• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Rozliczenia Rozliczenia lata 1972

Rozliczenia lata 1972
Diva
I felt my heart crack -
slowly like a pomegranate,
spilling its seeds.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
Muzyk; kompozytor, pianista
Burza czarno-srebrnych loków, blade lico, gwiazdozbiory piegów. Oleander jest młodym mężczyzną o 183 centymetrach wzrostu i nienagannej posturze. Jego oczy zmieniają kolor w zależności od nastroju, dnia, pogody, miesiąca - lawiruje pomiędzy odcieniami z pomocą metamorfomagii. Dłonie ma smukłe, palce długie. Nosi biżuterię i kolczyki, ale zazwyczaj tylko wieczorami bądź na występy. Gustuje w perłach, złocie i szafirach. Na pierwszy rzut oka uśmiechnięty, pełny życia i pasji młody człowiek, który nie stroni od tłumów i rozgłosu.

Oleander Crouch
30.11.2024, 20:13  ✶  
Hejka, klasycznie potrzebuje trochę więcej czasu. Ostatni miesiąc był dość intensywny na uczelni i mam dwie rzeczy do oddania na środę. Pozniej juz powinienem wrzucić.

(Powienienem mieć w temacie nieobecność również, ale dodawałem ja jakis czas temu, wiec sobie wrzuce kolejna na nast tydz).

Chce rozliczyć Oleandra i sprobować rozliczyć Elliotta.

Julek pewnie nie ma wystarczająco napisane, widziałem, że jednorazowo się mozna rozliczyc nie mając odpowiedniej ilosci słów, ale nie jestem pewien jeszcze co zrobię z nim, bo definitywnie nie mam czasu na 3 postacie jednoczesnie.

“Why can't I try on different lives, like dresses, to see which one fits best?”
♦♦♦
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
My pleasure is their pain
krew
genetyka
zawód
Bardzo wysoki - mierzy 192 cm wzrostu. Z reguły ubiera się w czarne bądź stonowane kolory, ale można go spotkać w wielobarwnym ubiorze. Włosy ciemnobrązowe, oczy zielone. Jest bardzo blady, ma sine wokół oczu, które nieco jaśnieje, kiedy jest nasycony, ale to nieczęsto się zdarza.

Astaroth Yaxley
30.11.2024, 21:08  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.12.2024, 02:54 przez Baba Jaga.)  
I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: link

II. Krótki opis kwartału: Trudne lato – pełne incydentów z krwią, prób zapanowania nad instynktem, napięć rodzinnych i rozczarowań. Staram się znaleźć balans, nawiązując nowe znajomości i angażując się w badania nad eliksirami z Victorią. Niestety, kolejne konfrontacje z bliskimi, jak z siostrą Geraldine i bratem Thoranem, odsłaniają coraz więcej pęknięć w relacjach. W mediach pojawiłem się jako bohater wydarzeń w Windermere, ale nawet ten „sukces” jest gorzki, zważywszy na chaos, który panuje w moim (nie)życiu.

III. Dokonania fabularne: Lato było dla mnie trudne, bo to pierwsze lato bez imprez, festiwali i zamorskich podróży. Miałem wrażenie, że jedynie wegetowałem, nie robiąc tak naprawdę nic... ale jednak coś się wydarzyło. Po raz pierwszy sam się powstrzymałem w trakcie picia krwi. Co więcej, choć ugryzłem bez pozwolenia, dzięki temu doświadczeniu udało mi się wyhodować w sobie pewną tolerancję względem jednej, konkretnej półselkie, którą wcześniej uważałem za definitywnego wroga.

Niestety, kolejne incydenty związane z krwią nie były zbyt przyjemne. Te sytuacje, podobnie jak działania mojego brata Thorana oraz rozwiązły tryb życia mojej siostry, odbiły się na naszych relacjach. Geraldine, choć przygarnęła mnie do wspólnego mieszkania i uratowała mi życie, zaczęła mi nie ufać. Między nami wyrósł mur niedopowiedzeń i tajemnic.

Postanowiłem zrobić coś ze swoim (nie)życiem. Laurent przedstawił mi Victorię, z którą zaczniemy pracę nad eliksirami dla wampirów. Będę jej obiektem badań. Staram się myśleć o tym pozytywnie, choć rozmowa z nią oraz innym wampirem wcale mi tego nie ułatwiły.

Tymczasem trafiłem do gazet jako bohater, razem z moją siostrą. Staliśmy się rzekomymi zbawcami podwodnego świata trytonów w jeziorze Windermere.

Miałem ambicje zostać rodzinną encyklopedią wiedzy, ale najwyraźniej książki i ja nie idziemy w parze.

IV. Postępy: Raz udało mi się opanować w trakcie picia krwi. Pracuję nad świadomym pożywianiem się. Zostałem też zauważony przez media po wydarzeniu w Windermere. Rozpoczynam również przygodę z poznawaniem Podziemnych Ścieżek.

V. Poziom spaczenia: I
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: -

VI. Rozpoznawalność: III
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: -
3. Nowy opis rozpoznawalności: -

VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd)
2. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd)

VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. usunięcie przewagi
Teleportacja II
Teleportacja łączna I
2. usunięcie zawady
Wpływowy wróg III
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 9

IX. Zmiany w lokacjach:
1. -

X. Aktualizacja treści karty:
1. -
2. -

XI. Nowe wskazówki dla mistrzów:
Mieszkam na Aleji Horyzontalnej u swojej siostry Geraldine Yaxley.

Chętnie pogram sesję, w których będzie powoli rozwijane poszukiwanie/powrót wampira, który mnie przemienił. Też chętnie będę piętnowany, poniewierany albo kochany, co tylko serduszko MG zapragnie.

XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link
2. Zawada Nałogowy hazardzista - link
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy

XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - posiadam
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - usuwam, bo mam obie
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy

Poproszę również o rozliczenie postaci drugoplanowych Edwarda Prewett oraz Franka Longbottom.

adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Astaroth Yaxley
The Healing Light
some superheroes
wear a white coat
krew
genetyka
zawód
Przystojny, wysoki (180 centymetrów wzrostu), trochę wychudzony uzdrowiciel o łagodnym usposobieniu. Nieśmiały, trochę za cichy, ale bardzo sympatyczny. Widać po nim od razu, że zdecydowanie za dużo czasu spędza w zaciszu swojej pracowni alchemicznej, ale pomimo kilku dziwactw wplecionych tu i ówdzie, wzbudza sympatię i szacunek. W pracy nosi szpitalny fartuch. Poza pracą również ubiera się w jasne kolory.

Cedric Lupin
30.11.2024, 21:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.02.2025, 03:12 przez Baba Jaga.)  
I. Podstawa rozliczenia:
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link do posta
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: link, link

II. Krótki opis kwartału: Pochłonięty pracoholizmem Cedric zaczyna powoli odczuwać skutki uboczne wiecznego zmęczenia. Za sprawą bliskich zaczął stopniowo spędzać coraz więcej czasu poza pracą. Powoli budzi się w nim świadomość, że czasem musi się zająć także samym soba.

III. Dokonania fabularne: Cedric nie osiągnął większych sukcesów w pracy, głównie dlatego, że awanse raczej go nie interesują. Jego pracoholizm jest na tyle naturalny, że nie wyróżnia go w żaden konkretny sposób.

IV. Postępy: Czas wolny najczęściej poświęcał na badania roślin, próbując tworzyć różne mieszanki. Wszystko w celu wyszukiwania nowych maści i eliksirów, które mogłyby się przysłużyć w Mungu. Badał także znane i popularne eliksiry, szukając sposobów na wzmocnienie ich efektów leczniczych.
Dość regularnie czyta również prace naukowe wydawane przez specjalistów na całym świecie. Stara się być na bieżąco z nowinkami ze świata medycznego, ubogacając w ten sposób asortyment rzeczy, z pomocą których zajmuje się pacjentami.

V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Nie wydarzyło się nic, co mogłoby wpłynąć na zmianę poziomu spaczenia.

VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Nie wydarzyło się nic, co mogłoby wpłynąć na zmianę poziomu rozpoznawalności, zarówno w górę jak i w dół. Cedric skupia się przede wszystkim na pracy, czasem spotykając się z ograniczoną grupą znajomych.
3. Nowy opis rozpoznawalności: wpisz jeśli rozpoznawalność uległa zmianie. Pamiętaj, że w związku ze zmianą poziomu rozpoznawalności, być może zmieni się twoja przewaga z nią związana!

VII. Zmiany w statystykach: -

VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: -

IX. Zmiany w lokacjach: -

1. Przewaga rodzinna: Lupinowe od pokoleń znani są ze swoich ponadprzeciętnych zdolności, gdy chodzi o tworzenie eliksirów. Cedric nie jest wyjątkiem i podobnie jak reszta rodziny całkiem nieźle radzi sobie nad kociołkiem.
2. Nowy opis dla Fal: Umiejętność, której nauczył się za namową znajomych. W sumie to nie żałuje, bo czasem korzysta z niej w pracy.
3. Nowy opis dla drobnego leku: Z racji na wykonywany zawód, doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak kruche może być ludzkie życie. Na co dzień stara się tego nie okazywać, ale czasem zbyt przesadnie martwi się zdrowiem bliskich mu osób, męcząc ich swoim towarzystwem.
4. Nowy opis dla Szlamolubnego: Lupini są rodziną półkrwi, która specjalizuje się w lecznictwie. Nie dyskryminują ze względu na wiek, płeć czy pochodzenie. Po prostu pomagają. Gdyby tego było mało, należy do Zakonu Feniksa. Dołączył do nich z poczucia obowiązku i strachu przed tym, co może się stać, jeśli Voldemort doszedłby do władzy. Wciąż wierzy, że czarodzieje mogliby się obyć bez przemocy, gdyby tylko nauczyli się ze sobą rozmawiać.
5.Nowy opis dla Edukacja: Jak przystało na ucznia z domu Puchonów, był dość spokojnym, w miarę przyzwoitym uczniem. Nigdy nie starał się wybić ponad szereg. Uczestniczył w kilku kółkach szkolnych. Zajmowało mu to większość czasu po zajęciach, a jeśli akurat znalazło się jakieś wolne popołudnie, najczęściej przesiadywał w bibliotece, wczytując się w tomiszcza poświęcone zielarstwu i magii uzdrowicielskiej. Z racji na to, że zawsze był nieco strachliwy, podchodził z pewnym dystansem do magii ofensywnej. Uroki praktycznie od zawsze były jego piętą achillesową. Podobnie mizernie radził sobie z kształtowaniem. Lekcje tego przedmiotu przyprawiały go często o ból głowy. Warto tutaj wspomnieć także o tym, ze nigdy nie był szczególnie wysportowany, co zawdzięcza długim godzinom przesiedzianym w bibliotece. Quidditch nigdy nie był dla niego.
6. Zamieszkanie: Mieszkanie Lupinów nad apteką, ul. Pokątna
7. Cechy szczególne: brak

XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: -

XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - brak sesji.
2. Zawada Nałogowy hazardzista - Nie dotyczy.
3. Cecha lokacji Przestępstwa - Nie dotyczy.
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - Nie dotyczy.
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - Nie dotyczy.
6. Cecha lokacji Szczury - Nie dotyczy.

1. opis w polu Edukacja - Mam dobrze.
2. opisy przewag i zawad - Poprawiam.
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - Poprawiam.
4. opis w polu Zamieszkanie - Poprawiam (bo nie miałem).
5. opis w polu Cechy szczególne - Poprawiam (bo nie miałem).
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - Nie dotyczy.
7. opis w polu Stan cywilny - Mam dobrze.
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - Mam dobrze.
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - Nie dotyczy.
10. zawada Uczulenie - Nie dotyczy.
11. lokacja poziomu 0 - Nie dotyczy.

adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Cedric Lupin
Holding The Grudge
do dilfs
not drugs
krew
genetyka
zawód
Wysoki na 183 centymetry wzrostu, umięśniony, chociaż nie tak wysportowany jak większość Aurorów. Ubiera się w mundur, który nosi dumnie, lub w proste, kolorowe koszule, marynarki i spodnie od garnituru. Błękitne oczy i ciepły uśmiech sprawiają, że jego spojrzenie stopiło już niejedno serce.

Orion Bulstrode
30.11.2024, 21:21  ✶  
Prosiłbym o przedłużenie czasu rozliczenia dla Oriona. W trakcie wypełniania tabelek zauważyłem kilka rzeczy, które będę musiał poprawić, między innymi wpływowego wroga i szaloną ex. Potrzebuję nieco więcej czasu, żeby to ogarnąć.
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
30.11.2024, 21:25  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2024, 00:56 przez Baba Jaga.)  
I. Podstawa rozliczenia:
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 3135, 3523, 2463, 2166

II. Krótki opis kwartału: Lato minęło Woody’emu dość leniwie, przede wszystkim na integracji zarówno z nokturnowymi, jak i zakonnymi przyjaciółmi. Nie brakło również pomniejszych przygód: kradzieży różdżki, uprowadzenia nieletniego czy wycieczki zagranicznej.

III. Dokonania fabularne: Latem pub Woody’ego odwiedziło kilka osób, głównie znajomych, choć trafiła się i nowa klientka. Świętował z Aseną Lammas, próbując wprowadzić w mury Rejwachu nieco świątecznej atmosfery. Skradziono jego różdżkę, lecz mimo rozpytywania w wielu różnych źródłach nie udało się jej odzyskać i zmuszony był nabyć nową. Odbył krótki wypad za granicę, choć bynajmniej nie w celach wypoczynkowych. Pod przykrywką wziął udział w imprezie Zakonu na plaży w Devon, gdzie wraz z Norą i Thomasem odbili z rąk alkoholika małego chłopca. Końcem sierpnia trenował w towarzystwie Jonathana Selwyna; był także obecny na spotkaniu organizacyjnym Zakonu, lecz nie wniósł niczego do dyskusji.

IV. Postępy:
Rozproszenie. A więc umiejętność bardzo przydatna w życiu codziennym nokturnowego łobuza: rozpraszanie złośliwych zaklęć to podstawa dla uproszczenia sobie życia. Woody trenował to w tym kwartale nie tylko w nieco bardziej poligonowych warunkach — na torze treningowym Zakonu — lecz również przy drobniejszych, upierdliwych psikusach, jak chociażby próba odczarowania listu-pozytywki zmajstrowanego przez Asenę.

V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Żadnych rewelacji w życiu Woody'ego.

VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Żadnych rewelacji w życiu Woody'ego.
3. Nowy opis rozpoznawalności: nd

1. dodanie kropki w rozproszeniu (300 PD)

VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: —
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: nd

IX. Zmiany w lokacjach:
1. Wnoszę uprzejmą prośbę o dodanie na końcu opisu Rejwachu linku do playlisty, jeśli to legalne:
Kod:
[url=https://open.spotify.com/playlist/3LnB2HdLsaDBpFAqjTT9AB?si=8ae8d92244e4470e&pt=b7ad5e60f53446a744262daa188f7afb]— Posłuchaj rejwachowej muzyki! —[/url]

2. Sesja na zabezpieczenie Matczyna Troska: klik

1. Nie do końca aktualizacja, ale suma wzywa mnie do zaanonsowania faktu, że Woody ma nową różdżkę. Wątek zakupowy średnio poszedł, więc uznaję, że zamówił dokładną replikę i pomijam tę zmianę.

XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: Jako że dopełniłam formalności dołączenia do ZF, można usunąć ten fragment:
Kod:
Celuję prosto do Zakonu Feniksa przez retro w roli oczu i uszu w półświatku.

XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nd
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nd
3. Cecha lokacji Przestępstwa - link
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nd
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nd
6. Cecha lokacji Szczury - nd

1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - mam dobrze
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy

adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Woody Tarpaulin

piw0 to moje paliwo
Czarodziej
“It was hotter than rage, and sharper than fear, and cut deeper than helplessness, all because I couldn’t get to you.”
—
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Koroner
Mieniące się srebrem, długie pasma włosów opadają Cynthii prosto na ramiona i ciągną się za połowę pleców, spod wachlarza czarnych rzęs spoglądają jasnoniebieskie, chłodne tęczówki. Jest średniego wzrostu o dość drobnej, smukłej budowie ciała. Wydaje się krucha i delikatna, głównie przez bladość skóry, jakby pozbawiona siły fizycznej. Doskonale dostosowuje sposób mówienia oraz gesty pod towarzystwo, w którym aktualnie przebywa, sprawnie manipuluje za pomocą wyglądu. Jest niewinnie śliczna, a jednocześnie przeraźliwie kojarzy się z zimą.

Cynthia Flint
30.11.2024, 21:49  ✶  
Bardzo prosiłabym o przedłużenie czasu na rozliczenie. Myślałam, że będę miała teraz wolne na koniec listopada, ale niestety, zmienili grafik. Uzupełniłam oś czasu, coś zaczęłam w docu sobie pisać, ale muszę czekać na następne wolne, żeby dokończyć. Bardzo zależy mi, żeby to zrobić.
(Cynthia, Antek, Panda)
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
30.11.2024, 22:34  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.03.2025, 22:04 przez Morrigan.)  
I. Podstawa rozliczenia:
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 5087, 5279

II. Krótki opis kwartału: Lato 72' dla Louvaina okazało się ogromem pracy, nobilitacją, oraz szczyptą rozczarowań. Próbując poukładać swoje prywatne sprawy częściej spotykał się ze ścianą, niż rozwiązaniem problemów. Jednak awans w strukturach organizacji Czarnego Pana, był jego największą motywacją do działania. Zdecydowana większość jego działań w tym okresie była umotywowana jako praca mrocznego sługi.

III. Dokonania fabularne: Rozwój Przymierza w trakcie lata potraktował priorytetowo. Przez swoich współtowarzyszy w walce o nowy porządek został wybrany na nową funkcję. Louvain rozszerzał wpływy organizacji, starając się aby ich mroczne macki sięgały jak najdalej i jak najgłębiej. Udało mu się zrekrutować kilka osób o różnym statusie i umiejętnościach. Starał się też gromadzić informację na temat Zimnych, zdając się w dużej mierze na wiedzę i zdolności Lorda Voldemorta. Dzięki eliksirom imitującym ciepło ludzkiego ciała udało mu się uniknąć zdemaskowania i jednocześnie wciąż funkcjonować w magicznej społeczności bez większych wyrzeczeń. Pojedynek na arenie na oczach publiczności Londynu z byłym partnerem swojej siostry zakończył się niesatysfakcjonującym remisem. W trakcie afterparty po widowisku doszło do regularnej bijatyki z udziałem obecnego kochanka Loretty, oraz przyjaciela Loua - Atreusa. Podczas wesele swojego kuzyna ze strony Blacków, doszło do kilku obyczajowych ekscesów, ponownie z udziałem Alexandra Mulcibera.

IV. Postępy:
Zainspirowany swoimi dokonaniami z wyprawy do Limbo, gdzie znakomicie udało mu się odeprzeć iluzję i złudną magię chroniącą Limbo przed intruzami, kontynuował rozwijanie swoich umiejętności rozpraszania. Po powrocie z zaświatów udało mu się wybudzić z tajemniczego letargu jednego z współtowarzyszy podróży po Limbo; Theona, dzięki magii rozpraszającej. Swoje zdolności oklumenty również wystawiał na próbę, nie pozwalając odczytać Alexandrowi swoich intencji, ani w czasie Afterparty, ani podczas Czarnego Wesela. Oprócz tego praktykował zwykle zaklęcia rozpraszająco-defensywne na treningach praktycznych z Atreusem, a później już na samym Honorowym Pojedynku z Philipem Nottem. (rozpraszanie)
Podczas tych potyczek i pojedynków stosował również zaklęcia translokacji jako swoje główną strategię ofensywy. Tam gdzie potrzebował rozwiązywać konflikty za pomocą magi, najczęściej wybierał właśnie translokacje do obezwładniania przeciwników, a nawet wyrządzania im celowej krzywdy. (translokacja)
W poszukiwaniach nowych kontaktów oraz zasobów ludzkich dla organizacji Czarnego Pana zaczął coraz częściej pojawiać się w okolicach Nokturnu, oraz pod jego powierzchnią. Nie było to możliwe, aby w ciągu jednego kwartału całkowicie wkupił się w łaski tkanki społecznej tego miejsca. Zamiast tego obracał się w towarzystwie osób które miały już wyrobioną pozycję w tym miejscu, zyskując sobie ich przychylność różnymi sposobami. Często pojawiał się w Ataraxii u Ambrosie i bywał też w Głębinie u swojego przyjaciela Stanleya. (znajomość półświatka I)
W trakcie lata Louvain miał wiele okazji do pojawienia się w bliskim towarzystwie kilku wpływowych oraz charyzmatycznych osób. Na polecenie Czarnego Pana, dzięki swojemu sprytowi oraz charyzmie, udało mu się przekonać do dołączenia Cassandry Fawley do organizacji Lorda Voldemorta. Dzięki głosom pozostałych śmierciożerców został wybrany na Lewą rękę Voldemorta co pozwoliło zbudować w kręgach mrocznych sług jego obraz oraz wizerunek jako sprawczego i wpływowego czarodzieja w trwającej wojnie. Po tym wydarzeniu zajął się rekrutacją nowych członków, a przez to miał okazję do bliższego zapoznania się z szerokim spektrum osobowości. Do współpracy udało mu się nakłonić poszukiwanego przez Ministerstwo mordercę Umbriela, niepozorne jednak wciąż niebezpieczne medium z Nokturnu Ambrosie, oraz dziwaczną za to uzdolnioną jasnowidzkę Scyllę. Każda z tych osób była o zupełnie innym usposobieniu, mimo tego Louvainowi udało się wejść na odpowiednie tony i skłonić je do przejścia na słuszną stronę. (charyzma)
Louvain nie należy do najbardziej spostrzegawczych magów, jednak kilka sytuacji których był świadkiem mogło poszerzyć jego dotychczasową perspektywę na otaczający go świat. Przez wzgląd na nowe obowiązki zmuszony był to głębszej analizy zasobów jakimi dysponowała organizacja Czarnego Pana. Na podstawie zestawienia predyspozycji oraz umiejętności jakimi dysponowali śmierciożercy, rozpatrywał jakie szanse do wykorzystania tworzą razem. Rozmyślał i kalkulował w jaki sposób wykorzystać to co już mieli oraz w jaki sposób przygotować kolejne działania w celu realizacji postanowionych osiągnięć. Dzięki zebranym informacjom przez swoich poprzedników, ale również pozostałych popleczników wysuwał wnioski, jakie operacje mogą być najbardziej efektywne i jednocześnie najbardziej optymalne. (percepcja)
Nowa funkcja w służbie Czarnego Pana wręcz wymusiła na nim szersze pojęcie na temat prawd i praw w magicznym świecie. Nawet jeśli powierzchownie i amatorsko to wciąż chłoną nową wiedzę z tych dziedzin z których świetni były inne osoby, od których potrzebował wsparcia, lub chciał ich przeciągnąć na stronę rebelii. Poszerzył wiedzę teoretyczną z zakresu nekromancji przez wzgląd na stanie się Zimnym, dowiedział się jak działają zdolności osób z darem trzeciego oka, oraz jakimi prawami rządzi się świat półświatka oraz ludzi zza marginesu społecznego. Dowiedział się również jak silna potrafi być prastara magia, która złączyła go z Cynthią rytuałem miłosnym, oraz jak wygląda żywot magów na odludziu jak stara Szeptucha i posłuszna roślinność chroniąca jej chatkę. Dostatecznie sporo razy musiał mierzyć się z całkiem nowymi dla niego sytuacjami, by zrozumieć jak jeszcze wiele tajemnic skrywa przed nim świat. (wiedza o świecie)
Zarządzanie zasobami ludzkimi to przydatna umiejętność, zwłaszcza kiedy zarządza się najbardziej oddanymi wyznawcami woli Czarnego Pana. Louvain szybko musiał wskoczyć w nowe buty lidera w służbie zła. Grał w kilku drużynach w swoim życiu, więc wiedział na czym polega praca z grupą, ale to tutaj po raz pierwszy musiał wyznaczać polecenia, a nie tylko je wykonywać. Uczył się w trakcie i szybko wyciągał wnioski. Zrozumiał, że jeśli chce mieć posłuch wśród grupy, a jego rozkazy mają zostać wypełnione należycie, musi mądrze dopierać osoby do zadań. Liczyły się nie tylko poszczególne umiejętności i predyspozycje, ale również ich usposobienie oraz to czy potrafią ze sobą współpracować. W okresie letnim opracował kilka zadań dobierając do nich ludzi według własnego uznania, dzięki czemu udało się wykonać zakładany plan niemalże w całości. (dowodzenie)
Sam stanął naprzeciwko grupy aurorów, która próbowała pokrzyżować plany Czarnego Pana. Zaczerpnął ze źródła w zaświatach i jako jedyny z popleczników powrócił z Limbo nie tracąc przy tym zmysłów, lub nie wpadając w śpiączkę. Niedługo potem został wybrany przez śmierciożercze vox populi na nową lewą rękę Lorda Voldemorda. Louvain i tak miał już o sobie duże mniemanie, ale połączenie tych ostatnich wydarzeń w tak krótkim czasie spotęgowało jego narcyzm. Uważa się za najlepszego we wszystkim co robi i za dużo bardziej wartościowego czarodzieja od wszystkich.(Primadonna)
Zbyt mocno dał się wciągnąć w struktury organizacji Czarnego Pana by teraz choćby nawet pomyśleć o odejściu od czarnoksiężnika. Był świadkiem jakiego upodlenia doświadczył czarodziej, który pełnił jego rolę w rebelii zanim objął ją Louvain. Dodatkowo przyjmując nowe obowiązki, odnowił swoją przysięgę wierności przed Mistrzem. Nie widzi dla siebie innej drogi, niż droga w kierunku wojny. Jest bezwzględnie oddany rozkazom Lorda Voldemorta.(Lojalność organizacji)

V. Poziom spaczenia:
1. podniesienie
2. Uzasadnienie: Kiedy tylko pojawiała się ku temu okazja, Louvain korzystał coraz częściej z czarnej magii. Właściwie stała się dla niego opcją pierwszego wyboru, kiedy chodziło o coś więcej, niż pokonanie wroga. Nie miał oporów przed zadręczaniem tych, którzy nie mieli już sił się bronić. Sprawianie bólu i zadawanie cierpienia stało się dla Louvaina bardzo atrakcyjne, a nawet satysfakcjonujące.

VI. Rozpoznawalność:
1. bez zmian
2. Uzasadnienie:

3. Nowy opis rozpoznawalności:
Kod:
Poziom - V Popularność zdobyta na sportowych zmaganiach to już przeszłość, jednak to od niej się wszystko zaczęło. Nawet jeśli nie jest już profesjonalnym zawodnikiem to wciąż nie pozwala o sobie zapomnieć, skrupulatnie starając się ściągnąć na siebie jak najwięcej światła reflektorów. Czasami nawet nieintencjonalnie, jednak wciąż, pozwala sobie na kolejne afery po których nie brakuje rozmaitych plotek na jego temat. Główna oś jego skandali po której orbituje to problemy wynikające z usposobienia siostry bliźniaczki, Loretty. Louvain wciąż uparcie stara się ingerować w jej sprawy, starając się odciągnąć od rzeczy które uważa dla niej za szkodliwe i niebezpieczne. Chociaż jak sam twierdzi już z tym skończył i ten etap zostawił za sobą, skupiając się bardziej na swoich problemach. Niemniej jednak pozostawił wiele wątków, na temat których można snuć wiele domysłów.

1. dodanie kropki do charyzmy(300)
2. dodanie kropki w percepcji(100)
3. dodanie kropki w wiedza o świecie(100)

1. dodanie przewagi Znajomość Półświatka I:
Kod:
[Przewaga="Znajomość półświatka I"]W poszukiwaniu nowych zasobów i zwolenników Czarnego Pana, Louvain zaczął obracać się w towarzystwie osób które mają już wyrobioną pozycję na ulicy Śmiertelnego Nokturnu. U większości z nich zaskarbił sobie przychylność, co sprawiło że oczach przeciętnych szumowin z czarnomagicznych rewirów zmienił swój wizerunek. Dla większości stał się personą dzięki której można się czegoś dorobić. Na przykład sakiewki galeonów za współpracę, albo garba jeśli wejdzie mu się w paradę.[/Przewaga]
2. dodanie przewagi Dowodzenie II:
Kod:
[Przewaga="Dowodzenie II"]Lider swojego ugrupowania. Planuje działania wewnątrz organizacji, dlatego musi wiedzieć jak dobrze zarządzać ludźmi. Odpowiedzialność za powodzenie, lub klęskę zadań mrocznych sług zaczyna i kończy się na jego osobie. Dlatego odpowiednie dobieranie osób do zadań to podstawa jego funkcji. Wie jak wydawać polecenia, by te zostały należycie wypełnione.[/Przewaga]
3. dodanie zawady Primadonna I:
Kod:
[Zawada="Primadonna I"]Od zawsze miał wpajane, że urodził się po to by wygrywać. Dlatego do dzisiaj uważa, że został stworzony do wielkich rzeczy. Jeśli chodzi o prawdziwą butę i przechwałki, to nawet tutaj nie ma od niego lepszych.[/Zawada]
4. dodanie zawady Lojalność organizacji II:
Kod:
[Zawada="Lojalność organizacji II"]Pragnie by manifest Czarnego Pana stał się rzeczywistością. Dlatego nie cofnie się przed niczym w wypełnianiu roli najpotężniejszego czarnoksiężnika.[/Zawada]

Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 12

IX. Zmiany w lokacjach:
1. nie dotyczy

1. brak

XI. Nowe wskazówki dla mistrzów:
Kod:
Louvain pragnie postawienia mu kolejnych śmierciożerczych wyzwań. Jeszcze mocniej osadzony w strukturze organizacji, gotowy jest przesuwać własne granice ku chwale Lorda Voldemorta. Oprócz tego jest zorientowany na konsolidację władzy w ramach własnego rodu i rodu Blacków. Chciałby jak największej marginalizacji wpływów rodzin których obecność już nawet nie w samej organizacji, ale w magicznym Londynie, uważa za szkodliwe i haniebne.

XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy

Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - prawidłowo
2. opisy przewag i zawad - prawidłowo
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - prawidłowo
4. opis w polu Zamieszkanie - prawidłowo
5. opis w polu Cechy szczególne - prawidłowo
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - prawidłowo
7. opis w polu Stan cywilny - prawidłowo
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - prawidłowo
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - prawidłowo
10. zawada Uczulenie - prawidłowo
11. lokacja poziomu 0 - prawidłowo

adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Louvain Lestrange
Nieoceniony Stażysta
god gives his silliest battles to his most tragic of clowns
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
stażysta, szpital św. munga
zdezorientowane spojrzenie; ciemnobrązowe oczy; ciemnobrązowe włosy w wiecznym nieładzie; cienkie usta; przeciętny wzrost 174 cm; dobrze zbudowany, jednak wynika to raczej z diety i ciągłego latania z jednego zakątka szpitala św. Munga w drugi niźli intensywnym ćwiczeniom fizycznym; wada wymowy (jąkanie się) objawiające się w sytuacjach stresowych

Cameron Lupin
30.11.2024, 23:08  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.01.2025, 19:08 przez Baba Jaga.)  
I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: klik!
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: klik!
3. Zebrane 10 000 słów w sesjach: 6 181 + 3 558 + 2 748 = 12 487

II. Krótki opis kwartału: Heather Wood. Przyjaciółka. Dziewczyna. Narzeczona. Tymi słowami można śmiało opisać całą gamę emocji, jakie przeżywał Cameron na przestrzeni ostatnich miesiącach, mierząc się ze sporymi zmianami w życiu prywatnym, jak i zawodowym. Bez względu na wszelkiego rodzaju życiowe perypetie, zawsze towarzyszyła mu rudowłosa czarownica. Chociaż daleko mu do powszechnej popularności swojej przyszłej żony, tak chłopak wyrobił sobie całkiem niezłą pozycję w śmietance towarzyskiej, przytakując swojej ukochanej przy każdej okazji.

Wprawdzie końcówka lata okazała się dla nich niezbyt łaskawa z uwagi na konflikt wynikający z odwiedzin mugolskiego ośrodka wypoczynkowego Windermere, tak dosyć szybko udało im się dojść do porozumienia. Konfrontacja wzmocniła ich związek i pokazała, że nawet w gorszych chwilach mogą na siebie liczyć. Oby trend ten się utrzymał, ponieważ Pan Lupin musi pilnie znaleźć odpowiedni pierścionek dla swojej partnerki... Oferty pomocy proszę wysyłać na sowią pocztę.

III. Dokonania fabularne: Większość osiągnięć młodego Lupina jest nierozerwalnie połączona z jego pracą w Szpitalu św. Munga. Chłopak stale się dokształca i pomimo niesnasek wynikających z dosyć... nietypowego... podejścia do opiekunki stażu, powoli buduje swoją pozycję w środowisku medycznym. Chłopak nie tylko miał okazję poszerzyć swoje znajomości o starszych stażem pracowników placówki medycznej, ale też wsparł Magiczne Towarzystwo Herbologiczne podczas badań nad egzotyczną mandragorą, ale też został zaproszony do zespołu badawczego Florence Bulstrode skupionego na znalezienia remedium na Klątwę Żywiołów. Czyżby był to znak od Pani Księżyca, że nawet jego praca w szpitalu musi być jakoś powiązana z miłością jego życia? Kto wie, kto wie...

IV. Postępy: W trakcie lata zarówno w ramach rozgrywek pozafabularnych, jak i wydarzeń zakulisowych Cameron miał okazję zgłębiać tajniki Wiedzy przyrodniczej, Wiedzy o świecie oraz Percepcji. Każda z tych umiejętności okazała się być ważna w jego procesie kształcenia na zawodowego medyka w gmachu Szpitala św. Munga podczas badań wszelkiego rodzaju pacjentów, pracy z próbkami w laboratorium czy wyręczaniu zawodowych rzemieślników w tworzeniu nowych wariantów mikstur i eliksirów. Chłopak mógł też potencjalnie zaliczyć wzrost pewności siebie związany z ćwiczeniem Charyzmy ilekroć zjawiał się gdzieś z Heather publicznie przez to, że zawsze zdają się przyciągać uwagę reporterów i fotografów podczas sabatów czy wydarzeń towarzyskich wyższego szczebla.

V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: brak działalności fabularnej, która umożliwiłaby mu podniesienie poziomu spaczenia

VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: brak działalności fabularnej, która umożliwiłaby mu podniesienie poziomu rozpoznawalności
3. Nowy opis rozpoznawalności: — — —

VII. Zmiany w statystykach: — — —

1. Zmiana przewagi Niewidzialność na Popularność
AKTUALNA WERSJA:
Kod:
[Przewaga="▶ [PRZEWAGA] Niewidzialność [0]"][/Przewaga]
[koperta]Konsekwencja niskiego (III) poziomu rozpoznawalności w społeczeństwie czarodziejów. Młody Lupin zdecydowanie nie należy do grona najbardziej znanych osób w Londynie. Ba, podejrzewa, że nawet ta śmieszna pani u której kupuje kawę na wynos przed pracą nie ma pojęcia jak się nazywa lub pomyliłaby się parę razy, zanim przypomniałaby sobie jego imię. Oczywiście, chłopak nie jest też kompletnym odludkiem. Znajomi ze szkoły z powodzeniem mogą go kojarzyć z dawnych lat, współpracownicy zapewne znają go z widzenia lub rozmów w kanciapie podczas przerwy na dyżurze, a barman w pubie wie w którym miejscu zazwyczaj siada, kiedy wpada na popijawę.[/koperta]
NOWA WERSJA:
Kod:
[Przewaga="▶ [PRZEWAGA] Popularność [0]"][/Przewaga]
[koperta]Konsekwencja wysokiego poziomu rozpoznawalności w społeczeństwie czarodziejów. Chociaż przez długi czas młody Lupin nie wyróżniał się zbytnio z tłumu, tak przez wejście w oficjalny związek z Heather Wood dosyć szybko wylądował na językach wszelkiego rodzaju czasopism plotkarskich, które w ostatnich miesiącach zidentyfikowały go jako cichego partnera zdolnej brygadzistki, której praktycznie nie odstępuje na krok. Po wspólnej wizycie na wiosennym balu charytatywnym Longbottomów oraz serii wspólnych zdjęć, które obiegły większość redakcji magazynów czarodziejów, Cameron stał się stosunkowo rozpoznawalny, a jego popularność zwiększyła także m.in. fotorelacja z obozu wolontariuszy na Polanie Ognisk oraz publiczne oświadczenie się Heather na przyjęciu kostiumowym inspirowanym powieściami Darcy'ego Lockharta.[/koperta]

Lol, poprawiam błąd z poprzedniego rozliczenia, bo podniosłem sobie rozpoznawalność, ale już nie zmieniłem sobie przewagi oraz jej opisu i absolutnie nikt nie zwrócił na to uwagi Xd

2. Poprawa pola Cechy szczególne
Kod:
[Cechy szczególne] wada wymowy (jąkanie się) objawiająca się w sytuacjach stresowych

IX. Zmiany w lokacjach:

OIOM na Horyzontalnej 3/4

Kto by się spodziewał, że do jednego z bardziej popularnych mieszkań w magicznej dzielnicy Londynu przylgnie prześmiewcza ksywka nawiązująca do oddziału intensywnej opieki medycznej? Na pewno nie jest to w smak pracownikom lokalnych agencji nieruchomości, którzy przy oprowadzeniu potencjalnych nabywców muszą tłumaczyć się z tego, czemu do lokum przylgnęła taka, a nie inna nazwa.

Mieszkanie zajmujące całe trzecie piętro kamienicy na Alei Horyzontalnej nie charakteryzuje się tylko balkonem i oknami wychodzącymi na Ulicę Pokątną, ale także nieco ekscentrycznym wystrojem klatki schodowej na tym samym piętrze. W latach 50. piętro wykupił podstarzały lekarz, który obrał sobie za punkt honoru przekształcenie budynku w placówkę medyczną.

Niestety z braku funduszów, zdołał jedynie zakupić sprzęt medyczny i... wyremontować część klatki schodowej, co zaowocowało wyłożeniem podłogi i ścian kafelkami w charakterystycznym odcieniu szpitalnej zieleni. Co gorsza, zaklęcia wykorzystane przez ówczesnych majstrów okazały się na tyle trwałe, że po dziś dzień nikomu nie udało się pozbyć parszywej ozdoby, która zupełnie nie pasuje do pozostałych pięter budynku.

Wysoki czynsz, podejrzani sąsiedzi z dołu i niezbyt estetyczne ozdóbki jak do tej pory skutecznie trzymały ludzi z daleka, aż niedawno... Na piętrze zaobserwowano ekipy remontowe oraz dostawy mebli, zupełnie jakby mieszkanie przygotowywano do przekazania nowemu właścicielowi! Czyżby wielo-pokojowe lokum po dawnym magimedyku miało wreszcie trafić do nowych nabywców?
Umiejscowienie: Aleja Horyzontalna od strony Ulicy Pokątnej
Poziom: I
Zabezpieczenia:
  • Odbicie
  • Lakier do drewna
  • Cichosza
Ulepszenia:
  • Produkcja II
Cechy:
  • Hałas
  • Patrole
  • Przestępstwa
  • Niewygodni sąsiedzi

Kod:
[Nazwa lokacji] OIOM na Horyzontalnej 3/4
[ozdobny obrazek link=https://i.pinimg.com/736x/f5/49/f1/f549f1775ef39ccd802d9fcb67f19eb5.jpg]
[Opis lokacji] Kto by się spodziewał, że do jednego z bardziej popularnych mieszkań w magicznej dzielnicy Londynu przylgnie prześmiewcza ksywka nawiązująca do oddziału intensywnej opieki medycznej? Na pewno nie jest to w smak pracownikom lokalnych agencji nieruchomości, którzy przy oprowadzeniu potencjalnych nabywców muszą tłumaczyć się z tego, czemu do lokum przylgnęła taka, a nie inna nazwa.

Mieszkanie zajmujące całe trzecie piętro kamienicy na Alei Horyzontalnej nie charakteryzuje się tylko balkonem i oknami wychodzącymi na Ulicę Pokątną, ale także nieco ekscentrycznym wystrojem klatki schodowej na tym samym piętrze. W latach 50. piętro wykupił podstarzały lekarz, który obrał sobie za punkt honoru przekształcenie budynku w placówkę medyczną.

Niestety z braku funduszów, zdołał jedynie zakupić sprzęt medyczny i... wyremontować część mieszkania z klatką schodowej, co zaowocowało wyłożeniem podłogi i ścian kafelkami w charakterystycznym odcieniu szpitalnej zieleni. Co gorsza, zaklęcia wykorzystane przez ówczesnych majstrów okazały się na tyle trwałe, że po dziś dzień nikomu nie udało się pozbyć parszywej ozdoby, która zupełnie nie pasuje do pozostałych pięter budynku.

Wysoki czynsz, podejrzani sąsiedzi z dołu i niezbyt estetyczne ozdóbki jak do tej pory skutecznie trzymały ludzi z daleka, aż niedawno... Na piętrze zaobserwowano ekipy remontowe oraz dostawy mebli, zupełnie jakby mieszkanie przygotowywano do przekazania nowemu właścicielowi! Czyżby wielo-pokojowe lokum po dawnym magimedyku miało wreszcie trafić do nowych nabywców?
[Umiejscowienie] Aleja Horyzontalna
[Poziom] I
[Zabezpieczenia]
[list]
[*]Odbicie
[*]Lakier do drewna
[*]Cichosza
[/list]
[Ulepszenia]
[list]
[*]Produkcja II
[/list]
[Cechy]
[list]
[*]Hałas
[*]Patrole
[*]Przestępstwa
[*]Niewygodni sąsiedzi
[/list]
[Koniec psot]

klik! - Sesja o zabezpieczeniach i ulepszeniach lokacji.
klik! - post na temat zdobycia losu na konkurs i wysłaniu go (ostatnie kilka akapitów).

Rachunek:
800 PD (lokacja I poziomu na Alei Horyzontalnej od strony Ulicy Pokątnej, piętro kamienicy przez zawadę Biedak)
300 PD (3x zabezpieczenia - odbicie, lakier do drewna, cichosza)
300 PD (1x ulepszenia - Produkcja II)
= 1400 PD

Obecnie mam na koncie 1863 PD + za rozliczenie dostaje 200 PD, co da mi 2063 PD, więc bez problemu będzie mnie stać na opłacanie lokalu za 1400 PD.

Obecnie mam na koncie 1863 PD, ale za rozliczenie dostaje 200 PD, co daje mi 2063 PD, więc stać mnie na powyższy zakup ^^ Dodatkowo, z uwagi na to, że początkowo miałem nieco inne plany na rozliczenie kwartału letniego (RIP Wybitny z Wiedzy przyrodniczej), a nagłe ogarnięcie takiego mieszkania byłoby nieco dziwne w wykonaniu Camerona, chciałbym dostać ingerę MG-ową/Bardową związaną z wygraniem tego mieszkania na jakieś loterii np. kebaba/kostki rosołowej/szamponu Potterów (XD) czy jakiegoś innego łatwo-dostępnego produktu z którego Camiś mógłby to wygrać w gruncie rzeczy przez przypadek XD Plus, chciałbym zarezerwować sobie w razie czego prawo do odstąpienia od Wygodnego miejsca pracy, jeśli na dniach okaże się, że ulepszenie to jest niezdatne do użytku do uprawiania roślin i tworzenia eliksirów i maści.

X. Aktualizacja treści karty: — — —

XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: — — —

XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność — nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista — nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa — nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia — nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi — nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury — nie dotyczy

1. opis w polu Edukacja — mam dobrze
2. opisy przewag i zawad — mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne — poprawiam Cechy szczególne
4. opis w polu Zamieszkanie — mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne — poprawiam (w Aktualizacjach Karty Postaci)
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej — mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny — mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność — poprawiam (w Aktualizacjach Karty Postaci)
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex — nie dotyczy
10. zawada Uczulenie — nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 — nie dotyczy

adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Cameron Lupin
Our Lady of Sorrows
and you don't seem the lying kind
a shame that I can read your mind
and all the things that I read there
candlelit smile that we both share
sława
IV
krew
czysta
genetyka
wila
zawód
Infobrokerka, właścicielka zakładu pogrzebowego, pianistka
Spowita nimbem wyższości i aureolą sięgających niemal do ziemi srebrzystoblond włosów, Lorraine wygląda dokładnie tak, jak powinien wyglądać Malfoy z krwi i kości. A jednak... Coś hipnotyzującego jest w jej czystym, wysokim głosie, w sposobie, w jaki intonuje słowa. Coś w pełnych gracji ruchach, w przenikliwym spojrzeniu jasnoniebieskich oczu, skrytych pod ciężkimi od niewyspania powiekami. Przedziwny czar półwili, który wyróżnia Lorraine z tłumu mimo raczej przeciętnej postury (1,67 m), długo nie pozwalając ludziom zapomnieć o jej uśmiechu. Wygląda na istotę słabą, wątłego zdrowia. W przeszłości, Lorraine zmagała się z zaburzeniami odżywania, przez co teraz cechuje ją nienaturalna wręcz kruchość. Chorobliwie chuda, kości zdają się niemal przebijać delikatną, bladą skórę. Uwagę zwracają zwłaszcza wydelikacone dłonie o długich, smukłych palcach, w których często obraca w zamyśleniu srebrny pierścionek z emblematem rodu Malfoy. Obyta towarzysko, zawsze wie, co powiedzieć, i jak się zachować. Bez względu na okoliczności dba o zachowanie nienagannej postawy. Ubiera się w otrzymane w spadku po bogatszych kuzynkach, klasyczne, mocno zabudowane suknie, na których wprawne oko dostrzeże ślady poprawek krawieckich. W naturze półwili leży przyciągać cudze spojrzenia, może dlatego Lorraine nosi się bardzo konserwatywnie, nigdy niemal nie odsłaniając ciała. Najczęściej spowita jest od stóp do głów w biel, choć chętnie stroi się również w odcienie zieleni i błękitu. Zawsze otula ją mgiełka ciężkich perfum, których nieznośnie wręcz słodki zapach służy tuszowaniu klejącej się do Lorraine mdłej woni śmierci.

Lorraine Malfoy
30.11.2024, 23:35  ✶  
Proszę o wydłużenie terminu dla Lorraine

Yes, I am a master
Little love caster
Cień Prokrusta
the stronger becomes
master of the weaker
krew
genetyka
zawód
187 cm wzrostu, blond włosy i niebieskie oczy. Ubrany elegancko, od linijki, głównie w beże, brązy i błękity. Pachnie subtelnymi, cytrusowymi perfumami. Rzadko pokazuje emocje, mówi szybkim, oschłym monotonem. Porusza się spokojnie, dumnie i sztywno.

Desmond Malfoy
01.12.2024, 00:27  ✶  
Poproszę o wydłużenie terminu. Sorry Smuteczek
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wątek zamknięty  Dodaj do kolejeczki 

Strony (10): « Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny