Rozliczenia osi czasu
O co chodzi?
Celem rozliczeń kwartalnych jest zebranie rozegranych historii w całość, ubranie ich w jeden, konkretny opis i przedstawienia ich mistrzom gry w celu rozwinięcia fabularnego i mechanicznego postaci. Rozliczenia kwartalne to moment, w którym spoglądamy na to, co rozegraliśmy i czego nie rozegraliśmy, uzupełniamy fabularne dokonania o to co działo się „za kurtyną”.
Podstawowe informacje - przeczytaj koniecznie!
Żeby móc podejść do rozliczenia, musisz spełnić oba z poniższych warunków:
1. Do dnia 31 października 2024 roku napisałeś postacią chociaż jeden post fabularny w kwartale letnim (sesja datowana od czerwca do sierpnia 1972 roku).
2. W okresie od 1 września 2023 do 31 października 2024 roku napisałeś postacią przynajmniej 10000 słów łącznie - w sesjach w kwartale letnim lub retrospekcjach. Do rozliczenia można użyć postów pisanych z konta Czarodziejskiej Legendy lub Barda, ale nie mogą one powtarzać się pomiędzy postaciami (czyli nie możesz użyć tej samej sesji z Barda do rozliczenia kilku postaci).
Ostatecznym terminem rozliczenia letniego jest 30 listopada 2024 - do tego dnia musisz spełnić warunki rozliczenia i twój post z rozliczeniem musi znaleźć się w tym wątku. Jeżeli tego nie zrobisz, twoja postać zostanie dezaktywowana. Nie znaczy to, że zostanie usunięta z forum, ale do czasu odzyskania koloru zgodnie z regulaminem forum utraci uprawnienia, rezerwację wizerunku i zniknie ze spisów.
Za rozliczenie postać otrzymuje 200 punktów doświadczenia. Możesz zużyć je od razu, wykonując to rozliczenie lub zostawić je sobie na następny kwartał.
Często zadawane pytania
Postaci nierozliczone
Postaci rozliczone
@Anthony Shafiq
Napisałem już kilka postów i jestem blisko spełnienia tych warunków, zostało mi tylko trochę