach balu
  • Pokaz akrobacji smoczognika Reginy, czyli Cymbała
  • Chujoświeczki
  • Balkon, którego pnącza były pokryte lodem. Niejeden kawaler próbujący udowodnić swoje uczucie wobec zaproszonej damy skończył na ziemi z obitą dupą.
  • Kula dyskotekowa która strzelała klejacymi serpentynami w pary które zbyt blisko siebie stały
  • Kartonowa podobizna w skali 1:1 Voldemorta trzymającego dumnie słoik ogórków
  • penisoświeczki
  • Chujoświeczki od Charlesa Mulcibera
  • Falliczne świeczki - ale dopiero po północy
  • TIUL
  • Jaja widłowęża
  • Chujkoświeczki
  • Alkohol
  • Lodowe kutasy
  • Śnieżki w kształcie penisów
  • ogórki!
  • CHARLES MULCIBER i jego ozdobne sople lodu w kształcie... Wiadomo czego.
  • czekoladowy orzeł

Czy w przyszłym roku wygra muszelka?

♦ Kto ukradł dekoracje, żeby upiększyć swoje dormitorium?

Na widok wielkich, lodowych penisów Perseus Black, Lewis McKinnon, Stanley reprezentujący swoją ekipę i Atreus Bulstrode stoczyli pojedynek o tytuł największego geja 2024.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Thomas Figg
  • Mona Rowle
  • Znany klepto... Robin Hood i rewolucjonista, Lewis McKinnon (bardziej ich potrzebował)
  • Może Baldwin Malfoy?
  • Maev Chang - ale nie tyle dekoracje co ozdobne, świąteczne sztućce
  • Stanley do spółki z Atrusem
  • Nora
  • Isaac
  • Stanley, bo wszysyko, co złe, to on!
  • Cyrkowcy
  • Bellatrix
  • Perseus Black bo lubi takie klimaty
  • Atreus ma jakiś niezdrowy pociąg do tych kształtów
  • Lyssa i Flint z trudnym do napisania imieniem
  • Scarlett Mulciber
  • Perseus
  • Laurent xD
  • Aleksander Lewandowski (to nowe multi Kostki)
  • Lorraine Malfoy
  • Czarny Pan ;/
  • Zrobił to JONATHAN SELWYN, po tym jak Woody Tarpaulin wmówił mu, że lodowe dekoracje są zaklęte tak, aby odstraszać koszmary, więc na pewno odstraszą tego wampira, który nawiedza go w snach.
  • te zjeby od Borgina

Panie zamknijcie oczy, to jest zabawa dla prawdziwych mężczyzn.

♦ Kogo nie można było odciągnąć od bufetu?

Spotkali się tam Lewis McKinnon i Maeve Chang, oboje gotowi do stoczenia walki o ostatni deserek Panna Cotta.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Brenna lubi jeść, więc pewnie jej
  • Electra Prewett
  • Maeve bardzo długo nie mogła się zdecydować, który widelczyk
  • Lewisa McKinnona (Zawada Głodomór robi swoje)
  • Alastora
  • Camerona i Heather, bo to wyżerka za darmo na czyjś koszt
  • Lewis
  • Atreusa i Basiliusa (to przez poncz)
  • Lewisa McKinnona
  • Maeve, ale dlatego że kradła sztućce
  • Olivia Quirke
  • Victorię, oczywiście. Od czekoladek
  • Nora próbowała każdego ciasta, żeby zrobić lepszą wersję
  • Mewy XD
  • Maeve
  • Lorraine
  • Alka od kanapek
  • Aidan Parkinson
  • Astaroth yaxleya... pytanie, co dla niego było bufetem
  • NORY FIGG, która zachwalała wszystkim swoje przepiękne wypieki: babeczki imitujące kule śnieżne.
  • ten komunisa lewis, ostatnio jak włożyłem rękę do kieszeni to jego już tam była jebany socjaluch

Ostatecznie podali sobie ręce, bo Lewis chciał go zjeść, a Maeve chciała tylko zajebać łyżeczkę.

♦ Kto zamiast tańczyć siedział za kurtyną i opowiadał swoje dramatyczne backstory?

W tej kategorii zremisowali Alexander Mulciber oraz chyba-jednak-nie-tak-tajemniczy The Edge.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Alexander Mulciber
  • Perseus
  • Icarus Prewett
  • Alexander "Ja Jestem Rodem Mulciber" ma wprawę w wygłaszaniu dramatycznych kwestii
  • The Edge!
  • Edge
  • Patrick Steward, nwm czemu, ale bardzo mi to do niego pasuje XD
  • Thomas
  • Morpheus (specyficzny sposób na podryw)
  • Basilius, opisując każdy piątek 13
  • Basil
  • The Edge
  • Sebastian opowiadałby o tym, jak jest dręczony przez Brennę
  • Severine (nikt jej nie słuchał, ale przyniosła darmowe opium)
  • Alexander Mulciber (a może William Lestrange?)
  • Richard
  • Twój stary
  • Peregrinus Trelawney
  • Tristan Ward (?)
  • Zdecydowanie ICARUS PREWETT, który gadał o imperium rzymskim, porównując hogwarcki bal do cesarskiej uczty z Roczników Tacyta.
  • sauriel co go stary nie kochał

Być może ich dramatycznym backstory jest homoerotyczna walka na pięści?

♦ Kto stworzył swoją własną kontrimprezę, bo wydarzenie z mg to tylko wątek poboczny?

Największym hipsterem Anglii został mianowany Neil Enfer.

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Mulciberowie
  • Perseus Black
  • Astaroth
  • Rodzeństwo Prewett
  • Louvain Lestrange
  • Richard, Neil
  • Eden Lestrange zgromadziłaby wokół siebie wianuszek rywalizujących o jej względy postaci i musieliby się ewakuować do oddzielnego wątku, żeby Eden mogła każdemu po kolei uświadomić, czemu już od dawna to Alastor jest u niej na pierwszym miejscu
  • ... Neil?
  • Cyrkowcy, z kradzionymi dekoracjami
  • Stanley - nie miał wyboru, żeby go nie zamknęli
  • Neil Efner
  • Louvain typowy hipster
  • Cała podziemna kompania ze Stanlayem i Saurielem na czele
  • Lorraine
  • Woody
  • Robert, Czester, Cain Bletchley i blondi (wszyscy święci balują w niebie)
  • Ludzie z Potężnego Syndykatu ANTHONY'EGO SHAFIQA, bo poszli sobie razem ojebać vifona.
  • herezja i jej wszystkie multi jebaniutka ma drużynę do siatkówki

Awooooo!

♦ O której parze będziemy po balu najwięcej plotkować?

Kto z kim zatańczył? Kto z kim wyszedł? I, co najważniejsze, kto z kim się skompromitował? Jeśli myśleliście, że ten bal będzie spokojny, to z pewnością nie czytacie mojego bloga. Oto przedsmak – romantyczny taniec Łabędzia i Cienia, nowa para, której wszyscy się przyglądają. Ale czy to prawdziwa magia, czy tylko gra w kotka i myszkę? Uprzejmie donoszę, że widziano Morpheusa i Vakela trzymających się za ręce w męskiej ubikacji. Niedaleko nich, na parapecie siedziały gołąbeczki Erik i Anthony. Parkietem sali balowej trzęśli Icarus i Mona, ale Ambroise i Geraldine nie odpuszczali im ani trochę. Lecz kto skradł serca wszystkich? Stara miłość nie rdzewieje - znów widziano razem Woody'ego i Tessę. Xoxo, Plotkara~

[+]Wszystkie odpowiedzi:
  • Eden i Bertie
  • Woody i Quintessa
  • A kto wie!
  • Morpheus Longbottom i Vakel Dolohov
  • Erik Longbottom & Geraldine Yaxley, bo zawsze jak się pojawiają w swoim towarzystwie, to zaczynają się plotki lol
  • Anthony, Erik
  • Geraldine i Ambroise
  • O Woodym i Tessie
  • Victoria & Sauriel
  • gołąbeczki Icarus i Mona
  • Morpheus i Vakel
  • Alexander Mulciber i podłoga
  • Anthony i Erik
  • Charlie i Scylla
  • Parze alkoholu, który unosił się w powietrzu, bo nie dało się na trzeźwo wytrzymać z Brenną
  • Icarus i Mona
  • Brenna i Atre
  • Perseus Black i Charles Mulciber
  • Millie Moody x Alastor Moody
  • AMBROISE GREENGRASS i GERALDINE YAXLEY, bo zczerwienili się strasznie, jak ktoś zaczął krzyczeć "gorzko, gorzko!", kiedy wódkę pili.
  • szlaufica eden i kurwiarz alex

♦ Komu zrobiono najwięcej zdjęć?

Zdjęciocepcja: kiedy robisz zdjęcie komuś, kto pije właśnie herbatę z kubka ze zdjęciem samego siebie. Rywalizację o największą liczbę fotek zwycięża Vakel Dolohov!

[+]Wszystkie odpowiedzi
  • Vakelowi
  • Umbrielowi i Stanleyowi, bo mam nadzieję, że Ministerstwo rozdaje za nie nagrody...
  • Laurent Prewett
  • Edge'owi
  • Vakel Dolohov
  • Erik, Anthony
  • Oleandrowi
  • Lorraine
  • Thomasowi Figgowi bo był znów niekompletne ubrany
  • Rodolphusowi
  • Eden Lestrange
  • Ginny w formie kota - setki uroczych foteczek
  • Vakelowi i Morpheusowi
  • Vakelowi, bo wpierdalał się przed kamerę jak zwykle
  • Vakel
  • Louvainowi
  • naczelnej primadonnie Vakelowi i jego pojebanej córeczce
  • Geraldine Yaxley
  • Erikowi Longbottomowi
  • PEREGINUSOWI TRELAWNEYOWI, dlatego, że mylono go z Williamem Lestrangem i Alexandrem Mulciberem, i dlatego, że był na każdym zdjęciu z Vakelem Dolohovem (który teoretycznie miał ich najwięcej, ale cśśś).
  • Millie vanillie

Kupiliście już jego najnowszą książkę o wróżeniu z kształtu penisa?

♦ Kto został królem tegorocznego balu?

NIE ZGADNIECIE KTÓRA RODZINA SPONSOROWAŁA TEGOROCZNY BAL ORAZ SUKIENKI DLA NAJBIEDNIEJSZYCH CZAROWNIC. A już tym bardziej kto został królem balu! Jest to najbardziej pożądany kawaler Czarownicy - ERIK LONGBOTTOM.

[+]Wszystkie odpowiedzi
  • Atreus
  • Ericzek
  • Neil Enfer
  • Jonathan Selwyn
  • Bertie
  • Erik Longbottom
  • Erik
  • Jonathan
  • Vakel Dolohov
  • Anthony Shafiq
  • Maeve
  • Morpheus (dzięki głosom rodziny), ale Vakel był tuż za nim
  • Robert Mulciber
  • Charles BOBERT Mulciber
  • Icarus Prewett
  • Vakelek
  • Sauriel Rookwood
  • Louvain Lestrange
  • Atreus Bulstrode, ale tak naprawdę to MAEVE CHANG, która metamorfomagią ukradła mu tożsamość i ujawniła się dopiero wtedy, kiedy włożyli jej na skroń koronę króla balu.
  • Louvain

Pozostali panowie pobili się o drugie miejsce na podium. Wszyscy zremisowali, ale podobno afterek był niezły.

♦ Kto został królową tegorocznego balu?

Królową tegorocznego balu została... nooo zacznijcie klaskać, przecież to dla loszek najważniejsze wyróżnienie w liceum! Tadaaaam: Victoria Lestrange.

[+]Wszystkie odpowiedzi
  • Charlotte Kelly
  • Victoria
  • Victoria Lestrange
  • Panda
  • Electra Prewett
  • Lorraine Malfoy (tak po prostu, żadnej puenty)
  • Eden
  • Quintessa Longbottom
  • Charlotte
  • Heather
  • Quintessa Lonbottom
  • Brenna
  • Cynthia Flint
  • Również Maeve
  • Lorien (wygrała o jeden głos z Eden)
  • Chester Rookwood
  • Lorraine
  • Viczka
  • Nigdy się nie dowiemy, bo nagrodę zgarnęła AMBROSIA MCKINNON, która spadła ze schodów i przeturlała się prosto na scenę w momencie, w którym ogłaszano, kto został królową balu (ktoś z głosem podejrzanie przypominającym Alexandra Mulcibera krzyknął, że fata zdecydowały).
  • Cynthia

Mamy nadzieję, że Viczka połamie koronę i rozda ją reszcie... Przecież nie chce wyjść na wredną?

♦ Kto był widziany na afterparty w lochach?

Jak myślicie, kogo wybraliśmy jako królów tegorocznego afterparty. Otóż... wszystkich. Tak, najczęściej powtarzającą się odpowiedzią było to, że wszyscy byśmy się tam zakradli i to chyba najlepiej podsumowuje SoLka jako całość.

[+]Wszystkie odpowiedzi
  • Lou
  • Atreus Bulstrode
  • Baldwin Malfoy (organizował je)
  • Charles Mulciber i Rodolphus Lestrange
  • Maev, Stanley, Eden, Millie, Louvian
  • Rodolphus, Desmond, Baldwin, Atreus, Stanley
  • Rodolphus
  • wszyscy (przez wzmocniony poncz ludzie pozapominali, żeby zwracać uwagę na status czystości krwi)
  • Wszyscy Ślizgoni
  • Woody Tarpaulin
  • każdy, nikt nie przepuściłby takiej imprezy
  • Electra hihi
  • Louvain Lestrange
  • oprócz trolla? Sauriel, Stanley i Maeve jak próbują się włamać do gabinetu profesora po wino mszalne udając tróję świętą
  • Louvain, Alexander, Atreus i spółka
  • Voldemort ze słoikiem ogórków
  • Stanley Andrew Borgin
  • Wszystkich (nawet Brenna przyszła ale tylko dlatego, że zabłądziła albo Atreus ją przyprowadził albo Anthony, w sumie to nie wiem)
  • Morpheus Longbottom
  • nie wiem ale dobiegały stamtąd jakieś dziwne odgłosy ciamkania
  • Umbriel Degenhardt
  • Lorraine Malfoy
  • BALDWIN MALFOY i SCARLETT MULCIBER, którzy w ubraniach pomazanymi fluorescencyjnymi farbami zorganizowali w lochach psychodeliczny rave.
  • najlepsze loszki, pozdro

Jak widać Banda Borgina imprezowała tak mocno, że zwabiła całą resztę.

Za pomoc w organizacji plebiscytu dziękuję: herezji, która dłubała to ze mną w nocy oraz dusiołkowi - beta testerowi ankiety. W tym roku artystka od statuetek nam uciekła, więc admin dłubał ogóra sam. No i oczywiście dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział! Temat pozostanie otwarty przez najbliższy miesiąc, żebyście mogli złożyć tutaj swoje podziękowania, uronić sztuczne łzy i oberwać wazonem lecącym z widowni. Pwease

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Eutierria (5886), Vakel Dolohov (1170), Eden Lestrange (997), Brenna Longbottom (613), Erik Longbottom (1356), Geraldine Yaxley (525), Atreus Bulstrode (323), Perseus Black (446), Peregrinus Trelawney (1186), Victoria Lestrange (713), Stanley Andrew Borgin (1155), Laurent Prewett (701), Lorraine Malfoy (972), Rodolphus Lestrange (454), Thomas Figg (414), Morpheus Longbottom (303), Millie Moody (810), Ambroise Greengrass (471), Baldwin Malfoy (713), Scarlett Mulciber (718), Daphne Lestrange (181)

Wątek zamknięty  Dodaj do kolejeczki 

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa