• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Szpalta Zakończone Zakończone Wydarzenia Pozafabularne Wielkie Pranie 2026

Wielkie Pranie 2026
strength [reversed]
Your hands protect the flames
From the wild winds around you
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Przedsiębiorca
Wzrost: 177 cm, czarne włosy, brązowe oczy, silny londyński akcent, ubrany zwykle w luźny garnitur: często bez marynarki, z kamizelką i kilkoma rozpiętymi guzikami koszuli.

Icarus Prewett
09.05.2026, 18:28  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.05.2026, 17:44 przez Morrigan.)  
Cel 1, 2, 3, 4 – podlinkowane w profilu
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, Najpierw Mona, potem rodzina, a potem reszta.
Cel 8 – 1, 2, 3, 4 (pozytywna), 5 (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu, nie naniosłam zmian
Cel 10 – link do posta + przygoda się rozpoczęła

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Icarus Prewett

Too close to the Sun
You warned me, Father
That if I flew too high
I would fall.
Architekt Ścieżek
my life would be so much easier if i wasn’t a piece of shit
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
10.05.2026, 14:44  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.05.2026, 22:24 przez Morrigan.)  
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, najpierw są osoby z którymi chciałby się przespać z jego husbando na czele, potem urojona rodzina, potem reszta
Cel 8 – cztery są tutaj (z Dante negatywna), wyraźny pozytyw ze słodziutką Wendy
Cel 9 – widoczne w profilu, aktualizowałam to dosyć często
Cel 10 – link do posta, link do posta

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @The Edge

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
constant vigilance
I have traveled far
beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
15.05.2026, 21:39  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.06.2026, 21:20 przez Morrigan.)  
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, rodzine dałam na top, reszta to vibe sorting
Cel 9 – widoczne w profilu, odjebałam wizualnie

adnotacja moderatora
Poszło PeWu.

Mamo poprawiłam. @Morrigan

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Alastor Moody

fear is the mind-killer.
doktor Moreau
I am a demanding creature. I am selfish and cruel and extremely unreasonable.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
magimedyk
Wysoka na metr osiemdziesiąt, bardzo jasna blondynka o niebieskich oczach, zwykle ubrana w szaty magimedyka ze św. Munga. Często jest brana za starszą, przez to że kilka lat temu wylała na siebie eksperymentalny eliksir swojego ojca. Wydaje się bardzo opanowana, gdy rozmawia z rodziną i znajomymi, ale w bardziej nerwowych sytuacjach zdarza jej się zacinać i być wyraźnie spłoszoną.

Deirdre Malfoy
17.05.2026, 11:50  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.05.2026, 19:18 przez Morrigan.)  
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, według wagi relacji, a wobec tych samych relacji, alfabatycznie
Cel 8 – 1, 2, 3(pozytywne), 4 (negatywna), 5 (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu, nie na niosłam zmian w opisach ponieważ to nowy profil
Cel 10 – Przypudrowany nosek, Zaczepiony, Przygoda się rozpoczęła

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Deirdre Malfoy

I can feel the light shine on my face
The Nocturn's Delight
When I grow up,
I wanna be a heretic.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
malarz i aktor
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
21.05.2026, 10:32  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.05.2026, 11:37 przez Morrigan.)  
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu - anam cara (+ druga relka z Lorraine), przyszła żona, rodzina, kochankowe + potencjalni kochankowie, znajomi/przyjaciele, reszta
Cel 8 – Arcykapłani, Orfeusz, Madame Fontaine, James Malouel (pozytywna), Josephine Avery (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu zaktualizowałam pola przy poprawkach na profilu, mam nadzieję, że avek pasuje (jesteśmy wszyscy szarzy i smutni po spalonej nocy :’( )
Cel 10 – link do posta

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Baldwin Malfoy
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
zielarka, twórczyni eliksirów i sztuki w drewnie
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suszonych ziół i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
25.05.2026, 20:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.05.2026, 23:30 przez Morrigan.)  
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, przyjęto klucz sortowania wg tego komu hela wypaplałaby najwięcej
Cel 8 – 1, 2&3, 4 (pozytywna), 5 (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu, zmiany? zmieniam coś co chwilę, jak tylko zobaczę, że przecinek krzywo leży; awatar nie jest jesienny ale jeśli otworzycie profil to zauważycie że color grade’owałam tło tego avka tak żeby miał idealny matching z tłem profilu — to jest effort, którego nie oddam
Cel 10 – Przygoda się rozpoczęła, Zaczepiony, Przypudrowany nosek

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Helloise Rowle

dotknij trawy
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
31.05.2026, 06:42  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.06.2026, 18:43 przez Morrigan.)  
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, czterech jeźdźców apokalipsy czyli 4 najważniejsze baby w moim życiu, potem rodzina, a potem już cała reszta
Cel 9 – widoczne w profilu, naniosłem zmiany/nie na niosłem zmian w opisach ponieważ… — odjebałam sobie cały profil na nowo. Avatar zmieniałam jakiś czas temu, ale tak jesiennie

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Leviathan Rowle

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
Inkwizytor
"Bijące serce Zakonu" – cytat by Woody Tarpaulin (czyli twój stary najebany gada z kolegą o tym, jak był zomowcem i pałował księży na ulicach)
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Auror na pełen etat, majster na pół
Myślisz sobie, "ale skurwysyn", i masz w sumie rację. Szczupły, zawsze schludnie ubrany mężczyzna w średnim wieku o jasnobrązowych włosach. Niby chudy, ale jednak byk. Jak na kogoś raczej średniego wzrostu (mierzy dokładnie 1,78 m), podejrzanie mocno lubi patrzeć z góry na przestępców, których przetrzymuje w swojej sali przesłuchań. Wygląda na młodszego, aniżeli jest w rzeczywistości, chociaż na jego twarzy zaczynają już rysować się zmarszczki. Pod zmęczonymi, ciemnozielonymi oczyma, widać cienie od niewyspania. Nie jest kimś, kto przesadnie dba o swój wygląd, a jednak, przepisowy mundur aurora zawsze ma idealnie wyprasowany, kołnierzyk koszuli stoi sztywno, a buty — wydają się być świeżo pastowane. Wyważenie Aarona wynika z wtłoczonego przez lata służby aurorskiego rygoru, zaś wojskowa elegancja — z przekonania o potrzebie zachowywania wewnętrznej dyscypliny bez względu na okoliczności. Przynajmniej w godzinach pracy jest elegancki, bo po cywilnemu ubiera zwykle stare łachy robocze, w których jest mu najwygodniej. Widać po nim, że pracuje manualnie, ręce ma bowiem szorstkie, z widocznymi odciskami. Jego ruchy cechuje precyzja i pewność siebie. Na co dzień pachnie wodą po goleniu (od lat tą samą), roztaczając wokół siebie mdłą woń najtańszej kawy z ministerialnego automatu, zmieszaną z dymem papierosowym. Na prawej ręce ma dwa tatuaże, które zwykle chowa jednak pod zaklęciami maskującymi.

Aaron Andrew Moody
31.05.2026, 12:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.06.2026, 10:19 przez Morrigan.)  
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, od pozytywnych/lubianych do negatywnych/nielubianych
Cel 8 – Harper Moody, Godryk Longbottom, Rufus Crickerly, Caspian Bones (pozytywna), Arcykapłani (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu (Poznajmy się bliżej jest w zakładce "zakurzone archiwum")
Cel 10 – zaczepiony, przypudrowany nosek, przygoda się rozpoczęła

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Aaron Andrew Moody

I am the righteous hand of Justice
and I am ready to strike in her name
cupcake
Let's groove tonight
Share the spice of life
sława
VII
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
celebryta, cukiernik, kucharz
Wysoki mężczyzna, mający ok 183 cm wzrostu, niebieskie oczy i blond włosy. W towarzystwie przyjaciół i zaciszu własnego domu zapuszcza brodę, którą goli na poczet zdjęć do gazet i wydarzeń towarzyskich. Jowialny człowiek, który zazwyczaj uśmiecha się do wszystkich niezależnie od sytuacji.

Bertie Bott
01.06.2026, 00:26  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2026, 18:59 przez Morrigan.)  
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, od najważniejszej do najmniej
Cel 9 – widoczne w profilu, naniosłem zmiany/nie na niosłem zmian w opisach ponieważ… w ogóle ich nie miałam do tej pory XD. avatar jesienny bo założyłam sweterek
Cel 10 – link do posta

adnotacja moderatora
PW!
#BigDickEnergy

When does a man die?

sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szukający Puddlemere United
Wysoki (ok. 190 cm), umięśniony mężczyzna. Kolor włosów ciemny blond, lekko roztrzepane. Jasnoniebieskie oczy. Lekko uchylone usta odsłaniają równe, białe zęby. Ubrany w koszulę, dobrze skrojoną marynarkę i dopasowane spodnie - paleta: czerń, granat, biel oraz odcienie szarości.

Lukas Nott
02.06.2026, 22:43  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.06.2026, 18:36 przez Morrigan.)  
Cel 5 – link do posta
Cel 6 – link do posta
Cel 7 – widoczne w profilu, Od Pozytywnych -> do Neutralnych -> kończąc na Negatywnych
Cel 8 – Arista Black, Francesca Lovegood, Qenan 'Diuk' Herczeg, Owen Vesper (pozytywna), Walter Wright (negatywna)
Cel 9 – widoczne w profilu, nie naniosłem zmian w opisach ponieważ są aktualne
Cel 10 – link do posta

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Lukas Nott
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny