Doppelganger
Kiedy koszmar staje się rzeczywistością
Ty i Thoran. Od zawsze razem, nierozłączni. Ciężko było nazwać was dwiema kroplami wody, bo nawet mimo urodzenia się tego samego dnia, istniało pomiędzy wami wiele różnic, ale co z tego - to przy nim od zawsze czułaś, jak to jest dzielić z kimś jedną duszę. Anam Cara - od narodzin aż do śmierci. W młodości miewałaś wrażenie, że w drugiego człowieka można było się wtopić - być z nim tak blisko, żeby zatracić w tym samego siebie. Okazało się jednak, że młodzieńcza fascynacja bratem mijała, bo ostatecznie obrałaś w życiu własną ścieżkę.
Przełomem okazało się Beltane. Dawne, przygaszone emocje zapłonęły znów, a ty zadałaś sobie pytanie - dlaczego dopiero teraz, kiedy Thoran zaginął po nieszczęsnym sabacie Beltane, do ciebie dotarło, że w pewnym momencie przestaliście być nawzajem częściami swojej codzienności? Jego paskudne zainteresowanie czarną magią było odrzucające, ale to wciąż był twój brat. Na tej skorupie zaczęły jednak pojawiać się rysy.
Najmocniej przepraszam, ale nie mam bladego pojęcia o czym mówisz. Pierwsze słyszę jakoby istniał rzekomy Twój brat bliźniak, a jeżeli takowy istnieje to muszę Cię rozczarować, ale nigdy nie miałem okazji z nim porozmawiać.
Jak to było w ogóle możliwe? Byłaś pewna, że piliście kiedyś razem, w trójkę, chyba w Białym Wiwernie...? Zapomnieć o tym to jedno, ale Louvain właśnie nazwał cię wariatką...
♦ Informacje dla osób, które otrzymały zadania
Jest to wydarzenie dedykowane jednej z graczek - dotyczy zaginięcia rzekomego brata bliźniaka Geraldine Yaxley. Oczywiście mężczyzna nigdy nie istniał - wszystko wydarzyło się przez dziwacznego potwora, który namieszał wam w głowach. Ukradł wasze wyglądy, imiona, nawyki. Stworzył personę będącą kolażem waszych wspomnień i marzeń, a później... zaczął niszczyć. Przygotowałam wam szereg indywidualnych zadań, na które możecie, ale nie musicie zareagować. Jeżeli to jednak zrobicie, a wasz wkład w rozwój tej historii będzie sesją lub sesjami składającymi się łącznie z 2000 słów, nagrodzę was odznaką Doppelganger. Sesje muszą być datowane od Beltane do końca kwartału letniego (mogą to być wiosenne retrospekcje). Ukończenie wątków należy zgłaszać w tym temacie. W przypadku pisania postów jako Thoran z konta Barda możecie użyć przygotowanego przeze mnie avatara:
Kod:
https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=qBeom9u.png
Lista wszystkich zadań
- Samuel McGonagall
- Eden Lestrange
- Jim Bell
- Leo O'Dwyer
- Laurence Selwyn
- Peregrinus Trelawney
- Thomas Figg
- Astaroth Yaxley
- Victoria Lestrange
- Stanley Borgin
- Laurent Prewett
- Giovanni Urquart
- Kim Skamander
- Florence Bulstrode
- Brenna Longbottom
- Erik Longbottom
- Esme Rowle
Jeżeli nie dostaliście zadania, a chcielibyście je dostać lub macie jakiś swój oryginalny pomysł, skontaktujcie się z Geraldine Yaxley. Jeżeli macie pytanie natury „czy na pewno możemy to zagrać”, „czy to jest możliwe”, „czy ta postać niezależna by się tak zachowała” odpowiednim kierunkiem jest mój (czyli Eutierrii) temat konsultacji, jako że czuwam nad tym wydarzeniem jako mistrz.
♦ Zabójczyni potworów
Najbardziej rozbudowanym zadaniem, jakie przygotowałam jest to dedykowane bezpośrednio Geraldine. Jest to historia złożona z wielu etapów, a przez całość przeprowadzi cię szereg kości. Nie jesteś w stanie ukończyć wszystkich samotnie. Będziesz musiała prosić inne postacie o pomoc, a twój „brat”... trochę namieszał i teraz nie każdy może chcieć się na to zgodzić. Rozpocznij historię przechadzając się przez rodzinną posiadłość (z kimś lub solo - ale jak wiadomo, takich przygód lepiej nie przeżywać w pojedynkę) i rzuć kością !idękorytarzem.
there is mystery unfolding